Travel Journal

In Liberia, Costa Rica.

(Sunday 2 March 2014) by Louisb
Donderdag 20 februari 2014.
Farallon - Santiago 130 km. Totaal 7386 Km.
Vandaag wederom 39 graden. het eerste stuk wind tegen, dat valt niet mee. Maarna 40 km draai ik weer richting west, dus windje in de rug. dat scheelt behoorlijk. Delaatste 30 km waren weg en vluchtstrook van perfect asfalt. En bijzonderweinig te klimmen vandaag.

Vrijdag 21februari 2014.
Santiago - Playa Los Lajas 142 km. Totaal 7528 Km.
Veel heuvels vandaag en wederom heet. DePanamericana is afwissellend van goede en zeer slechte kwaliteit. Aan het eind van de middag sta ik aan de Playa . tent opzetten en even het water in. eris geen douche in de buurt. Daarna wat eten in een restaurantje en slapen.

Zaterdag 22 februari 2014.
Playa Las Lajas - David City 83 km. Totaal 7611 Km.
Goed geslapen met het rustgevende geluid van de branding op de achtergrond. vroeg op en de tent inpakken. Vandaag overeen paar pittige heuvels gefietst. toch ging het wel aardig. Vooral het laatste stuk. Dat ging naar beneden. In David City een Hostel gevonden. Hier blijf ik 2 nachten. Bijkomen van de hitte en de tassen zandvrij maken . Ook veel kleding dat een echte wasbeurt nodig heeft.

Zondag 23 Februari 2014. Totaal 7611 Km.
Vandaag is een echte rustdag. Alleen de was weer ingepakt.

Maandag 24 februari 2014.
David City - Golfito. 103 km. Totaal 7714 Km.
Vanaf david City een mooie gladde 2 baans weg met perfecte fietsstroken. Lekkere temperatuur en een vlakke weg. Zelfs stukken vals plat naar beneden. Na 55 km is de grensovergang naar Costa Rica, Paso Canoas. Even een uitreisstempel bij de Panamese douane halen. En even later een inreisstempel bij de Costa Ricanen. Ongeveer 15 km voor mijn eindpunt moet er toch nog even serieus geklommen worden.
Vannacht kampeer ik bij een warmshowers lid. Hij heet Joachim Werner. Geboren in Berlijn. Een prachtige kerel, iets jonger dan mij. Hij woont al zo,n 20 jaar in Costa rica. Daarvan heeft hij 13 jaar in de jungle gewoond. Hij kan er prachtig over vertellen. Hij woont op het terrein van een Zwitsers stel. Daar werkt hij voor. Ze hebben vakantie huisjes. Het ligt er prachtig bij. Nu zijn ze bezig om een kampeerterrein aan te leggen. dat hopen ze in Mei af te hebben. Een aanrader voor fietsers en backpakkers.

Dinsdag 25 Februari 2014.
Golfito - Uvita 120 km. Totaal 7834 Km.
Ik hoef niet terug te fietsen, zoals op de kaart staat aangegeven. Volgens mijn gastheer kan ik mijn weg vervolgen. Het wordt wel eventjes zwaar maar ik kom vanzelf weer op de PanAmericana.
Het eerste stuk was asfalt. Door het dorp Golfito. Daarna werd het ouderwets onverhard Rippio. En nog geen 2 km verder werd het erg steil. Tijd om de fiets te duwen. Na ongeveer 1,5 km en redelijk bezweet(zacht uitgedrukt) kan ik weer op de fiets. Het is nog wel even omhoog, maar het is te fietsen. Overigens wel door de Jungle. Het is er vochtig, erg groen en je hoort vele geluiden van vogels, apen en weet ik veel welke dieren allemaal.Prachtig. Vlak voor de hoofdweg even gestopt bij een klein winkeltje. Even rusten en iets kouds drinken. Wat een hels karwei.Daarna de asfaltweg richting Uvita. En weer enkele klimmetjes. Moe kom ik aan op een kampeerplaats. Lekker douchen eten en slapen.

