Travel Journal

Aurora, Nebraska.

(Monday 2 June 2014) by Louisb
Het heeft even geduurd, maar dan toch eindelijk een up-date van het reisverhaal.
Ik ben in Aurora bleven steken vanwege een zwaar onweer. Met mij is alles goed. Mijn fiets heeft het iets minder. Vandaag zijn 2 Spaaknippels losgeschoten. er is nog niks ernstigs aan de hand, maar toch. Morgen kom ik in een grotere stad waar een fietsenzaak is. Hopenlijk kunnen ze het repareren.

Zaterdag 10 mei 2014.
Memphis - Henderson 117 km. Totaal 14514 Km.

het heeft 2 uur geduurd voordat ik de stad en de buitenwijken achter mij had gelaten.
1 van de stukken, een voormalige spoorlijn, voorzien van mooi asfalt, wass erg bijzonder vwb natuur.
Het liep door een waterrijk gebied en dwars door de bossen.
Daarna stukken over de farmroads, maar ook over de highway. Gelukkig niet druk. Ongeveer 20 km voor het State park kom ik langs een bakker met de naam Bachermann. Even in de winkel kijken. Yes, brood zoals we in Nederland gewend zijn en een zak met lekkere koekjes. Mijn dag kan niet meer stuk. Het laatste stuk werden de heuvels steiler en langer. Toch nog behoorlijk zwaar. Op het State park tent opgezet, douchen en eten. Verder lekker op een bankje zitten en een beetje lezen.

Zondag 11 mei 2014.
Henderson - Perryville 112 km. Totaal 14626 Km.

het is warm en er zitten veel hobbels in de weg. En op deze wegen is het rustig. Iedereen zit natuurlijk met Mothers Day in huis of gaat later op de dag op visite. Ondanks de heuvels een prachtige omgeving. Bossen, meertjes riviertjes en het zonnetje erbij. De hele dag op de Farmroads gefietst, lekker relaxed. In het dorpje Decarturville, wie kent het niet, een lange pauze gehouden. Eten en drinken , maar ook eten inkopen voor vanavond en morgenvroeg. Nadat ik (per brug) de Tennessee River ben overgestokenis het nog een kwartiertje naar het Mouse Tail Landing State Park.
Er is nog plek genoeg zeggen de Rangers. Er zijn maar 2 plekken bezet. Even later zet ik mijn tent op, lekker warm douchen en lekker luieren op-aan de tafel.

Maandag 12 mei 2014.
Perryville - Dickson 122 km. Totaal 14748 Km.
Het eerste stuk was zwaar met steile klimmen. Daarna werden de hobbels wat lager. Maar wat bleef waren de geweldige bossen waar ik doorfiets. Af en toe onderbroken door akkerland en riviertjes.
En over wegen met weinig verkeer. Alleen het laatste stuk van Dicksen tot het State park was het wat drukker. Het Park is een prachtig stuk natuur. In een hoek ligt ook een Hotel. In dat hotel hebben ze een Laundry. Met een grote zak vuile was naar het Hotel peddelen en daar alles in de wasmachine en daarna in de droger. Natuurlijk even in de lobby van het Hotel gezeten en een colaatje gedronken en een beetje rondgekeken. Snel de was in de droger en nog even genieten van de luxe luie stoel. Mmmm. Teruggefietst, tassen ingepakt en eten gemaakt.

Dinsdag 13 Mei 2014.
Dickson - Nashville 60 km. Totaal 14808 Km.
Vandaag wederom een mooie route richting Nashville. Alleen weer een paar gemene heuvels. In deStad is het behoorlijk druk. Ik moet naar de wijk Oak Hill. Waar Bethany en Dave wonen. Ik heb hen ontmoet in Zuid Amerika 2 jaar geleden. Eigenlijk hebben we elkaar 3 keer getroffen in Hostels in een periode van 2 maanden. Ook waren ze in September 2012 te gast bij mij in Winterswijk. Een hartelijke ontvangst kreeg ik van hen. Ook Dave zijn ouders, waar ze bij in wonen vonden het prachtig. De moeder was in de ochtend geopereerd aan haar oog (een nieuwe lens) Haar andere oog was al eerder gedaan. Natuurlijk honderduit gepraat over van alles en nog wat. De volgende dag moest bethany werken. Samen met Dave naar een nabijgelegen natuurpark gereden en daar enkele uren rongestapt. Mooi. Daarna bethany van har werk gehaald en samen door de stad gewandeld. Heerlijk geslapen na een goede maaltijd.

