Travel Journal

In Montreal, Quebec, Canada.

(Thursday 28 August 2014) by Louisb
Dinsdag 5 Augustus 2014.
Windsor, Canada - Leamington 60 km. Totaal 21887 Km.

Met de kaart die ik van het infocentrum heb gekregen een route uitgezet die over volgens mij rustige wegen gaat. En ja hoor, ook de Canadezen rijden het liefst over de grote higways. Alleen het lokale verkeer gaat over de overigens erg brede Farm roads. Als ik vertrek is het grijs. De temperatuur is lekker. Na nog geen 5 km krijg ik de eerste regenbui op mijn kop. Regenkledeing dus maar aan, want het ziet een beetje donker. Na een gigantische plensbui, weer ik gelukkig tegen schuilen kon, brak de lucht open. De zon zorgde ervoor dat de weg binnen een mum van tijd droog was. De regenkleding weer uit en verder. Via de weg langs Lake Erie kom ik bij de Camping/Marina die ik op mijn kaart had aangekruist. Het kamperen kost meer dan het Motel gisteren. Vanaf nu maar beter uitkijken naar een goedkoop Motel. Tent opzetten, douchen eten en even de computer aanslingeren om het verhaal en fotoïs van gisteren, toen het misging te uploaden.

Woensdag 6 Augustus 2014.
Leamington - Morpeth 95 km. Totaal 21982 Km.

Warm weer en een lichte tegenwind. Over verkeersluwe wegen langs Lake erie. Af en toe een klein stukje ervandaan, omdat de weg nu eenmaal zo loopt. Wat opvalt in deze omgeving zijn de vele windmolens. Electro energie dus. Ik schat dat er zo enn 3000 staan. Misschien wel meer. Onderweg enkele klein dorpjes, maar er is niet overal een winkeltje annez bezinestation. Mijn einddoel is een vakantiepark aan het Lake Erie. Daar woont Robert in een cottage. Aardige man van zo een 74 jaar. Hij woont in de zomer in zijn eigen huisje hier. In de winter woont hij in zijn huisje in Florida. Niet slecht. Goed eten met een glaasje wijn erbij en heerlijk geslapen.

Donderdag 7 Augustus 2014.
Morpeth - Port Stanley 80 km. Totaal 22062 Km.

De weg vervolgen na een stevig ontbijt. Heerlijk weer met 25 graden. Ik fiets nu een eindje verder van het Lake af. Onderweg zie ik veel bordjes met Stop de windmolens. Hier staan er nog niet veel, dus plaats genoeg.In Port Stanley slaap ik in het huis van Margaret en Bob. Zij zijn niet thuis, maar ik mag wel binnen om in hun huis te overnachten. Geweldig. Nog even door het dorpje gelopen en wat gegeten. Erg veel toeristen in dit oude vissersdorpje.

Vrijdag 8 Augustus 2014.
Port Stanley - Selkirk 141 km. Totaal 22203 Km.

Het eerste stuk over een drukke weg richting St Thomas. Daar even een korte pauze gehuoden. Daarna via allerlei kleine wegen richting Oost. Het nadeel van die wegen is dat je regelmatig wat extra kilometers maakt. Het voordeel is de rust en het genieten van de omgeving. En in die omgeving hebben ze weer wat van die bultjes alla Veluwe gelegd. Aan het eind van de dag voel je dat wel. Net voor het Provinciale Park waar ik kampeer heb ik een schoolmuseum bezocht. Bestaande uit 1 klaslokaal. Tbv het museum hebben ze er een stuk naastgebouwd. Leuk om te zien. Dat was dan weer het culturele van vandaag.
Poedelen, een douche is er niet. Pasta koken en rust.

Zaterdag 9 Augustus 2014.
Selkirk - Stevensville 96 km. Totaal 22299 Km.

Wind tegen en over rustige weggetjes, niet veel bijzonders te melden over deze fietsdag.
Alleen mijn slaapadres is weer een Warmshowers. Christine en Michael zijn een erg gastvrij stel. Ze weten wat reizen is want ze hebben jarenlang over de Atlantische oceaan gezeild. Daarbij hebben ze hun kinderen zelf les gegeven. Geweldig om te horen. Hun zoon is nu bezig met een fietstocht in Noord Amerika. Heerlijk gegeten en hun prachtige huis. Woow.

