Travel Journal

In Windsor, Ontario, Canada.

(Tuesday 5 August 2014) by Louisb
Woensdag 16 July 2014.
St Ignace - Conway 64 km. Totaal 20359 Km.

Heerlijk geslapen. en het beloofd een mooie dag te worden, want het zonnetje schijnt al om 7 uur.
Rustig de spulletjes op de fiets laden, het laatste restant brood naar binnen werken en op weg.
Richting de bridge. Na 6 km sta ik voor de tolpoort en wordt verwezen naar het office. Een aardige mevrouw verteld me dat ik met een truck naar de overkant wordt gebracht. Kosten? 5 dollar. Okee.
Nog geen 10 minuten belaad ik mijn fiets voor de 2e keer deze dag. Ik ben nu in de Lower Peninsula Michigan. Nog even rondgelopen in diet historische deel van Michigan. Daarna over de Countywegen richting Petoskey. Een stukje ervoor is een State Park waar ik mijn tent opzet. Eten, douchen, rust.

Donderdag 17 July 2014.
Conway - Acme 112 km. Totaal 20471 Km.

Na het opstarten de eerste mijlen richting Petoskey. Daar mijn ontbijt gekocht en op het zitgedeelte van de supermarkt gegeten. Vervolgens 16 mijl naar Charlevoix waar mijn volgende stop is. Daarna door, zeg maar de Betuwe van Michigan. Vele tientallen fruittelers aan beide zijden van de weg. Heel veel schuren waar je allerlei fruit kunt kopen. Maar naast dit fruit ook taarten, gebak, jam enz.
Ik moet zeggen, het appelgebak was heerlijk.Dat komt vast door de nazaten van de Duitse familie Frisk. Hahaha. In Elk Rapids zie ik een bordje met camping. Daar aangekomen geen plek voor tenten. Noem het dan geen camping, maar een parkeerplaats voor Rvs. !2 mijl verderop wel een tentcamping en RV parkeerplaats. Rust.

Vrijdag 18 July 2014.
Acme - Grawn 50 km. Totaal 20521 Km.

Over een drukke weg richting Traverse City. Na een pauze in dit mooie stadje verder richting Grawn. Deels over een vrijliggend fietspad. Heerlijk rustig. In Grawn moet ik wederom de binnenlanden in om het huis van mijn Warmshowers Hosts te bereiken. Die woont op een schiereilandje in het Duck Lake. Mary Ellen, zo heet ze. Ze is een weekendje naar haar zoon in DC. Ik heb de code van haar huis gekregen en ik slaap hier 2 nachten. DE was doen, een wandeling maken en rust.

Zaterdag 19 July 2014.
Grawn. 40 km. Totaal 20561 Km.

Vandaag een verkapte rustdag. Eerst mijn fiets schoonmaken. Vervolgens het voor ketting blad vernieuwen en een nieuwe ketting erop. Vervolgens een proefritje maken. Dat word een mooi rondje langs de Lakes. Ook nog even wat eten gekocht en vervolgens terug naar huis. Een beetje lezen enz. Er is geen Tv in huis en geen Wifi. Morgen verder richting Frankfort.

Zondag 20 July 2014.
Grawn - Manistee 96 km. Totaal 20657 Km.

Een heerlijke warme dag. een nadeel is dat de wind licht tegen is. Diverse rustpauzes onderweg. De laatste 40 km weer over een oude spoorweg. Midden door de natuur, Prachtig. En perfect asfalt. In Manistee ga ik naar een Campground/ Marina. Mooi vlakbij het water. Morgen verder. Nu even genieten van het zonnetje aan de pickniktafel.

Maandag 21 July 2014.
Manistee - Pentwater 65 km. totaal 20722 Km.

Een prachtige fietsdag. Op een paar km na helemaal door de natuur over Bike Trails. Oude spoorwegen en fietspaden. Eindadres larry en San midden in de natuur op een 3 km afstand van het dorpje. En werkelijk een prachtig huis. Larry is een gepensioneerde leraar en fietst regelmatig tochten in Michigan. Daarnaast is hij het keldergedeelte aan het verbouwen. druk,druk,druk.