Woensdag 14 tm Zaterdag 17 mei 2014.
Donderdag, Rustdag. Vroeg in de avond naar een plaatselijke brouwerij annex cafe geweest. Wat gegeten en uiteraard een biertje gedronken. Ja, 1 maar. En er was Life muziek. Natuurlijk Country en Western.
Vrijdag. Bethany moet werken, ze werkt in een grote kampeer en buitensportzaak. Met Dave door de stad gewandeld en natuurlijk een bakkie gedaan. Ook hier een straat, Broadway, waar later in de middag in allerlei cafes en restaurants Life muziek te horen is. Overdag ook nog wat spulletjes gekocht in de kampeer winkel. het was opruiming. (oa een nieuwe tent)Ook nog in het Hardrockcafe Nashville geweest en een souveniertje gekocht. s, Avonds met de hele familie aan tafel, gezellig.
Zaterdag, Vroeg eruit want we gaan een tocht van 50 km fietsen langs allerlei bezienswaardigheden van Nashville. Een prachtige tocht. Aan het eind van de tocht een T-shirt en daarna BBQ buffet. Lekker.Het was genieten met Bethany en Dave. Daarna naar huis en de was nog gedaan, laten doen.
Ik heb de afgelopen dagen genoten van de gastvrijheid van de ouders van Dave en van Bethany en Dave. Wat een geluksvogel ben ik weer eens. De afgelopen dagen ook begrepen dat Bethany in verwachting is van hun eerste kind. Mooi.

Zondag 18 mei 2014.
Nashville - Dickson 60 km. Totaal 14868 Km.

Vroeg eruit. Alle zaken op de fiets gepakt en ontbijt. Voor vertrek nog een paar foto,s gemaakt. Afscheid genomen van de ouders van Dave. De eerste 10 km hebben Bethany en Dave met me meegereden. Dan afscheid nemen en alleen verder. Wat een hartelijkheid heb ik bij hen mogen meemaken. Uitzonderlijke gastvrije, bijzonder fijne mensen.
Ongeveer dezelfde weg terug naar het State Park. Alleen het weer is een stuk beter dan de afgelopen paar dagen. Het zonnetje schijnt en het word 25 graden. Om half 1 in Het Park. Tent opgezet, gegeten en een beetje rondgelopen in dit prachtige stuk natuur.

Maandag 19 mei 2014.
Dickson - Pine Point 110 km. Totaal 14978 Km.

Over rustige wegen door de natuur. Wel de gehele dag rolling Hills. Na een frisse ochtend word het nog lekker warm. Hopenlijk is het koufront van de afgelopen dagen echt overgetrokken. Doordat de heuvels best pittig zijn, een paar lange pauzes gehouden in echt kleine dorpjes. Na 108 km over de Tennesse River. Direct na de brug is het State Park. Ik ben de enige die op het tentgedeelte staat. heerlijk rustig. Vroeg in de avond gegeten. Een kampvuurtje gemaakt, tegen de muskieten. Als het vuurtje bijna gedoofd is lekker slapen.Morgen richting Kentucky.

Dinsdag 20 mei 2014.
Pine Point - Columbus 119 km. Totaal 15097 Km.

Op een klein stukje na allemaam rustige Farmroads. De wind schuin voor en veel Rolling Hills. Ook de 28 graden hebben de dag extra zwaar gemaakt. Na 6 mijl ben ik de State Line overgestoken. Ik zit nu in Kentucky. Aan deze kant van de State grote landerijen met vooral Mais, Tarwe en gerst. Het Park ligt vlakbij de Mississippi River. Het is tevens een herinneringsplek. Hier heeft een veldslag plaatsgevonden tijdens de Burgeroorlog. Straks nog even rondneuzen.

Woensdag 21 Mei 2014.
Columbus - Cape girardeau 120 km. Totaal 15317 Km
Weinig te melden over de wegen. veel Rolling Hills en aan het einde nog weer eens over de Mississippi River. Die ben ik de afgelopen dagen al meerdere malen overgestoken.Geeindigd bij een Warmshowers Host in Cape Girardeau. Een pittige Tante van rond de 75, die in 1976 met een groep van ongeveer 100 mensen voor de eerste keer georganiseerd van Yorktown Virginia naar Astoria Oregon is gefietst. En ze fietst nog steeds, natuurlijk geen lange afstanden, maar toch. Ze woont in een prachtig oud huis en is ook aan het renoveren. Een hartelijk mens en een goede Host die Judith Cureton.

