Travel Journal

In Maverick Junction.

(Thursday 12 June 2014) by Louisb
Hallo allemaal. Allereerst, hartelijk dank voor al de goede wensen in verband met mijn 63e verjaardag.
Na een enerverende 10 dagen met veel Tornado waarschuwingen en onweer en regen lijkt het weer nu eindelijk beter te worden.

Maandag 2 Juni 2014.
Aurora - Grand Island 56 km. Totaal 16637 km.

Heerlijk geslapen. Wel vroeg op, want ik wil vroeg in de ochtend bij de fietsenzaak zijn. De weg is weer droog, maar je kunt overal wel zien dat er behoorlijk wat water is gevallen. Na 40 km sta ik bij de fietsenzaak. De monteur zegt dat hij pas rond de middag met mijn fiets kan beginnen, maar hij ziet geen problemen. Nou prima. Een rondje door de stad gelopen, koffie gedronken en in de bieb wat kranten en weekbladen doorgekeken. Daarna nog een broodje gegeten en om half 3 naar de fietsenzaak. De fiets is weer okee. Nog even wat nieuwe remblokjes en een nieuwe buitenband gekocht. De oude Schwalbe, die nu achterop ligt, zit er niet al te fris meer uit. Ook koop ik een nieuwe ketting met een voorblad. Die vervang ik als ik weer de bergen in ga. Daarna nog 16 km naar het State Park fietsen. Het voelt allemaal weer goed en stabiel. Fijn zo.
Tent opzetten, douchen, eten en rust.

Dinsdag 3 Juni 2014.
Grand Island - Loup City 87 km. Totaal 16724 Km.

Om 8 uur op de fiets. hert is zwaar bewolkt. De wind is 180 graden gedraaid en blaast nu uit het Oosten. Dat is leuk voor het fietstempo.
Als ik door Grand Island ben gefietst word het echt rustig op de weg. Het NoordWesten van Nebraska is niet echt dicht bevolkt, daardoor is er een stuk minder verkeer. Vooral op de kleinere wegen. Ik kom door enkele dorpjes met 200-300 inwoners. Om 1 uur in de middag fiets ik Loupe City binnen. Ik stop bij een kruidenier om wat eten inte kopen. De eigenaar heeft wel tijd voor een praatje. Het gaat al snel over het weer. Hij zegt,als hij hoort dat ik naar het State Park wil om te kamperen. Nou denk er even over na. Want er is net een Tornado waarschuwing uitgegeven voor dit gebied. Dat gaat in om een uur of 3. En de waarschuwing zal vermoedelijk verder worden uitgebreid in de komende uren.
Gelukkig is er een Motel in dit dorp. Dus snel daarheen en een kamer boeken.
Om 4 uur word de Tornado waarschuwing serieus. De Tv geeft beelden van wat er straks komen gaat. Wind, hagel , regen. En natuurlijk de Tornado dreiging. Om 5 uur begint het hard te waaien. Vervolgens gigantische regen en hagel buien. Tijden de storm en erna blijft het hevig bliksemen en donderen. Om 10 uur in de avond was er alleen nog regen. Toch lekker mijn bedje in.

Woensdag 4 Juni 2014.
Loup City - Anselmo 96 km. Totaal 16820 Km.
Vanmorgen om 8 uur weer opgestart. Nog steeds zwaarbewolkt, maar geen regen. En het is fris met 17 graden. Vandaag begin ik mijn eerste etappe door de Sandhills. Zeg een een vergrootte uitvoering van de hoge Veluwe. Met de wind schuin voor is het zwaar. Ongeveer 20 km voor het eind van de dag kom ik in het dorp Broken ow. Hier is een grote supermarkt. Inkopen doen dus. Tevens kun je er een maaltijd eten. Kip met macaroni en kaas. Ik weet niet wie dat bedacht heeft, maar het smaakt prima en de extra calorien kan ik wel gebruiken. Daarna rustig verder naar het Victoria Springs State Park. Ondertussen schijnt de zon en het word toch nog 25 graden. Lekker. Op het State Park de tent opgezet en wat gelezen.