Dinsdag 22 July 2014.
Pentwater - Grand Haven 115 km. Totaal 20837 km.
Na een goed ontbijt vertrokken, ook Larry fietst een 30 tal km met mij mee. Over weer een oude spoorlijn. na 30 km komen we bij een boerderijwinkel van Boer De Gunst. Daar eten we een bak ijs. Daarna afschei nemen en verder. Een hartelijke man, die Larry. Vervolgens alleen maar fietspaden, bijna tot aan de campground. tent opzetten, douchen eneten. het bekende ritueel. daarna even mijn dagboekje bijwerken, wat lezen en rust. morgen richting Borculo.

Woensdag 23 July 2014.
Grand Haven - Holland 45 km Totaal 20882 Km.
Vandaag laat opostarten, want het is maar een klein stukje. weer over een stuk Bike Trail,midden in en door de natuur. Na 25 km over een onverharde weg(deels) richting Borculo. Ja, ik ben nu zo dicht in de buurt, dus waarom niet even een omweggetje maken om dit te zien, dacht ik. Het is een dorpje van niks. 1 straat met een honderd huizen en een winkeltje.
Daar even een colaatje gekocht, lekker met dit warme weer. Daarna verder naar het dorp Zeeland. Toch wel behoorlijk groot en tegen het stadje Holland aanliggend. Hier heb ik een beetje rondgefietst om alles eens goed te bekijken. Een typisch Amerikaans dorp. Wel opvallend de vele Nederlandse namen op winkel puien en de straatnamen.Leuk om te zien. Om 5 uur fiets ik naar mijn Warmshowerhosts Andrew en Kallie. Een jong stel dat in Europa gefietst heeft en mij hartelijk ontvangt. Een leuk en gastvrij stel.

Donderdag 24 July 2014.
Holland - South Haven 69 km. Totaal 20951 Km.
Alweer warm en een lichte wind tegen. Over rustige weggetjes richting South Haven. Eerst door het dorp Saugatuck met een mooie promenade en jachthaven. een mooi rustpunt. Ook Southaven is een toeristisch dorp in de zomer. Een echt gigantische jachthaven met daaromheen vele eetgelegenheden en winkeltjes. Een 5 km verder ligt het van Buren State Park. Alleen alles staat vol. maar er is een plekje op de groepsplek. Waarom dat zo heet weet ik niet, ik sta er alleen. Wel lekker rustig. Alleen in de verte hoor ik de grote en drukke Higway.

Vrijdag 25 July 2014.
Southhaven - St Joseph 50 km. Totaal 21001 Km.
De highway langs het Lake michigan is niet leuk om te volgen. Maar er is geen ander alternatief. En het is druk. Vooral veel RVs. Dat betekent altujd oppassen.
Geeindigd bij Jim manore, mijn warmshowers host. Zijn vrouw is naar familie ivm familieomstandigheden.
sAvonds in een restaurantje iets gegeten. Daarna nog wat gedronken en gekletst. Vervolgens onder de wol.

Zaterdag 26 july 2014.
St Joseph - Michigan City Indiana. 48 km. Totaal 21049 Km.
Vandaag alweer een makkelike korte dag. Van St Joseph, Michigan naar Michigan City in, Jaja, Indiana. Deels over een Bike trail en rustige weggetjes. Mijn Hosts Kevin en Ellen wonenin een huisje buiten de stad. Een mooie plek. Samen met hun autistische dochter. Behoorlijk zwaar voor deze aardige mensen, denk ik. Laat in de middag komt er nog een Britse fietser binnen. We slapen in een grote caravan op het terrein. prachtig. Na een heerlijke maaltijd hebben we nog lang bij elkaar gezeten en gepraat over van alles en nog wat. Hoofdmoot is natuurlijk fietsen. eerlijk geslapen.

Zondag 27 july 2014.
Michigan City - Gary 48 km. Totaal 21099 Km.
Harde wind tegen, maar de temperatuur is okee. De golven op Lake Michigan zijn hoog. Er is weinig pleziervaart te zien op deze zondag. Het is alsof je op een winderige dag aan de Nordzee staat en dat voor een zoetwatermeer. Maar ja, de overkant van het meer is niet te zien. Het is ongeveer 300 km ver.
Wederom via Bike trails en rustige weggetjes kom ik bij mijn volgende host Ty. Hij woont aan de boorden van het Lake. Maar gelukkig ver genoeg om geen natte voeten te krijgen. Ty is een jonge vent die zijn kost verdient met dingen kopen en verkopen via Internet. Het his staat dan ook vol met allerlei handel. We een aardige vent en ik wordt goed verzorgd met eten en drinken. Heerlijk geslapen, mede door het ruisende water.