Zondag 10 Augustus 2014.
Stevensville. 82 km. Totaal 22381 Km.
Een dag extra bij Christine en Michael. Al vroeg op de fiets, zonder bagage, richting Niagara Falls.
Net als 12 jaar geleden toen ik hier ook alles heb bekeken, viel het water nog steeds naar beneden. Maar wel iets geweldigs om te zien. Alleen al die andere toeristen, die de fotoos verpesten, is bijna te veel.
Na wat gegeten te hebben richting Fort Erie. Bekend van de oorlog met de USA in 1812. Voorzover je al van een oorlog kunt spreken.
Wel hebben de Canadezen samen met de Britten en Indianen gewonnen. Voor zover er winnaars kunnen zijn in een oorlog. Daarna terug naar Stevensville. Onder het eten gekletst over zeiltochten, fietstochten en het leven. Ook nog wat tips gekregen over kamperen aan de Noordzijde van Lake Ontario.

Maandag 11 Augustus 2014.
Stevensville - Hamilton 100 km. Totaal 22481 Km.

Chridtine heeft de complete route voor mij uitgeprint. Echt over de hele smalle weggetjes. Omdat ik door een tunnel moest was ik wel gedwongen om een klein stukje over een drukke weg te fietsen. Ook nog enkele gravelwegen, overigens goed te doen.
Zelfs de entree in de toch wel redelijk grote stad Hamilton ging over een rustige straat. Mijn eindpunt, wederom een Warmshower adres. Robert, Bettie, Jessica, Matthew en Sarah Kloet. Robert heeft Zeeuwse voorouders en Bettie is in NL geboren en samen met haar ouders als jong meisje naar Canada vertrokken. Zij spreekt goed Nederlands. Heel hartelijke mensen. Heerlijk Pasta gegeten, een glaasje erbij en natuurlijk honderduit gekletst.

Dinsdag 12 Augustus 2014.
Hamilton Totaal 22418 Km.

Een rustdag. Heerlijk. Na een goed ontbijt en na de ochtend koffie even lekker wandelen in Downtown Hamilton. Na een paar uren terug en heerlijk gegeten. Natuurlijk weer over alles en nog wat gepraat. Een paar jaar geleden heeft het hele gezin enkele weken rondgefietst in hoofdzakelijk Noord en Zuid-Holland. Gezien de enthoesiaste verhalen is het zeker goed bevallen. In de toekomst willen Robert en Bettie samen een fietstrip maken in Nederland. Bij mij zijn ze welkom.

Woensdag 13 Augustus 2014.
Hamilton - Missisauga 48 km.

Na een goed ontbijt afschei genomen van de Familkie Kloet. Wat een warmr en gastvrije mensen. Via de Lake Front Trail fiets ik richting Toronto. Mooi weer en een prachtig uitzicht over Lake Ontario maakt de tocht extra prettig. Na 48 km sta ik in Missisauga. Even het adres zoeken en nog voor 1300 uur sta ik bij mijn volgende Warmshowers host voor de deur. Andrew, dat is de naam van mijn host is de komende dagen niet thuis. Hij mailde mij ded plaats van de sleutel en ik mocht binnen. Wat een vertrouwen. Geweldig. Douchen, eten maken en rust.

Donderdag 14 Augustus 2014.
Missisauga - Toronto 72 km. Totaal 22601 Km.

Na het ontbijt en na alles opgeruimd te hebben via de Lake Front Trail richting Toronto. Soms even van de route af om iets te drinken te kopen. Vervolgens in 1 van de parken aan de trail op een bankje genieten van de frisdrank en de omgeving. Bij aankomst in Downtown Toronto nog wat rondjes gefietst en enkele fotoos gemaakt. Daarna op zoek naar een hostel. Dat duurde even, totdat ik bij een gloednieuw hostel, dat helaas volgeboekt was, hoorde dat niet ver er vandaan een ander hostel was. En ja hoor er is plek. Na het instaleren en douche nog even door Chinatown gewandeld. Daar wat gegeten en daarna terug nar het hostel. Rust.

Vrijdag 15 Augustus 2014.
Toronto 10 km. Totaal 22611 Km.

Rustdag....
Vandaag naar Downtown gwandeld en daar van alles bekeken. Vooral het vroegere spoorterrein is mooi opgeknapt, overal winkeltjes en eet/drinkgelegenheden. Buiten staan allerlei locomotieven en wagons. Mooi om te zien. Ongeveer 100 meter verderop staat het CN gebouw. Wereld beroemd is dit gebouw. Als je een plaatje van Toronto ziet is dit altijd goed te zien. Je kunt met een lift helemaal in de top komen. Dat kost ook heel wat. Wat de meeste mesnse, net als ik, doen is tot halverwege.
Leuk om te doen. Daarna weer terug naar beneden en naar het Hostel. De spullen op de fiets pakken en 10 km verderop in een ander hostel overnacht. Nog even door de Griekse wijk gewandeld, iets te eten gekocht en terug. Rust, slapen.

