Travel Journal

In Ironwood, Michigan, USA.

(Wednesday 9 July 2014) by Louisb
Vrijdag 27 Juni 2014.
Minneapolis. Totaal 18703 Km.

Met de bus en tram naar Downtown Minneapolis. Daarna met de tram naar het op 1 na grootste winkelcentrum ter wereld.
De American Mall.
Naast enkele honderden winkels, en volgens mij bijna evenveel fastfood zaakjes, is er een, zeg maar, permanente kermis op de gigantische overdekte binnenplaats.
Zelfs een wildwaterbaan is er.
Dit moet je echt gezien hebben. Ongelooflijk.
Na dit alles bekeken te hebben terug richting Minneapolis.
Onderweg nog even uitgestapt bij het National Cemetery. Een begraafplaats met meer dan 200000 graven van: gesneuvelde militairen, veteranen enz.
Het bijzondere in de USA is dat oud militairen en Veteranen hier op hun wens begraven kunnen worden. In Nederland is het al een probleem om onze gesneuvelde militairen, tijdens missies op een militaire begraafplaats ter aarde te bestellen. Laat staan veteranen.
Terug in de stad even iets gegeten en dan terug naar het Hostel. Al mijn spullen weer in de tassen, nog een colaatje en dan lekker slapen.

Zaterdag 28 Juni 2014.
Minneapolis - Shafer 95 km. Totaal 18798 Km.

Een mooie rit over voormalige spoorlijnen. Heerlijk rustig en midden in de natuur.
Alleen het laatste deel over de St Croix trail. Dat is geen fietspad, maar een geasfalteerde weg.
In Shafer heb ik een warmshowers host gevonden. Maar hij was niet thuis. Even bellen. Ja, ik zit op een muziekfestival 6 km van mijn huis. Als je zin hebt kom je maar hierheen. Okee, even een andere broek en shirt aan en op weg naar de Blus muziek. Prachtig.
Tom Hagerty, mijn host wacht me al op bij de ingang. Ik mag gratis naar binnen, want over een 2 uurtjes is het afgelopen. Fijn.
Daarna naar Tomïs huis. Douchen en daarna nog even kletsen.
Hij is masseur/fysiotherapeut. In zijn vrije tijd toert hij met de fiets. Daarnaast doet hij seieus aan baanwielrennen, specifiek de Keirin.
Gezien de medailles en fotoïs is/was hij best wel goed. Aardige vent.
Lekker slapen en morgen vroeg weer op.

Zondag 29 Juni 2014.
Shafer - Sandstone 135 km. Totaal 18933 Km.

Eigenlijk had ik maar zoïn 95 km willen fietsen. Maar de Warmshowers Host die ik gevraagd heb, heeft niet gereageerd. En er is pas na 135 km een State Park waar ik kan kamperen. Dus dan daar maar heen.
Via een prachtige Scenic Byway kom ik laat in de middag aan in het State Park. Onderweg heb ik al gegeten, dus douchenen nog even een boterhammetje eten en dan rust.

Maandag 30 Juni 2014.
Sandstone - Cloquet 94 km. Totaal 19027 Km.

80 km over een voormalige spoorlijn gefietst. Door bossen, langs meren en over kleine riviertjes.
De oude spoorlijn naar Borken zouden ze ook zo moeten maken. Want die loopt door de prachtige natuur van Winterswijk.
Hier doen ze dat dus wel en het is perfecte reclame voor de omgeving.
De laatste kilometers even zoeken naar de grote camping. Ook nog het laatste deel van Duitsland - Algerije gezien. Op deze manier wint Duitsland der Pokal nog.
Verder kan ik niets bekijken. Alleen de uitslagen op mijn computer, via NOSSport. Als ik al WIFI heb.
OOk nog even de laatste fotoïs op het blog gezet. Kan ik July schoon beginnen.Morgen richting Noorden. Hopenlijk gaat de wind draaien. Pff.

Dinsdag 1 July 2014.
Cloquet - Biwabik 115 km. Totaal 19142 Km.

Het is de hele rit zwaarbewolkt. Maar zelf geen regen gehad. Wel was de straat op enkele stukken nat. Ook vandaag weer een flinke tegenwind. Het Noorden van Minnesota is groen. Heel veel bossen. OOk veel meertjes en kleine riviertjes. Ver in de middag kom ik aan in Biwabik.
Even mijn Warmshowers Host bellen dat ik in het centrum op hem wacht.
Nog geen 5 minuten later komt hij aangereden. Hij is bezig een huis te bouwen buiten het dorp. Nu woont hij tijdelijk in het huis van zijn vriendin. Het is midden in het dorp. Hij laat me alles even zien en gaat dan weer terug naar zijn werk.
Je redt je wel he, zegt hij. Ja natuurlijk red ik mij wel.
Even eten kopen en koken. Nog even wat lezen. Laat op de avond komt Shawn, zo heet mijn Host van zijn werk.
Nog even wat drinken en kletsen en dan rust.

Woensdag 2 July 2014.
Biwabik - Silver Bay 127 km. Totaal 19269 Km.

Na het ontbijt mijn Host hartelijk bedankt en op de fiets maar weer.
Het is zonnig en het word tot 26 graden vandaag. Ik ga richting Lake Supirior. Maar eerst nog even wat eten en drinken kopen voor onderweg. Er zijn namelijk geen winkeltjes. Een rustige weg en oneindige bossen, lijkt het wel. Wederom veel meertjes. Ook nog een paar venijnige bultjes. Onderweg mijn voorraad eten en drinken regelmatig aangesproken. Maar dat is niet erg leuk. Binnen enkele minuten wordt je lekgeprikt door de muskieten. Dus hap slik en snel weer op de fiets.
Aan het eind (dacht ik) kom ik bij het State Park. Maar dat is helemaal vol ivm de 4 de July. _mijl verderop is er een National Forrest. Daar is plek genoeg. Maar geen douche. Alleen een WC en een koud water kraan. Poedelen. Brrr

Donderdag 3 July 2014.
Silver Bay - Two harbors 62 km. Totaal 19331 Km.