Donderdag 22 Mei 2014.
Cape Girardeau - Bon Terre 143 km. Totaal 15460.
Een lange dag met veel warmte en nog meer heuvels. Verder een dag als al de vorige. Weinig nieuws beleefd dus. Aan het eind weer op een State Park.

Vrijdag 23 Mei 2014.
Bon Terre - Robertsville. 98 km. Totaal 15558 Km.

Het is warm en de steile heuvels blijven elkaar snel opvolgen. Ik ben dan ook al enkele dagen in de Ozark Mountains. Een gebied dat zich uitstrekt in grote delen van de Staten Kentucky, Illinois, Tennessee en Missouri. Het zal dus nog wel enkele weken duren voordat ik er door ben. Maar ondanks het vele klimwerk. De omgeving is prachtig. Veel bos afgewisseld met grote akkergronden. En de farmroads zijn rustig. Af en toe moet ik op een Highway, dat is meestal bij een grotere plaats. Vandaag gestopt bij het State Park Robertsville. Alles was vol ivm Memorial day Weekend. Gelukkig hebben ze een plekje voor me gevonden. Lekker rustig, midden in het bos. Heerlijk.

Zaterdag 24 Mei 2014.
Robertsville - Danville 112 km. Totaal 15670 Km.

De steile hellingen blijven elkaar snel opvolgen. verder bosrijk. het is druk op de wegen met dit Memorial weekend. Geeindigd op een Camping in het plaatsje Danville. Pasta eten en slapen.

Zondag 25 Mei 2014.
Danville - Columbia 129 km. Totaal 15799 Km.

Vannacht hevig onweer met veel regen. Laat opgestart, want ook om 8 uur weer een fikse bui. Daarna kwam het zonnetje erdoor. Om half 10 op de fiets en na 10 km een lekke band, balen. De temperatuur loopt gedurende de dag op tot 26 graden en ik besluit een lange pauze te houden. De pauze loop een beetje uit, want als ik terugkom bij mijn fiets, weer lek. Er zitten 2 gaatjes in mijn achterband. en er zit glas in de buitenband. Dus alles goed nakijken. Mijn kampeeradres is moeilijk te vinden. Na veel vragen blijkt dat ik alleen via de Highway bij de ingang kan komen. Door al dat rondfietsen heb ik minimaal 20 km omgefietst. Ochoch. Snel de tent opzetten, douchen, eten maken. En natuurlijk de banden plakken. En dan heerlijk slapen.

Maandag 26 Mei 2014.
Columbia - Miami 151 km. Totaal 15950 Km.

Memorial Day. Voor mij een dag als al de andere, maar voor de Amerikanen een feestdag. En een familiedag=weekend.
Een warme dag met wederom veel heuvels. Door bossen en langs grote landbouwpercelen. Soms moet ik aan de kant omdat zon gigantisch grote landbouwmachine voorbij komt. Eindpunt is het Van Meter State Park. Minpuntje, er is geen warm water. Balen.

Dinsdag 27 Mei 2014.
Miami - Cameron 159 km. Totaal 16109 Km.

Ondanks de warmte en de vele Rolling Hills een mooie afstand afgelegd.
Aangezien het Wallace State Park , de enige kampeerplek op de route is was het ook wel nodig.
Om 6 uur s, Avonds kom ik behoorlijk afgepeigerd aan.
Lekker warm douchen, Pasta maken, extra veel, daarna een rondje lopen om alles te laten zakken en voor donker weer op de kampeerplek. lekker slapen.

Woensdag 28 mei 2014.
Cameron - St Joseph 68 km. Totaal 16177 Km.

Onderweg een gigantische regenbui. Gelukkig vlakbij een paar eeuwenoude bomen. Onder deze paraplu van blader merk ik weinig van het hemelwater. Toch mijn rugzak maar afdekken. Anders kan ik de inhoud wel vergeten. Na een uurtje weer op de fiets en na nog een uurtje was de weg helemaal droog. Net na de middag kom ik aan in St joseph. Hier pak ik een goedkoop motel, kamperen is niet mogelijk. En eten in een restaurantje, lekker en gemakkelijk.