Donderdag 5 Juni 2014.
Anselmo - Thedford 87 km. Totaal 16907 Km.

Een behoorlijke regenbui vannacht. Maar ik stond op een goede hoge plek. Geen problemen met het water gehad. Wel is mijn buitentent zeiknat. Aangezien het bewolkt is en nogal frisjes besluit ik de buitentent apart in een plastic zak te doen. Tot een uur of 11 blijft het frisjes. Maar als dan de zon erdoor komt loopt de temperatuur snel op tot zelfs 28 graden.
Na aankomst in Thedford, de tentdelen uitgespeid om goed te laten drogen. Ook mijn slaapmatje en slaapzak gaan aan de lijn. Na een uurtje is alles doorgelucht en goed droog. Tent opbouwen en dan een lekker warme douche. Daarna in een nabijgelegen Motel even op de huiscomputer mijn Email bekeken. Vervolgens wat eten. Verder op het bankje zitten en genieten van het zonnetje en het uitzicht.

Vrijdag 6 Juni 2014.
Thedford - Merrit Dam 126 km. Totaal 17033 Km.

Mooi weer bij de start. Eerst een stukje over de Highway 83. Maar het is rustig. Een lekker windje schuin in de rug maken de heuvels een stuk gemakkelijker. Na 35 km linksaf op een smal weggetje. Op een groot bord staan alle namen van de Ranches aan deze weg. Bijvoorbeeld, Ranch Alfa 3 Miles West, 5 Miles Zuid. enz, enz.
Het enige dat je hier ziet is grasland met rundvee. Tot aan Merrit Dam schijnt het zonnetje. Vlak voor mijn geplande rustpunt betrekt de lucht vanuit het NoordWesten. Op mijn rustpunt zwarte wolken veel wind en een Tornado waarschuwing voor het gebied. Ik blijf dus in het winkeltje, met nog wat andere mensen. Na 2 uur lijkt het allemaal over te zijn. Het is in ieder geval droog. Alleen in de verte nog wat blisem en gedonder. Omdat mijn kampeerplek nog 30 km verder is, op het Steer Creek Forrest Park , heb ik nog even te gaan. Onderweg 2 maal een gigantische regenbui op mijn kop gehad. Een schuilplek was er niet, dus gewoon doorfietsen. Wel met mijn regenpak aan natuurlijk. Maar ja, de voeten bleven niet droog. En door het zweten word je evengoed nat.
Aangekomen op mijn kampeerplek, tent opzetten, wassen bij een kraan(een douche is er niet) eten maken, lekker warm en slapen.

Zaterdag 7 Juni 2014.
Merrit Dam - Merriman 80 km. Totaal 17113 Km.

Het was koud vannacht. Ook vanmorgen erg fris. Het is wederom zwaar bewolkt en ik besluit mijn regenkleding aan te trekken. Het is ook goed tegen de kou. Edoch, de hele dag geen druppel.
Wel de wind tegen als ik een grote bocht moet nemen richting het Westen. Dit gaat door tot Merriman. Ook de heuvels worden hierdoor wel erg zwaar.
In Merriman, een dorp met 100 inwoners, warme chocomelk gedronken en iets gegeten. Daar hoor ik dat ik in het City Park kan kamperen. Er is een toiletgebouw. En surprise, een warme douche. Wauw.
Ik zet mijn tent op onder een overkapping, mocht het gaan regenen, dan sta ik in ieder geval droog.
Lekker warm douchen en dan rust. Morgen richting South Dakota.

Zondag 8 Juni 2014.
Merriman - Martin South Dakota 32 km. Totaal 17145 Km.

