Travel Journal

In Farallon.

(Wednesday 19 February 2014) by Louisb
Vrijdag 14 februari 2014.
Panama City - Portobelo 102 km. Totaal 6997 Km.
Half 9, na het ontbijt gestart. Omdat hier aan de wegen gewerkt word zijn er veel omleidingen. Soms heb ik het idee dat ik aan het rondjes fietsen ben. Maar uiteindelijk, toch op de weg langs het kanaal. Na zo,n 25 km zie ik de ingang van de Miraflores Sluizen. Het complex is open voor bezoek. Na het betalen van de entree mag ik naar het promenadedek om alles te bekijken. Gelukkig is het nog niet zo druk. Maar dat veranderd binnen een half uur, als de bussen uit de stad arriveren. De schepen worden met treintjes de Sluis ingetrokken. wel apart om dat zo te zien. Verder natuurlijk foto,s maken van het complex. Ook kom ik nog een echtpaar uit Groenlo tegen. Alleen vergeten de naam te vragen. Maar ze kenden neef Ronald blijkbaar erg goed. Na een poosje even wat drinken en weer op de fiets. Via een secundaire weg kom ik na zo,n 45 km op de hoofdweg richting Colon. Het is er druk. Ook de heuvels in de weg helpen niet om het wat gemakkelijker te maken. Bij het dorp Sabanita sla ik rechtsaf en gelijk word het erg rustig. Maar ook hier korte klimmetjes. 10 km verder beginnen de playas. Heerlijk . Kort voor Portobelo zie ik direct aan het water een Hospedaje. en ze hebben nog een kamer vrij. Een prachtige plek.

Zaterdag 15 februari 2014.
Portobelo - Puerto Lindo 30 km. Totaal 7027 Km.
Een klein stukje vandaag. Ik heb in de voorbereiding iets gelezen over deze omgeving. Hoewel het helemaal uit de route ligt wil ik dit wel eens bekijken. En een groot voordeel, hier komen geen grote hordes toeristen. Een klei en rustig dorpje met een klei eilandje in de buurt. Isla Grande. De weg naar dit dorp ligt vol met korte venijnig steile klimmetjes. Het Hostel waar ik uitkom word gerund door een Duits stel. De naam van het Hostel is Wunderbar. En het is er wunderbar. Heel aardige mensen. Nog even door het dorpje gewandeld. Klein, knus en erg rustig direct aan het water.

Zondag 16 Februari 2014.
Puerto Lindo Totaal 7027 Km.
Vanmorgen een prima ontbijt gehad in het Hostel. Veel vruchten en vers brood. Na het onbijt naar het haventje, waar ik op een klein motorsloepje stap, die me naar het eiland brengt. Het is er erg druk. Natuurlijk, het is zondag en de bevolking uit de omliggende plaatsen ontmoet elkaar op de Playa,s. Eerst maar eens een deel van het eiland rond lopen. Door wel erg hoge kliffen word ik na enkele kilometers gestopt. Na het nemen van enkele leuke foto,s maar weer terug naar de drukte. Bij het enige Hotel op het eiland wat gedronken en even in het zonnetje gezeten. Om 2 uur terug bij de plek waar de sloep me weer oppikt. Na een rondje varen weer terug naar het dorp. Na het nuttigen van een drankje weer terug naar het Hostel.

Maandag 17 Februari 2014.
Puerto Lindo - Arrayan 132 km. Totaal 7159 Km.
Om half 8 op de fiets. Dezelfde weg terug, richting Panama City. Het is warm, maar gelukkig heb ik wind in de rug. Dat maakt het een stuk gemakkelijker. Rond de spits kom ik in Panama City. Vooral bij de brug stokt het verkeer. Reden, er staat een kapotte vrachtwagen net voor de oprit van de brug. Het voordeel van een fiets, erlangs toeren en veel sneller dan al het andere verkeer. 20 km voorbij de brug zie ik een hotelletje en besluit daar te blijven slapen.

Dinsdag 18 Februari 2014.
Arrayan - Farallon 97 km. Totaal 7256 Km.
Hoogste temperatuur vandaag 37 graden. Veel rust en veel drinken is de remedie. De PanAmericana waar ik nu op fiets heeft slechte vluchtstroken. Dus op het randje fietsen en goed in het spiegeltje kijken naar achteropkomend verkeer. De heuveltjes zijn wederom kort en steil. Mijn eindpunt is een Hostel in Farallon. 50 meter van het strand en de Pacific. Alweer een prachtige plek. Ik blijf heir 2 nachten. Morgen een stevige wandeling op het strand maken, lijkt me wel wat.

Woensdag 19 februari 2014.
Farallon. Totaal 7256 Km.

Strandwandeldag. Heerlijk uitwaaien op het strand. met 34 graden is het wel lekker. Natuurlijk goed ingesmeerd met zonnebrandolie. Na een uurtje of 2 wandelen ben ik terug in het hostel. Even douchen en wat drinken. Nu bezig met het weblog. Straks nog even een rondje als het wat koeler word. Morgen verder richting Westen.

 • vakantie by Henk Te Kronnie
  • Kabeltje. by louis
 • Strandtourist by Je zusje
 • mooooooi....... by Rinus en Ineke
 • fiets toerist by Cor Maatkamp
 • Foto's by Leo en Nienke
 • prachtig by lia
 • prachtig by lia
 • moohooi by Fabian
 • Racefiets by Frits Nijenhuis
 • Berichtje uit Garderen by Jan en Bertha


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active