Zaterdag 16 Augustus 2014.
Toronto - Port Hope 112 km. Totaal 22723 Km.

Heerlijk weer en nog steeds op de Trail.
Om 12 uur begint het lichtjes te spetteren. Gelukkig net in een klein dorpje. Even iets drinken en eten in een cafeetje. Het wordt van kwaad tot erger.De lucht trekt helemaal dichten het begint echt te regenen. Na een half uurtje besluit ik mijn regenpak aan te trekkenen mijn spullen waterdicht af te dekken. Gaan met die banaan. Om half 3 kom ik drijfnat, aan in Port Hope. Daar wacht Bart, mijn WS host mij op. Lekker warm douchen en een kop hete thee. heerlijk.
Daarna wat kletsen tot zijn vrouw thuis komt. s Avonds heerlijk gegeten en onder het genot van een glaasje nog wat nagepraat.

Zondag 17 Augustus 2014.
Port Hope- Bloomfield 110 km. Totaal 22833 Km.

Het is weer lekker opgewarmd, alleen de wind is tegen. Maar de Lake Trail is er nog en heerlijk fietsen.Verder weing te melden. Geeindigd bij een fietsenzaak van Rick en Katy. Daar slaap ik in de voorraad schuur. Bed,douche en toilet goed voor elkaar. Zij werken samen met 3 hulpen 7 maanden per jaar hier in de fietsen zaak. In de winter zijn ze 5 maanden in Texas. Wel 7 dagen per week werken.Wat een leven.

Maandag 18 Augustus 2014.
Bloomfield - Kingston 85 km. Totaal 22918 km.
weer een mooie dag om te fietsen. En nog staads op de trail. Af en toe een paar bultjes in de weg, maar dat mag de pret niet drukken.Aangekomen in centrum Kingston nog een paar rondes gefietst. Er is weing veranderd sinds ik hier was. Dan nog even naar de kazerne gefietst. Het Peace Support Trainings Center bestaat nog steed. Maar er werken geen bekenden meer. Niet zo gek. het is 12 jaar geleden dat ik hier was. Nog een eindje verder op de fiets en ik ben bij mijn Warmshowers host van vandaag. John woont samen met zijn dochter in een mooi huisje vlak tegen het Lake Ontario aan. Wat een mooie plek. Douchen, wasje draaien en eten maken. John is werken en zijn dochter is bij een vriendin.
In de avond nog even samen gekletst over van alles en nog wat. De dochter gaat 8 maanden naar Australie en daarna studeren in Kingston. John gaat een paar weken hiken in Nepal. Een avontuurlijke familie dus.

Dinsdag 19 augustus 2014.
Kingston - Brockville 82 km. Totaal 23000 Km.

Na het ontbijt afschei genomen van mijn beide hosts en hen een voorspoedige reis toegewenst. Daarna op de fiets over nog staads de Lake Front Trail richting Oost. Ook de wind komt uit het Oosten. Jammer. Onderweg weer verschillende heuveltjes, niet erg hoog, maar wel vermoeiend. Mijn einddoel is Brockville. Een aardig stadje vast tegen de Laurence River. Er varen redelijk grote schepen. van de Oceaan richting Toronto, Detroit en nog meer USA steden.Om half 4 kom ik bij mijn volgende Warmshowers. Mike en Diana. Erg hartelijke mensen.
Eerst even iets eten en wat kletsen. Daarna douchen en schone kleren aan. Vervolgens een kapotte spaak in mijn achterwiel vervangen. Dat was de reparatie dan weer. Een heerlijke warme maaltijd met als toetje Appelpie met ijs voor de broodnodige suikers.

Woensdag 20 Augustus 2014.
Brockville - Spencerville 55 km. Totaal 23055 Km.

