Travel Journal

In Seattle.

(Saturday 17 June 2017) by Louisb
2 Juni 2017.
Spearfish - Devils Rock. 99 km. Totaal 841 Km.
Vroeg uit de veren. Vandaag veel klimmen. Vanaf spearfish de oude highway 14 op. Een heerlijk rustige weg.
Na 10 mijl passeer ik de State Line en ben ik weer in Wyoming.
Nog eens 8 mile verder is het visitors centrum Wyoming. Zeg maar de VVV van deze state.
Even rusten en wat foldertjes doorlezen.
Daarna verder op de 111 richting Alladin, dan naar Alva. Dit dorp heeft 60 inwoners, maar heeft ook een postkantoor. Omdat mijn bidon water leeg is ga ik even naar binnen en vraag om water. Nou, dat is moeilijk, want wij hebben geen stromend water. Dan maar verder naar Hullet, een groter dorp met winkels. Daar gerust en alles bijgevuld. Buiten stond iemand bij mijn fiets. Bleek een NL te zijn uit Hoorn die al meer dan 25 jaar in de USA woont. Even lekker gekletsts, kon hij weer NL praten. 16 km verder kom ik bij de KOA camping aan. Vlakbij Devils Rock. Mooi uitzicht vanaf mijn tent.In het indiaans heet het Mato Tipila. Goed om te weten.Eten en rusten en natuurlijk fotootje trekken.

Zaterdag 3 Juni. Devils Rock - Spotted Horse. 159 Km. Totaal 1000 Km.
Hoera de eerste 1000 Km zitten erop.
Vroeg op, vandaag geen wind tegen, dan kan ik een lekker stuk afleggen. de eerste 40 km gaan nog door de Black Hills. Als ik Moorcroft voorbij ben zijn de Bergen voorbij en kom ik in heuvelachtig terrein. Nu is het zo'n 100 m dalen en vervolgens weer naar boven. Maar goed te doen.
Na zo'n 100 km kom ik in het plaatsje Gilette. Maar kms daarvoor een gigantisch Spoorcomplex. Met honderden wagons. Maar ook met zeker wel een rij van 2 km lang alleen maar Diesellokomotieven. Jeetje wat een rij.
Na een lange eet en drinkpauze verder. Vandaag 2 fietsers tegengekomen. 1 uit de USA en een Nederlander uit Haarlem die richting Maine ging.
Die vertelde me dat ik in Spotted Horse, achter een cafeetje kon kamperen.
Geen douche, wel poedelen. wat drinken en slapen.

Zondag 4 Juni. Spotted Horse - Ranchester. 144 Km. Totaal 1144 Km.
Het is warm op de eerste Pinksterdag. Zo'37 graden in de middag. Dat betekend weer veel drinken. En zorgen dat als er een mogelijkheid is om water bij te vullen, dit ook te doen.
Onderweg met veel klimmetjes kan ik onderweg op 2 plekken een pauze houden.
2 hele kleine dorpjes, maar wel met een tankstation en cafe. Daarna nog 50 km naar Sheridan, een plaats zo groot als Winterswijk. Hier warm gegeten bij Walmart en ook nog wat eten gekocht. Na nog eens 20 km kom ik in Ranchester, waar ik gelijk de camping op fiets. Tent opzetten, douchen en rust.

Maandag 5 Juni. Ranchester - Billings. 193 Km. Totaal 1337 Km.
Vroeg op de fiets. Na 10 km sta ik in de State Montana. de volgende nieuwe staat alweer.
Lekker fietsweer met 25 graden en de wind achter. Een heel stuk over de autobaan gefietst, maar gelukkig is het niet druk. En bij het inhalen gaan de autoos met en grote boog om mij heen. Daarnaast is de vluchtstrook erg breed en goed te fietsen.
Na 85 km kom ik bij het Custer Battlefield Museum. Leuk om te zien en te horen, maar voor mij een beetje te.....Na een colaatje weer verder.
Het plaatsje Hardin is mijn volgende rustplek. Hier besluit ik om door te fietsen tot Billings.
Onderweg nog wat nare klimmetjes gehad. Behoorlijk uitgewoond kom ik aan in Billings. Een redelijk grote stad met veel Petrochemie. Op de highway 3 zie ik een motelletje. Even de prijs vragen en ja dat is goed te doen. Na het eten en douchen probeer ik mijn fotoos te uploaden. Ik baal want het gaat nog steeds niet.

Dinsdag 6 Juni . Billings - Harlowton. 146 Km. Totaal 1483 Km.
Goed geslapen en na een uitgebreid continental breakfast op de fiets.
Het weer is met 25 graden okee. En de wind staat nog steeds links achter.
Prachtige omgeving ddor de Golden Valley en de Weatland County. En de weg mooi breed en weinig verkeer.Onderweg gerust in Comanche, Lavina en Ryegate.
Hele kleine plaatsjes met een tankstation en cafe. Daarnaast veel verlaten en vervallen huisjes.
Gestopt op de Camping van Harlowton. In het dorp allerlei goede faciliteiten. Camping alleen stromend water en toiletten, lekker poedelen dus.Eten inslaan en natuurlijk een deel opeten. Morge verder richting Belt Mountains. We gaan weer de hoogte in.