Maandag 28 July 2014.
Gary - Chicago Illinois 85 km. Totaal 21184 km.
een deel van Gary is berucht om de vele moordzaken. En ik moet voor een deel dicht langs dat minder goede deel.Maar ja, gespuis is nooit vroeg wakker, dus ik kan rustig door dit deel fietsen. Voorbij deze buurt kom ik terecht in east Chicago. Hier volg ik het Lake Shore Trail. Dicht langs de kust en met af en toe een prachtig gezicht op de skyline van Chicago. Onderweg regelmatig gestopt en op een bankje genieten van het uitzicht. ook een behoorlijk stuk door Downtown gefietst, ook regelmatig een stukje met de fiets aan de hand gewandeld. Vooral hetPark is mooi, maar druk. ik heb alle tijd, want mijn volgende Host moet werken tot 6 uur. Hij is een nazaat van Nl emigranten. Naam Peter Dijkstra. Een aardige goed ontwikkelde jongeman. Samen in zijn huis een salade gegeten en wat gedronken.
Daarna met de metro naar het Mileniumpark waar een orkest speelde. Onder het genoet van een biertje genoten van goede muziek. Natuurlijk ook kletsen over fietsen.

Dinsdag 29 july 2014.
Chicago - Westville 100 km. Totaal 21284 km.
Vanmorgen vroeg op en afschei genomen van Peter. Daarna naar het Zuiden van Chicago. Het is lekker rustig in de stad op dit tijdstip. Na 40 km kom ik in de voorstad Munster waar ik een lange rustpauze heb. Daarna richting Valparaiso, naar het oosten weer. Na een frisdrankje richting Westville. ik dacht daar een camping te vinden, jammer dan. Ongever 12 km verder is er wel een vertelde een mevrouw in een winkeltje. och ja, dat kan er wel bij. Over een drukke Highway naar de camping. een mooie plek op een heuvel met prachtig uitzicht. dat was hethet ritje zeker waard.

Woensdag 30 July 2014.
Westville - Southbend 72 km. Totaal 21356 Km.
Mooi fietsweer. Alleen het gras is nat ddor de temperatuurverschillen dag/nacht. De tent drogen duurt dus even. Dan maar eerst ontbijten. Via kleine ,rustige weggetjes kom ik aan in North liberty. Een klein dorpje. Via mijn telefoon, Ja, hij doet het weer, kom ik via Google maps bij mijn slaapadres. Bill Bihlman woont samen met zijn zus en nichtje in een prachtig huis buitenaf. Met een mooie stal en 3 paarden.
De beide dames hebben volgens hen te weinig tijd om veel te rijden. nou ja. Een heerlijke pastamaaltijd gegeten met lekker pepermuntijs na. En natuurlijk veel gekletst over fietsen, maar ook over hun leven in de USA.
Geslapen in het kelderdeel van het huis, heerlijk koel. De volgende dag is Bill 40 km met mij meegefietst. Afscheid bij een Amish bakery. Na een Appel fritter en een colaatje.

Donderdag 31 july 2014.
Southbend - Albion 108 km. Totaal 21464 Km.
Tijdens onze pauze bij de bakery nog even gepraat over onze fietsplannen cq routes. Daarna de weg vervolgen. Via de highway 6, redelijk druk, maar met een brede strook kom ik via Nappannee, Ligonier en Wanaka aan in Albion. Hier volg ik de aanwijzingen die mijn Ws hosts Bob en Pat Voors hebben gemaild. Na 7 km sta ik in het buitengebied bij een prachtig huis. met Pool. Als je zin hebt dan duik je er maar in, schreven ze. We zijn pas om 7 uur thuis, dus maak het je gemakkelijk. En de plaats waarde sleutel lag erbij vermeld. Bij thuiskomst van mijn hosts kreeg ik nog een bord met heerlijke pasta. daarna aardig wat af gekletst. Ook over hun eigen bedrijf en natuurlijk over fietsen, ook Bob is een redelijk fanatiek tochtenfietser.

Vrijdag 1 Augustus 2014.
Albion - Butler 70 km Totaal 21534 Km.
Door een grote en lange gravelweg die ik verschillende malen door links of rechtaf te gaan probeerde te ontwijken heb ik een kleine omweg gemaakt om op een asfaltweg te komen.Beu.
Geeindigd vlakbij het dorp Butler. hier mijn volgende Ws host. Een bijzondere man, Kevin. Hij is een nudist, loopt dus, (hij woont in the middle of nowwhere) in zijn adamskostuum rond. Hij heeft mij een voortreffelijke maaltij gekookt. Daarna nog wat gekletst over oa zijn grote reizen. Hij is geen fietser maar heeft vele landen over de hele wereld gezien. een bijzonder mens.