Het eerste stuk over de trail, erg rustig vanmorgen. In Prescott wat gegeten en gedronken en gelijk wat eten ingeslagen.
Daarna over een breed vrijliggend fietspad naast een drukke weg richting Spencerville. En zoals de afgelopen dagen redelijk veel bultjes. Maar ook door de prachtige natuur van Ontario.Onderweg veel melkveebedrijven en toch ook wel redelijk wat mais en soja. Aangekomen in Spencerville eerst een pauze en de kaart raadplegen.
ik moet nog een paar kilometer naar het noorden. en dan nog 1 km linksaf op een gravel pad. Daarna rechts een smal 2 sporen pad en dan ben ik bij een Log Cabin van mijn volgende host Debora.
Zij moet werken en komt later deze namiddag/avond.
Op een gegeven moment betrekt de lucht en gaat het een beetje regenen. Niet erg, maar ik ga toch maar binnen zitten. Alsik het huisje zo goed bekijk, zie ik dat er wel het een en ander kan worden opgeknapt. Als Debora aankomt, even een praatje om kennis te maken. Vervolgens eten en bijkletsen.
In de nacht gaat het behoorlijk hard regenen. Een deel van het dak van het bijgebouw, afgedekt met plastic, begint behoorlijk te lekken. De volgende ochten staat er water op de houten vloer.
Tijdens het ontbijt bied ik aan om haar de komende Zaterdag en Zondag te helpen met het dak.
Ik merk dat ze dat aanbod wel heel bijzonder vind. Dus eerst 2 dagen naar ottawa en dan terug naar de Log Cabin.

Donderdag 21 Augustus 2014.
Spencerville - Ottawa 78 km. Totaal 23133 Km.

Mijn host moet al vroeg werken dus ik mag de boel afsluiten en de sleutel op een veilige plaats bergen.
Daarna via rustige wegen richting Ottawa. Na 25 km zie ik het Rideau canal. De waterweg van Kingston naar Ottawa. Langs het kanaal, wel op veilige afstand loopt de hoofdweg. Het is er behoorlijk druk. Af en toe een fietsstrook. Maar goed oppassen op de autoos.
Ongeveer 15 km voor Ottawa een pauze gehouden bij een sluizencomlex. Geen bootje in de sluizen gezien. Daarna verder door de drukke binnenstad.
In de wijk De Glebe wonen Alex en Anouk de Vries, ongeveer 30 minuten wandelen van Parlement Hill. Beiden geboren in Canada, maar grootgebracht met Engels en Nederlands. Anouk spreekt bijzonder goed NL, Alex iets minder, maar toch nog erg goed.
Natuurlijk honderduit gepraat over fietsen Nederland en Canada. Ze zijn enkele malen in nederland op familiebezoek geweest rn redelijk bekend met het land. Heerlijk gegeten met een wijntje erbij, natuurlijk veel gepraat. In het Nederlands, wel apart.

Vrijdag 22 Augustus 2014.
Ottawa Rustdag Totaal 23133 km.

Uitslapen en ontbijten. Alex is gaan werken. Hij werkt in de software Industrie.
Ik ga richting Parlement hill om daar allerlei leuke plekken te bezoeken.
Oa bij de aflossing van de wacht op parlement Hill en bij het graf van de onbekende soldaat wezen kijken. Altijd indrukwekkend. Verder natuurlijk de diverse parken bezocht en het oorlogs museum.
Genoeg gelopen en gezien. Om 5 uur terug en later samen gegeten en relaxen. Nog even napraten en dan rust.

Zaterdag 23 augustus 2014.
Ottawa - Manotick 30 km. Totaal 23163 km.

Na een stevig ontbijt afscheid genomen van Alex en Anouk. Wat een geweldig stel.
Ik heb met debora, mijn host in Spencerville afgesprokrn dat ik haar 2 dagen zou helpen met dakreparatie van haar Log Cabin. Dus op de fiets naar Manotick waar ze en huis heeft. Onderweg nog even een lekke achterband vervangen, maar verder een voorspoedige reis. Even helpen om een ladder oop de dakdragers te binden en dan richting huisje.
De hele dag op het dak verbracht. Noodzeil eraf gaten dichtmaken met planken en dan het membraam doek vastnieten.
In de avond een goede warme maaltijd met Appelpie na. heerlijk slapen.

Zondag 24 Augustus 2014.
Spencerville - Manotick Totaal 23163 km.

Nog wel een beetje stijve spieren bij het opstaan, maar dat is met de heerlijke zon snel weg.
Na het ontbijt er weer met frisse moed ertegenaan. Eerst de balken op het dak schroeven. Daarna met debora naar een grote bouwgroothandel gereden. Er waren niet genoeg dakplaten en ze had ook geen haakse slijptol om de stalen platen af te korten.
Een kleine slijpkop gekocht, alleen de dakplaten zijn niet op voorraad. Dus al het materiaal opmaken en de rest is voor de Eigenares.
De dakplaten afgekort en met speciale schroeven vast op de balken geschroefd.
Daarna zo goed en ze kwaad mogelijk alles waterdicht afgewerkt. Na al de spullen opgeruimd te hebben eerst warm eten. Daarna het gereedschap in de auto en terug naar Manotick.
Douchen en nog wat drinken en daarna snurken.

Maandag 25 augustus 2014.
Manotick - Brownburg/Chatham 135 km. Totaal 23298 Km.