Woensdag 7 Juni. Harlowton - Townsend 160 Km. Totaal 1643 Km.
Vandaag is Bergpasdag. Eerst 1 van 1200 meter naar 1725 meter. Maar redelijk goed te doen. Alleen het laatste stuk was 7%. Na een hele lange afdaling tot 1400 meter gaat het weer omhoog naar 1740 meter.
Na een lange afdaling kom ik in White Sulpher Springs. Dit is het enige punt waar ik vandaag iets kan kopen. Lekker op een bankje wat eten en rusten. Dan weer op de fiets richting einddoel. Na 20 km begint de volgende klim, tot 1870 meter, oefff. Onderweg af en toe even afstappen dan lukt het wel. Vanaf de top is het nog 25 km tot in Townsend.En bijna alles naar beneden. Alleen net voor de finish nog een pukkel van 7%. Tent opzetten, douchen,eten en rust.

Donderdag 8 Juni. Townsend - Drummond. 162 Km. Totaal 1805 Km.
Een verscholen zonnetje ,maar met 23 graden een heerlijke fietsdag. En bijna geen wind. Vnaf de camping, bergop, goed voor een warming-up.
De volgende 50 km \vals plat naar boven tot in het dorp Helena.
Daar een lange pauze genomen, want de beklimming van de Mc Donald Pass komt eraan. Gemidelde klim van 6% tot aan 1940 meter. Onderweg verschillende keren even afgestapt om op adem te komen.
Uiteindelijk boven en even uitrusten in het gras. Na een halfuurtje de afdaling, wauw het eerste stuk erg steil, maar vervolgens vals plat naar beneden, Mooi.
Aangekomen in Garrison eerst een drink en eetpauze. Daarna alles vlak op enkele bumps na.
20 km voor Drummond trekt het helemaal zwart dicht. Ik besluit onder een klein viaduct te gaan staan. Het uur daarop volgen slagregen en hagel elkaar op. Dan is het plotseling weer droog en helder en besluit ik weer op te stappen.Om 6 uur in Drummond, eerst eten inslaan en vervolgen naar het City Park kamperen.

Vrijdag 9 Juni. Drummond - Superior. 176 Km. Totaal 1981 Km.
In de ochtend fris, rond de middag 2 flinke regenbuien. Gelukkig plek om te schuilen. Na ongeveer 110 km een lekke voorband. er zit een stukje staaldraad van een kapotte autoband in. Even met de Leathermann eruit halen, band plakken en verder. Vandaag toch weer veel bergen gehad. Mijn eindpunt is Superior, een stadje midden in de Rocky Mountains. Behoorlijk moe neem ik op mijn oudejaarsavond een motelbed.
\heerlijk. Morgen weer een hoge Pass in het verschiet.

Zaterdag 10 Juni. Superior - Cataldo. 136 Km. Totaal 2117 Km.
Heerlijk geslapen na een biertje gisteravond. Spullen opgepakt en gaan. Het is koud en helder. het zonnetje schijnt wel maar heeft geen power.
Na enkele kleine stijgingen komt de klim van 850 naar 1400 meter hoogte. Eigenlijk wel goed te doen. Alleen begint het net onder de top te regenen. De regenspullen dus maar aan.De temperatuur zakt binnen no time naar 4 graden, brrr
Bovenaan de berg ben ik ook in de State Idaho.
Na een afdaling van 12 km kom ik ijskoud aan in Mullan. In het tankstation een beker warme chokolademelk en een koek naar binnen gewerkt en even binnen blijven om op te warmen.
Na een gratis refill nog 20 minuten blijven zitten , heerlijk warm.
DE weg vervolg ik weer op een oude spoorlijn. Nieuw geasfalteerd. Mooi.Na 136 km kom ik bij een kleine camping, tent opzetten, pasta koken en douchen.

Zondag 11 Juni. Cataldo - Reardan. 142 Km. Totaal 2259 Km.
Koud vannacht. Om 7 uur opgestaan. heldere lucht en 8 graden.Ontbijt, tent afbreke. inpakken en gaan.
Na 10 km al klimmen a 4 tot 7 %.Dat is de 4 of July Pass. De berg afdalen was fris, maar goed te doen.
Bij een tankstation weer wat warms gedronken. Verder richting Coeur d'Alene. ook daar nog 2 km klimmen. vervolgens naar de State line van Washington. Vervolgens via alweer een oude spoorlijn naar Spokane.
In Sokane een lange rust genomen. Dan via de highway 2 verder naar het westen. Kamperen op het City Park van Reardan. Morgen hopelijk meer zon.