Het eerste deel over de highway, daarna op een bike Trail tot ongeveer 10 km voor Two harbors. DE hele weg, links het Lake Supirior en rechts de eeuwige bossen. En heerlijk fietsweer.
Vroeg in de iddag op een gemeente camping. Gelukkig hebben ze hier Bike en Hike plekken. Dus altijd plek voor fietsers. Voor de rest alles vol met grote Rvïs. Recreation Vehicles.
Even door het dorpje gewandeld en wat gegeten.
Daarna terug naar de camping aan het Lake.
Lake supirior is het grootste zoetwatermeer ter wereld. De diepste plek is 1276 feet. Dat is ongeveer 289 meter.
Morgen is het groot feest in de USA. De 4th of July.

Vrijdag 4 July 2014.
Two Harbors - Duluth 62 km. Totaal 19393 Km.

Het grootste del van de dag weer op een geasfalteerde Bike trail gereden. Mooi weer en fietsen in een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer??
Mijn overnachtings adres is weer een Warmshowers Host. David en Lynn updegraf. Ze wonen 15 km Noordwest van Duluth. Midden in de heuvels. Ik moet daarom de laatste 15 km meerder heuvels op en af. Na een afdaling had ik nog 1 klim te gaan. Een stijging van 2 km lengte, gemiddeld 8%. Dat doet even pijn. Bij mijn Warmshowers Host aangekomen maak ik kennis met David. Lynn is uit met vriendinnen deze dagen. Ook goed.
sïvonds wezen eten bij een zus van David zo een 10 km verderop. Gezellig heerlijk eten en kletsen.

Zaterdag 5 July 2014.
Duluth - Northland. 43 km. Totaal 19436 Km.

Vannacht goed geslapen en om 7 uur weer op. Eerst maar eens de fiets beladen en daarna een uitgebreid ontbijt met mijn gastheer. David fietst met mij mee naar Duluth en brengt mij naar de brug, waar fietsers ook overheen mogen.
Bedankt David. Bij de brug ga ik richting Wisconsin. Na de brug op de Highway en vervolgens op de County highway 13. Als ik daar goed en wel op zit zie ik een leuke camping. Linksaf dus en genieten van het zonnetje.

Zondag 6 July 2014.
Northland - Cornucopia 85 km. Totaal 19521 Km.

Wakker wirden door de zon die in je tent schijnt. us vroeg eruit, ontbijten en de zaak op de fiets sjorren.
Over de Scenic byway Lake Supirior, met regelmatig het Lake op links en de bossen op rechts, maar ook heel grote grasvlakten. De bijnaam van deze State is Dairy State. Hoewel ik er nog niet veel heb gezien moeten er dus aardig veel melkvee bedrijven zijn. In Herbster maak ik een kleine omweg om een camping aan het water te bekijken. Ja, prachtig. Maarrre geen winkeltje om eten te kopen. dan maar naar het volgende dorp. Dat is Cornucopia, zij hebben wel een supermarkt. Eerst maar een eten kopen en vervolgens naar de jachthaven annex kampeerterrein.
Wat een mooie plek.

Maandag 7 July 2014.
Cornucopia - Ashland 66 km. Totaal 19587 Km.

Met mooi weer over een rustige County Highway en heerlijk doorde bossen.
Vervelend is dat er ook nog enkele hobbels in de weg zitter. Vlak voor ashland nog even in het Visitor centrum wezen kijken. Vragen naar een camping en een kaart.
Wel een mooi gelegen camping. Maar geen douche. dus weer eens poedelen.
Vervolgens even het dorp ingefietst om eten te kopen. Bijna terug, vlak voor de camping, vind ik een portemonnee. Nou, weer een retourtje politie bureau om het daar heen te brengen. De mevrouw die het verloren was, had al gebeld. Met een dankjewel van de politie ging ik terug naar de camping. Eindelijk rust.
Morgen verder richting Michigan.

Dinsdag 8 July 2014.
Ashland - Ironwood Michigan. 68 km. Totaal 19655 Km.

Vannacht regende het pijpestelen.
De tent vanmorgen dan ook nat ingepakt.
DE dag was droog, maar het is erg frisjes.
Maar wel een licht windje in de rug, eindelijk.
Via de Highway 2 richting Michigan. Onderweg 4 fietsers tegengekomen.
Eerst een Brit, die 48 staten van de US wil aandoen. Daarna een Canadees, die van Montreal naar de Yukon onderweg is en als laatste een stel uit de USA die een paar dagen aan het rondfietden zijn.
Leuk om deze mensen te ontmoeten en even een praatje met ze te maken.
Voordat ik Ironwood binnerijdt even een fote maken bij het bord Michigan.
Ook nog even terug en hetzelfde bij het bord Wisconsin.
Slapen doe ik in het huis van het echtpaar Scott. Zij zijn mijn Warmshowers Host. Maar zijn zelf niet thuis. De buurvrouw geeft me de sleutel en ik installeer me zo goed en ze kwaad mogelijk.
Lekker douchen. Nog even een wasje gedraaid. Daarna het dorp in en wat eten bij de plaatselijke supermarkt. Kip met aardappels. Lekker.
Daarna de computer aanslingeren en fotoÂs uploaden en mijn berichtjes intypen.
Straks lekker slapen.:-O

  • Groen en water by Je zusje
  • bijna 20000km by Henk Te Kronnie
  • Alweer wat kilometers! by Ilona


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active