Na het ontbijt afscheid genomen van Debora. En haar natuurlijk veel succes toegewenst met de verbouwing van de Log Cabin.
Via allerlei rustige wegen naar het Noord Oosten richting Ottawa River. Een behoorlijk stuk over een ATV pad gefietst. Een heel lang stuk was behoorlijk modderig. Voor dat ik bij mijn kampeerplek was heb ik de fiets schoongespoten in een auto wasserette.
Gekampeerd heb ik bij de boerderij van mijn WS host. Eby Heller bezit met 2 andere vrouwen een natuurvriendelijke boerderij. Onder het eten wat bijgekletst over werken op dit soort boerenberijven en natuurlijk over fietsen.Daarna douchen en slapen.

Dinsdag 26 Augustus 2014.
Brownburg/Chatham - Montreal 103 km. Totaal 23401 Km.

Vroeg op en afscheid genomen van de dames. Over een drukke weg met brede fietsstroken richting Montreal. Toch ook nog een behoorlijk stuk met een vrijligend fietspad. In Montreal zijn veel straten voorzien van fietsstroken. Maar het blijft oppassen want het is erg druk.
Met 28 graden is het heerlijk fietsweer. Maar doordat het zo warm is moet er natuurlijk wel gerust en voldoende gedronken worden.
Aangekomen in Montreal op zoek naar het huis van mijn Warmshowers hosts.
Om 3 uur kom ik aan bij Justin, Jason en Ann Sophie. Zij wonen al als studenten samen in een etage woning. Een bijzonder ruim huis. Ann Sophie is gereed met de studie en is op zoek naar een vaste baan. Jason zit in zijn laatste jaar voor zijn Masters en Justin moet nog iets langer.
Een bijzondere leefgemeenschap. Ik kan hier 2 nachten slapen.Dus voldoende tijd om morgen de stad te bekijken.

Woensdag 27 Augustus 2014.
Montreal. Totaal 23401 Km.

Na een goed ontbijt richting oude haven. Leuk om op dit terreein rond te wandelen en alles te bekijken. Daarna op zoek naar een hopenlijk passend T-shirt voor Julian die 2 september alweer 5 jaar word. Gelijk op de post ermee. Ze beloven me dat het nog op tijd in Nederland zal zijn. Jaja.
Daarna eerst een koffie plus en vervolgen met de Metro naar het Expo terrein van 1967 waar nog een aan tal oude paviljoens staan.
Op hetzelfde terrein staat ook de zwemaccomodatie van de olympische spelen van 1976. Ook daar even rondgekeken. Daarna naar het aangrenzende eilandje waar het Formule 1 circuit van Montreal is. Als er niet geraced word kun je hier trainen. Er zijn vele tientallen Race fietsen, Triatleten, Inline Skaters en lanlaufers op wieltjes hun trainingsrondjes aan het draaien. Doen ze dat in NL eigenlijk ook?? Het is natuurlijk een geweldige gladde en vlakke asfaltbaan waar deze topatleten trainen.
Vervolgens met de metro naar het Olympisch stadion, dat jammer genoeg verbouwd wordt. Wel nog met de lift in de hoge toren geweest. Wat een geweldig uitzicht. Daarna terug nar downtown. Iets eten en daarna terug naar mijn Hosts. Even de dag bespreken en natuurlijk over fietsen en reizen praten. Slapen.

Donderdag 28 Augustus 2014.
Montreal 5 km. Totaal 23406 Km.

Vanmorgen de geweldige afstand van 5 km gereden. Van mijn Hosts naar het Hostel international in Montreal. Hier kan ik even rustig mijn plan trekken over de komende weken. Ook kan ik hier in alle rust mijn blog bijwerken. Straks nog een rondje wandelen en vroeg naar bed. Morgen richting Quebec City.

O.Ja. Ik wil alle familie, vrienden en bekenden, wonend in Winterswijk een heel mooi Volksfeest toewensen. Hopenlijk hebben jullie mooi weer.

Verder een fijne verjaardag voor mijn buurjongen Matiz. Henk Schreurs gefeliciteerd met je 63e verjaardag, Rudie te Selle komende zondag een fijne verjaardag. Jelmer te Brinke 2 jaar, hoera.

Maar natuurlijk voor mijzelf het belangrijkste, Julian, hartelijk gefeliciteerd met je 5e verjaardag. Ik kom binnenkort nog wel een gebakje eten.

  • mooie verhalen weer by Henk Te Kronnie
  • Fietslegende by Gerben, Leo en Nienke
  • hosts ! by lia
  • Feest by Je zusje
  • feestje by Julian


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active