Travel Journal

In Saint Marie, Quebec.

(Thursday 4 September 2014) by Louisb
Vrijdag 29 Augustus 2014.
Montreal - Saint Bonaventure 130 km. Totaal 23536 Km.

De eerste 20 km door de stad. wel over fietsstroken, maar met heel veel verkeerslichten.
Eenmaal buiten de stad volg ik de Groene fietsroute. Bijna de gehele route langs de st laurence River gefietst. Het is warm en de wind staat tegen. Een paar rustpauzes gehouden, het was nodig. Nadat ik met de Ferry de rivier ben overgestoken en dan over rustige wegen naar het Oosten. Opvallend zijn de vele asfalterings werkzaamheden. Maar het kan natuurlijk niet anders. 6 maanden per jaar kan hier alleen maar sneeuw geschoven worden, dus moeten ze wel overal tegelijk werken.In Saint Bonaventure ga ik slapen bij Jacintha en Beat. Een jong stel dat in dezelfde periode in Patagonie heeft gefietst als ik. Alleen zij gingen van Ushuaia naar Alaska. Wow.

Zaterdag 30 Augustus 2014.
Saint Bonaventure - Trois Rivieres 75 km. Totaal 23611 Km.

Na het ontbijt afscheid genomen van mijn hosts. Gisteravond nog lang nagepraat en veel fotoos bekeken van hun tocht. Zelfs nog bekende gezichten gezien. Zoals Bethany en Dave, het USA stel uit Nashville. Maar ook de 2 Nederlanders die op hun bamboefietsen van Alaska naar Ushuaia fietsten.
Natuurlijk veel bekende plaatsen gezien. Een heel leuk stel.
Over rustige weggetjes naar het NoordOosten. 25 graden en een lichte rugwind. Heerlijk.
Een uitdaging was het laatste stuk. De brug over de rivier. Verboden voor fietsers. Van Beat had ik al gehoord dat ik bij de VVV info moest zijn voor bijzonderheden. Nou dat was nogal simpel. Ze belden een shuttle, daar kon ik mee naar de overkant. Kosten? 10 dollar. Aan de overzijde rechtsaf richting Downtown. Daar een goedkoop motel gevonden. Lekker douchen, eten en slapen.

Zondag 31 Augustus 2014.
Trois rivieres - Quebec City 140 km. Totaal 23751 Km.

Bewolkte hemel en af en toe regen. Bah. Voordeel de wind licht in de rug, hoera.
Bijna de hele afstand over de groene fietsroute gereden. het meest van de trip met de rivier in het zicht. De laatste 25 km word het met enkele steile klimmetjes nog zwaar ook. En het regent regelmatig. Om 4 uur fiets ik door de poort St Louis de Oude stad Quebec binnen.
Ongeveer 300 meter binnen de muren kom ik bij het Hostel International. Ik heb hier geboekt voor 1 en 2 september. Maar er is ook voor vandaag nog wel een plekje. Blijf hier 3 nachten om de stad te bekijken.

Maandag 1 September 2014.
Quebec. Totaal 23751 km.
Een stevig ontbijt en om 10 uur de oude stad in. Het is bewolkt en het druppelt af en toe. Niet bevordelijk voor mooie fotoos. De gehele dag goed vermaakt. Wat een prachtige stad!!!!

Dinsdag 2 September 2014.
Verjaardag van Julian. Gefeliciteerd.
Laat ontbeten het regent pijpestelen. Om 11 uur lijkt het droog te worden. Dus wandelen naar de Citadel. Om een bezoek te brengen aan deze Citadel en het museum van het 22 Regiment. Dit Canadese regiment heeft een groot deel van ZuidWest en NoordOost Nederland bevrijd in 1944 en 1945.
Tijdens de rondleiding met de gids een behoorlijke zware bui op de kop gehad. Gelukkig konden we na een paar minuten schuilen. Toch een mooie rondleiding gehad. Snel terug naar het hostel om droge kleren aan te trekken. Ook maar gelijk alles in de wasmachine en droger. Na de middag, toen het zonnetje er weer doorkwam nog even door de stad gewandeld. Leuk.
Bij terugkomst alle tassen ingepakt, eten en rusten.

Woensdag 3 September 2014.
Quebec - Saint Marie 67 km. Totaal 23818 Km.

Eerrst naar de rivier in de oude stad. Daar op de Ferry gestapt die me naar de Oost zijde van de St laurence brengt. Op de Ferry nog even wat fotoos van het Castle gemaakt. het zonnetje schijnt weer, dus mooi. Na 20 km over het brede fietspad moet ik links. Ik kom weer op de Groene route. Eerst op een fietsstrook langs de grote weg, daarna weer over een vrijliggend fietspad. Tot aan Saint Marie ook veel steile klimmetjes. Gelukkig maar een korte fietdag vandaag. In Saint Marie vind ik een betaalbaar Motel. Lekker douchen, eten, fotoos uploaden en rust.

  • sprookjesachtig by je zusje
  • prachtig by Henk Te Kronnie
    • Eindpunt. by Louis
  • Sint Louis by Gerben, Leo en Nienke
  • laatste km ters en dan ... by lia
  • Wilde haren by Silvio
  • Host by Debora
  • wij aan het werk by Lydie
  • good job by Marybeth


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active