Woensdag 26 februari 2014.
Uvita - Quepos 67 km. Totaal 7901 Km.
Vroeg op, want ik wil voor de grote hitte op mijn volgende bestemming zijn. Een hostel in Quepos, dat ik al heb besproken. het eerste stuk nog met enkele heuveltjes. Allengs langs de playas werd de weg een stuk vlakker. Onderweg nog 2 fietsende stellen gezien en gesproken. Een paar uit Canada en een stel uit Frankrijk. Onderweg richting Chili.
Om 12 uur sta ik bij het hostel en kan gelijk bij mijn bed. spulletjes uitpakken, lekker douchen en vervolgens het dorpje in om eten te kopen. Vanavond maar weer eens zelf iets maken. Ook nog even langs de kapper geweest. Lekker kort.

Donderdag 27 februari 2014.
Quepos - Jaco 64 km. totaal 7965 km.
De eerste 40 km bijna vlak, maar wel de wind tegen. Voor de 4e dag fiets ik door de plantages met olie palmbomen. Tot eind van de vorige eeuw was dit de bananen Natie van Midden amerika. Na rellen op de plantages in de jaren 80, gevolgd door een ziekte aan de bananenpalmen, trokken de Multinationals zich geleidelijk terug. De nieuwe plantages zijn erg groot. Af en toe zie je ook een fabriek waar de olie uit de vruchten word geperst. Volgens mij wordt het ook gezuiverd. Veel rook en een penetrante lucht. De laatste kms weer enkele korte klimmetjes, maar goed te doen. Om 1 uur kom ik aan bij het Hostel met de naam De Haan. Vroeger van een Nederlander, nu een USA eigenaar.Even lekker douchen en daarna met factor 50 op een lange strandwandeling gemaakt.

Vrijdag 28 Februari 2014.
Jaco - Rancho Grande 68 km. Totaal 8033 Km.
Beginnen met een klim van 0 tot 600 meter hoogte. Dat is pas een echte warming up. Verder de gehele dag op en af. Bij de Splitsing van wegen naar San Jose en Liberia wordt het echt druk. Dit is de enige weg richting Nicaragua. Dus al het vrachtverkeer, en dat zijn er nogal wat, moet over deze weg. Ook zijn ze op verschillende plekken bezig met de weg. Dat stopt behoorlijk op deze 2 baansweg. Er ligt veel troep aan de rand van de weg. Daar moet ik dus vaak doorheen. Bij een rustpauze zie ik na een paar minuten mijn achterband leeg staan.
Bij controle zaten er 3 stukjes metaaldraad in. dat komt uit kapotte vrachtwagenbanden. Die liggen genoeg langs de kant.Voordat ik er klaar mee was , was het ook een uurtje verder. Ik had er goed de balen van. Na nog eens 20 km komt ik langs een Hospedaje met Cabanas. Een soort Huisjes. Ik kon er wel terecht in 1. Douchen en eten in het restaurant ernaast. Hopenlijk gat het morgen beter.

Rancho Grande - Liberia 104 km. Totaal 8137 Km.
Na alle ellende van gisteren weer fris en fruitig op de fiets. Nog een enkel heuveltje, maar het meest was toch wel vals plat. Naar boven en naar beneden wel te verstaan.Eigenlijk een dag waar weinig over is te vertellen. Wel warm, maar dat is het al enkele weken. In Liberia al snel een Hostel gevonden. Er is hier een groot feest met Stieren treiteren en paardje rijden. En natuurlijk veel bier drinken. Wel nog even bij de Bull ring wezen kijken. Maar echt stieren vechten heb ik niet gezien. Wel was er een kermis met natuurlijk eet en drink tentjes. Terug naar het Hostel. ten en rusten. Morgen de grens met Nicaragua proberen over te steken. Legaal , dat wel.

  • mooi by fabian
  • Midden America by Je zusje
  • afzien by Lia
  • Bijna in Nicaragua by Leo, Gerben en Nienke
  • Foto's by Leo, Gerben en Nienke
  • mooooooiiiiiii by Rinus en Ineke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active