Maandag 12 Juni. Reardan - Coulee City. 120 Km. Totaal 2379 Km.
Met 28 graden heerlijk fietsweer, bijna geen wind dus okee.
De omgeving is compleet anders. Opeens zijn de bergen weg . Nu rolling Hills. Een paar hondred meter naar beneden en vervolgens weer met 4% naar boven. Goed uit te houden. De omgeving is argrarisch. Veel tarwe,Gerst en Luzerne. En niet van die hele kleine oppervlaktes. Zoveer je kunt zien. Groots.
Onderweg uitgerust in dorpjes als, Davenport, Wilbur en Almira. Mijn eindbestemming is Coulee City. Een mooie camping met heerlijk warme douches.
Pasta koken, even rondstappen langs het meer en dan slapen.

Dinsdag 13 Juni. Coulee Cty - Leavenworth. 130 Km. Totaal 2509 Km.
Gisteravond nog gewaarschuwd door de Campground Host Dat er vannacht een storm met windkracht 50 mijl zou overtrekken. Nou de nacht was laat ik het zacht uitdrukken, stormachtig. Mijn tent heeft de stormtoets goed doorstaan. Alleen kom je wel wat slaap te kort op deze manier.Toch om half negen opgestart.De hellingen worden weer steiler en de heuvels worden weer bergen. Na 90 km kom ik op het hoogste punt van vandaag, 1200 meter.Dan een steile afdaling van 10 km tot aan de Columbia River. Nu zit ik op 350 meter.Via een drukke brug naar Weitatchee, daar even wat geronken en gerust. Daarna verder omhoog. Op 130 km kom ik in Levenworth aan. Het dorp is een toeristische attractie. Jaren geleden heeft het bestuur besloten om het dorp om te toveren in een Bayerische gemeente. En het ging economisch veel beter met dit skiegebied. Op de camping heerlijk gedouched en geslapen.

Woensdag 14 Juni. Leavenworth - Sultan. 130 Km. Totaal 2639 Km.
Vanmorgen schijnt het zonnetje weer en nog belangrijker, weinig (tegen) wind. Na 30 Km begint de klim naar Steevens Pass. Van ongeveer 600 meter naar 1200 meter. Maar het grootste deel niet meer dan 4%. Alleen de laatste 3 km ruim 7%. Bovenop was het koud. Er lag bovenop nog veel sneeuw. Dus voor de afdaling mijn regenspullen maar aangetrokken.Na 20 km dalen eerst een beker hete chocomelk.
Tot aan het dorp Sultan was het lekker fietsen. Af en toe een heel klein stukje naar boven , maar goed te doen.De hele dag fietsen in de mooie natuur en genieten van de vergezichten. Geweldig.Op de camping is het tent opzetten , douchen, eten rust.
Morgen verder naar Seattle.

Donderdag 15 Juni. Sultan - Seattle. 60 km. Totaal 2699 Km.
Vannacht heeft het geregend en was het redelijk fris.
Met de spullen inpakken was het droog, maar toen ik goed en wel 15 km had gefietst begon het te miezeren.
Rond 2 uur fiets ik over alweer een oude spoorlijn naar mijn eerste Wamshowerhosts in Seattle.
Ralph en Martha, een stel van mijn leeftijd, een zeer hartelijk stel .Hij is geoloog en werkt voor de regering en zij doet milieuwerk voor diverse bedrijven.
Lekker kletsen over van alles en nog wat. Dan de spullen van de fiets en in de garage. Heerlijk douchen en een heerlijke warme maaltijd.
Ik morgen kan ik nog hier blijven.

Seattle . Totaal 2699 Km

Rustdag. Vandaag met de Metro en bus naar Downtown Seattle geweest. Een mooi en schone stad.
Heerlijk rondgewandeld. Het is droog en gedurende de dag kan de jas uit en loop ik in het \t shirt.
Even bij de Needle geweest. Een hoge toren, maar aangezien de rij een uur lang was niet bovenin geweest.
Wel evn wat gedronken bij het Hard Rock Cafe. En natuurlijk een souveniertje gekocht.
Net zoals bij al de HR cafees waar ik ondertussen ben geweest.
s`Avonds weer heerlijk gegeten bij Ralph en Martha. En eerlijk is eerlijk, Ralph kan hartstikke goed koken.Straks lekker slapen en morgen verder richting Ferries en richting Vancouver Island. Maar eens kijken hoe dat allemaal gaat. en hoe het met de vaar en wachttijden is.
O, ja. Ik heb wederom geprobeert mijn fotoos te uploaden. Het gaat niet. Ik heb ondertussen 2 keer de beheerder van traveljournal gemeld dat er iets mis is. Jammer genoeg nog geen reactie op gehad. ik wacht in spanning af. anders zal ik het moeten doen met af en toe een foto op faceboek. We zullen zien wat de toekomst brengt.

  • mooie verhalen weer by henk te kronnie
  • Koud, he by Je zusje
  • Klimbenen by Leo en Nienke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active