Zaterdag 2 Augustus 2014.
Butler - Swanton/Whitehouse 112 km. totaal 21646 Km.
Over mooie rustige wegen de Stategrens van Ohio overgestoken. via het stadje Napoleon, waar ik een lange pauze neem ga ik richting mijn volgende warmshowers adres. Jaqueline en Mike wonen in een mooi huis midden in een natuurgebied. Na de douche een heerlijke vegetarische maaltijd en natuurlijk gezellig kletsen. Ze fietsen op een tandem. Daarnaast zijn het verwoed randoneurs rijders. In 2011 hebben ze deelgenomen aan Parijs-Brest- Parijs. Dan heb je echt wel wat in je mars. Nu zijn ze naast het trainen van een puppie bezig om zich voor te bereiden op PBP 2015.Knap hoor.s,Avonds bij een kampvuur met een drankje ook nog een heerlijk zoet dessert gehad. Daar kan ik morgen wel op verder. Slapen doe ik in een Camper. Het is een heel oud exemplaar van aluminium, die Mike aan het opknappen is. Overigens heerlijk geslapen. De volgende ochtend een stevig ontbijt. Daarna heeft Jaqueline me nog een route op papier gezet die mij de eerste 20 km door het natuurgebied leiden.
Afscheid genomen van een stel heel leuke en hartelijke mensen.

Zondag 3 Augustus 2014.
Swanton/whitehouse - Monroe 72 km. Totaal 21718 Km.
Over heel rustige smalle weggetjes dwars door het natuurgebied. Prachtig. Daarna over farmroads verder. Alleen het laatste stukje over een drukke highway. Was het in Indiana en Ohio vooral mais en sojabonen op het land, hier in Zuid oost Michigan heel veel tuinbouw. Met vooral tomaten, rode en witte kool, aardappels en heel veel appelboomgaarden. Mooi om te zien. Geeindigd in Sterlin State Park. De WS host heeft niet gereageerd op mijn verzoeken. Morgen verder richting Detroit.

Maandag 4 augustus 2014.
Monroe - Windsor, Canada. 109 km. Totaal 21827
Echt warm vandaag. Via allerlei rustige wegen kom ik in Detroit. Omdat ik vroeg ben besluit ik om te proberen vandaag nog de grens te passeren richting Canada. maar eerst even door Downtown Detroit fietsen. Alweer een grote stad. Druk, maar niet veel aan. ik zal wel op de verkeerde plaatsen zijn. Om in Canada te komen moet ik 2 problemen oplossen. Of eigenlijk maar 1. Er is een groete verkeersbrug en een tunnel waar ik met de fiets niet over of door mag. De brug is een beetje uit de richting, dus ik besluit om te proberen een lift door de tunnel te krijgen. Na een klein uurtje komen er een paar politiemensen een praatje maken en die geven mij de raad om even verderop een taxi te nemen die mij door de tunnel brengt. Nog geen 10 seconden later komt er een taxibus aanrijden. De politie laat hem stoppen en ik vraag of hij mij naar Canada wil brengen. Ja hoor, voor 20 dollar kun je mee. Okee, de politie bedankt voor hun medewerking en alles in de taxi. Nadat de Canadese Douane een stempel in mijn paspoort heeft gezet brengt de taxi mij naar het Infocentrum van Onario, canada. Alles weer op de fiets laden en naar binnen om een kaart en enkele boekje van Canada mee te nemen. Vervolgens naar Tim Hortons, voor een goede bak koffie. Even de kaart bekeken en dan verder richting motel. Ik vind er eentje vlakbij het vliegveldje. Niet al te duur en er vliegen alleen kleine vliegtuigen. Douche, rust. Als ik mijn verhaal aan het uploaden ben stopt het hele WIFI gebeuren van het Motel. Ik zit dus nu de rest van het verhaal in te typen. Nog even kijken of ik ook nog fotoos kan uploaden.

  • Wit by Je zusje
  • Canada by Gerben, Leo en Nienke
  • verwennerij ! by lia
  • Indrukwekkend! by Ilona
  • Foto's by Gerben, Leo en Nienke
  • Host by Deb
  • Fietspaden? by Silvio


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active