DE hele nacht heeft het geregent, soms met onweer. Tegen de ochtend lijkt het af te nemen. in ieder geval geen onweer meer.
Gelukkig stond ik onder de overkapping. een problemen met de tent inpakken dus. Nadat ik mijn fiets heb volgepakt begint het weer te regenen. Na een uurtje besluit ik bij het tankstation iets te drinken en te eten.
Ik heb daar meer dan een uur gezeten. De regen werd rrn stuk minder dur ik neem het besluit om een stuk te gaan fietsen-. Eenmaal op weg heb ik verschillende buien over me heen gehad.
In het dorp Martin heb ik het helemaal gehad met het weer. ik besluit mijn intrek te nemen in een Motel. Heb mijn was gedaan en wat gelezen. Maar vooral geluierd in een warme omgeving. Hopenlijk is het morgen beter weer. O, ja. Na 10 km ben ik de State border van South Dakota overgestoken. Het was net even droog. Dus toch maar een fotootje gemaakt.

Maandag 9 Juni 2014.
Martin - Oglala 123 km.

De zon schijnt, hoera.
gedurende de dag word het zelfs 25 graden.
En met een licht windje in de rug gaat het, ondanks wat hobbels lekker.
En het is rustig op de weg. Maar dat zal wel normaal zijn denk ik. In South dakota wonen nog minder mensen als in Nebraska. Na 35 mijl sat ik op de splitsing naar Wounded Knee. Ik ben nu toch hier, dus toch maar eens even kijken op de plaats des onheils.
Nou, dat viel tegen. Geen museum of zoiets. Alleen een gigantisch groot bord, met het verhaal wat hie is gebeurd. Ik heb het op foto gezet, zodat je het allemaal zelf kunt lezen. Dan maar weer 11 km terug naar de splitsing en verder naar Pine Ridge. Het is duidelijk dat ik midden in Indianen gebied ben. De Sioux indianen leefden en leven hier nog steeds. In het dorp bij de Grocery warm gegeten. Nog een klein stukje verder naar Oglala. Een ander Sioux dorp. Er is een Katholiek kerkje aan de buitenkant van het dorpje. Hier mag ik van de nonnen wel een nachtje kamperen. Een toilet en een kraan. Dat kan dan nog net. Ik realiseer me ook dat het Pinksteren is vandaag. Nou ja.

Dinsdag 10 Juni 2014.
Oglala - Angostura 72 km. Totaal 17340 km.

Lang zal ik leven hoera,hoera.
Een heuglijke dag, voor mij althans. 63 Pfff.
En het is prachtig weer. Alleen de wind komt uit het Noorden. En daar moet ik nou net naartoe.
Het is lekker rustig op de wegen. Deze hebben overigens goede fiets/vluchtstroken. Dus relatief veilig. En het uitzicht is prachtig. Golvend landschap met gigantische prairies. weideland zouden wij in NL zeggen. Later op de dag ook nog de BlackHills. Mooi om te zien. Ik eindig bij een camping op de top van een heuvel. Uitzicht op een leuk meer. Tent opzetten, douchen, o, nee. Er is geen douche. alleen een koudwaterkraan. brrr. Verder is er niets te beleven. Wel een restaurantje waar ik eens lekker ga eten. Ik drink er eentje op mijn volgende jaar. Hopenlijk een goed en gezond jaar.Daarna slapen.

Woensdag 11 Juni 2014.
Angostura - Maverick Junction 16 km. Totaal 17340 km-.

Vandaag een veredelde rustdag.
Ik verplaats naar een luxe Camping met laundry, Goede douches en een winkel.
Verder niks gedaan. Het is frisjes.
Heb met behulp van plaatdelijke kaarten een plan gemaakt voor de komende dagen. Er is veel meer te zien dan Mount Rushmore Monument.
We zullen zien.

  • op zijn Nederlands by Henk Te Kronnie
    • Lopen. by Louis
  • Hollands weer....... by Rinus en Ineke
  • Happy birthday! by Ilona
  • Vlaktes by Je zusje
  • weerpraatje by lia
  • 63 super by Cor Maatkamp


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active