Travel Journal

In Coyhaique.

(Wednesday 2 March 2016) by Louisb
Zaterdag 27 februari. Cochrane - Puerto Tranquillo. 106 km. Totaal 4957 Km.
Pas om 9 uur gestart. Het regende behoorlijk in de bergen.
Na 2 uurtje verdwenen de wolken en kwam de zon tevoorschijn. Met een temperatuur van 24 graden kan de korte broek weer aan. Enkele zware bergen met hellingen van 3 tot 8% , dat valt dan weer niet mee. Maar wonder boven wonder gaat het wel lekker.Na de laatste helling komen de grote meren. Wat een geweldig uitzicht heb je dan op deze hoogtes. Daarvoor al langs de Rio Baker gefietst met zijn blauw / groene water. Een prachtig gezicht. Ook de kleinere gletsjers zijn nu nog steeds goed te zien.
Ongeveer 12 km voor Tranquillo stop ik op een mooie kampeerplek aan de kant van de weg. Eten koken, slapen.

Zondag 28 februari . Puerto Tranquillo - Puerto Murta. 96 km. Totaal 5053 Km.Vandaag de 5000 km grens ruim gepasseerd.
Vanmorgen is het erg frisjes. Eerst maar eens rustig ontbijten en wachten tot de zon wat meer kracht krijgt.
Om half 9 starten met dat zonnetje.
Het Rippio is hartstikke slecht en met die steile klimmetjes moet ik regelmatig mijn fiets duwen. Na 12 km sta ik in Puerto Tranquillo. Iets warms drinken en gelijk brood en pasta koken. Want met deze slechte omstandigheden verwacht ik niet om vanavond de bewoonde wereld te bereiken. Onderweg in deze schitterende omgeving is het wel geweldig genieten.
Diverse rustpauzes langs de kant van de weg en van de omgeving genieten.
Eengroot nadeel zijn de autoos die passeren. Grote stofwolken worden opgeworpen. De weg is hartstikke droog. Als ze voorbij komen is het adem inhouden en dan maar hopen dat je nog iets van de weg ziet.
Op 1 keer n gaat het allemaal goed. Ik raak een beetje uit koers, waardoor ik in de grote stenen langs de kant terecht kom. Voordat ik het weet lig ik naast mijn fiets.
De enige schade is mijn fietscomputer die is afgebroken van zijn bevestiging.
Gelukkig is het een draadloze. Hij zit nu in mijn kaartenvak en werk ook nog.
Wel heb ik gemerkt dat de spaken van het achterwiel los beginnen te raken. In een grotere plaats maar eens laten nakijken.
Het stof zit overal, de fiets ziet er niet uit, hetzelfde als mijn tassen en ikzelf. Na 96 km zie ik een mooie kampeerplek. Een verlaten schuur mooi uit het zicht en rustig.
Tent opzetten , pasta en thee maken dan in de ruststand.

Maandag 29 februari. Puerto Murta - Villa Cerro Castillo. 40 km. Totaal 5093 Km.
Lang geslapen op deze extra dag dit jaar. Pas om 9 uur gestart. Omdat ik in een nogal nat(rivieren) gebied zit is mijn tent behoorlijk vochtig. eerst maar even laten drogen. Dat kan gemakkelijk, want mijn volgende stop is op 40 km.
De weg is slecht en heeft steile hellingen. Maar de omgeving is prachtig.
Ook zijn ze met de weg bezig. Op veel plekken boren ze enorm veel gaten in de rotsen. Deze vullen ze met springstoffen. In de namiddag gaat de gehele weg dicht en wordt er gesprongen. Dan hoop ik al op mijn einddoel te zijn.
Toch duurt het wel lang. Soms moet ik meer dan 20 minuten wachten omdat er grote machines op de weg zijn.
Bij aankomst hoorde ik dat binnen 10 jaar deze weg 8 meter breed zal zijn en geasfalteerd. Dan is de charme om hier te fietsen er wel af. Mede omdat er geen fietsstrook langs de weg komt.
Om 2 uur in de middag kom ik aan, bij wat nu een Hostel en Camping is. 5 Jaar geleden was hier alleen een kampeerplek. Voor dit soort bedrijfjes wordt het zeker in de toekomst een stuk beter.
Lekker warm douchen en gelijk mijn fietskleding wassen.
Daarna nog even door het dorpje voor de broodnodige boodschappen.
En straks eten koken en rust.

Dinsdag 1 en woensdag 2 maart.Villa Cerro Castillo - Coyhaique. 94 km. Totaal 5187 Km.
Vanaf nu is de weg een stuk verhard. Eerst betonplaten en daarna asfalt.
En weinig wind. De temperatuur word zelfs 24 graden. Heerlijk. En de omgeving verveelt nog steeds niet.
Geweldig.
het nadeel vandaag is de warming-up. Een berg van 1120 meter hoog. Dat duurt even en het is redelijk steil, af en toe. Toch het hele suk kunnen fietsen. Daarna een afdaling van enkele honderden meters, naar een rivierdal.
Vervolgens weer een stuk omhoog.
Daarna af en toe een heuveltje op. Maar tegen het einde meer omlaag dan hoog. Om een uur of 3 kom ik aan in Coyhaique, een redelijk groot dorp.
Hier heb ik een adresje waar ik kan overnachten. Ik blijf hier 2 nachten. Omdat mijn achterwiel nu wel heel erg begint te wiebelen, moet ik er toch even naar laten kijken. Tegen de avond nog even de barbecue aan en onder het genot van een wijntje keuvelen we heel wat af.
Woensdag sta ik om 10 uur bij de fietsenmaker.
Ik vroeg of hij mijn wiel kon uitrichten. Ja hoor zegt ie. Ik zal het gelijk voor je doen.Een half uurtje later is mijn wiel weer gefikst en wandel ik terug . Maar eerst nog even naar de kapper. Zo, nu zit dat ook weer goed. De fiets nog even schoonmaken en in elkaar zetten en dan het dorp in voor de koffie+. Lekker.
Vanavond vroeg naar bed. Morgen verder naar het Noorden.
De Caraterra Austral is nog ongeveer 640 km lang. Hopelijk komt er dan alleen nog harde weg.
We zullen zien.

  • Afzien by Leo en Nienke
  • Prachtig by Je zusje
  • Gletsjer by Sil


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active