Donderdag 29 Mei 2014.
St Joseph - Big Lake 76 km. Totaal 16253 Km.
Het internet in het Motel werkte niet. Dat was dus wel even balen. Al vroeg wakker, zelf een ontbijtje gemaakt en rustig opstarten.
Mijn volgende eindpunt is Big lake State park. In 2011 helemaal verwoest door een overstroming van de Missouri River. Het hele gebied heeft 3 maanden onder water gestaan. vele huizen zijn compleet herbouwd. Toch staan er nog enkele bouwvallen. Dat ziet er niet echt leuk uit.
Vandaag wederom veel heuveltjes, maar gelukkig ook enkele vlakke stukken. Vooral in de buurt van rivieren.
Met een gemiddelde fietssnelheid van 18,7 km per uur heb ik me vandaag erg goed gehad. Temperatuur 25 graden en een lekker windje in de rug. Heerlijk.
Morgen naar het volgende State park. Via een klein stukje Iowa, hoop ik dan gezond en wel aan te komen in de State Nebraska.

Vrijdag 30 mei 2014.
Big Lake - Nebraska City 119 km. Totaal 16372 Km.

28 graden en een heerlijke rugwind. De fietsomgeving veranderd niet. Vele korte beklimmingen en veel akkerland. Hoofdzakelijk Mais en Soja bonen. Allemaal bestemd als voer voor runderen en pluimvee, gevogelte.
Je kunt de mais horen groeien. Gelukkig zijn de kruisingen en dwarswegen nog goed te overzien. Ook vandaag weer over rustige Countrywegen. Een voorbeeld; de eerste 20 mijl ingehaald door 3 auto,s en 1 vrachtwagen. Vandaag ook enkele uren door de State Iowa gefietst. Daarna de grens met de State Nebraska overgestoken. Als alles volgens plan verloopt fiets ik van ZuidOost naar NoordWest door deze State.
Kamperen op een State Park bij de Missouri River.

Zaterdag 31 Mei 2014.
Nebraska City - Lincoln 108 km. Totaal 16480 Km.

Vanaf het State Park eerst een heuveltje op. Naar adem happend kom ik boven. Mijn hemel, wat een begin. Het dorpje uit en rechtsaf de Highway 75 op. In ieder geval een lichte rugwind. Na 5 km hekken op de weg met Road Closed. Wat ik kan zien tot de volgende heuvel is nieuw asfalt. Zonder belijning en vangrails. Ik gok het er maar op. Na de heuvel geen asfalt meer maar een weg met zand en stenen. Wel aangewalst. Dus goed te fietsen. Dan komt er een brug met een bord, Bridge Closed. Maar gelukkig liggen er planken. Dus met de fiets netjes over de planken van Deze zijde naar Gene zijde. Gelukt. Op de weg zijn ook nog machines aan het werk. Rustig aan dus en goed uitkijken. Vlak voor het einde van de werkzaamheden kom ik langs een tankstation. Het is open voor de locale bewoners, die aan gravelwegen wonen die weer uitkomen op de Highway. Een gezellige pauze met koffie en praten met enekel bewoners, die alle tijd hadden. Weer op het asfalt en linksaf. Wind voor, dat is minder. Af en toe een flinke stijging, maar minder dan de afgelopen dagen. Dwars door de stad Lincoln naar het State Park. Dat ligt wederom aan het water en ziet er prima uit.

Zondag 1 Juni 2014.
Lincoln - Aurora 101 km. Totaal 16581 Km.

Een hoop lawaai heeft er voor gezorgd dat ik niet echt geslapen heb tot ongeveer 2 uur s,nachts.
Om half 7 er uit, het weer was prima. Heldere luchte op dit vroege uur.
Vandaag de hele dag op weg nummer 34 gefietst. Pal naar het Westen. De wind uit het zuid Westen, dus tegen.
Af en toe een heuveltje, maar dat worden er steeds minder. In de loop van de dag word het echt dichtbewolkt. Na zo,n 80 km begint het iets te miezeren. Maar het is nog goed te doen. Een tijdje later wordt de hemel pikzwart. Dat heb ik in Kansas al eens eerder meegemaakt, het zal gaan spoken. In Aurora besluit ik een Motel te nemen. De lucht ziet er niet goed uit. Even later een hevig onweer en een huisbui van ongeveer een uur. Het onweer blijft aanhouden, maar de regen neemt af. Mooi de tijd om de Laundry te doen. na een uurtje heb ik alles weer schoon in de tassen gepakt. Nog even wat eten, buiten de deur. Het miezert nog steeds een beetje. Een goed besluit genomen door hier in een Motel te gaan. Vanavond lekker slapen.

  • indrukwekkend allemaal by Henk Te Kronnie
  • afzien... by Rinus en Ineke
  • Knap by Je zusje
  • Gaaaaf! by Ilona
  • nounounou by lia


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active