Travel Journal

In Panama City.

(Friday 14 February 2014) by Louisb
Dinsdag 28 Januari 2014 tot en met Dinsdag 11 Februari 2014.
In Bogota Colombia.
Bogota een wereldstad. er is natuurlijk veel te zien, dat ga ik in de komende 2 weken eens bekijken.
Dinsddag naar het Museum de Oro geweest. Naast veel gouden voorwerpen uit lang vervlogen tijden was er ook veel keramiek en koperen voorwerpen te zien. Op vier verdiepingen vertellen ze de geschiedenis van het vinden van goud enz en het maken van allerlei moois. Vroeger kon men al hele mooie dingen van goud maken, vind ik.Nog even wat gegeten in de stad en voor het weer begon te regenen terug in het Hostel.
Eerst de vuile was uit de fietstassen gehaald en laten wassen in het hostel. Daarna de tassen schoongemaakt en de fiets gewassen en gepoetst.Na de middag naar het Miltaire, het Bank en het Botero museum geweest. Daarna eten in de stad.
Van een reisbureautje een adres gekregen van een giede fietsenzaak. Daar heen gewandeld en gevraagd naar een goede kartonnen fietsdoos. Daar konden ze me wel aan helpen. Volgende week haal ik hem op. Bij het terugwandelen zag ik nog een zaakje dat plastic verkocht. Ze hadden ook bubbeltjes plastic. Ook daar volgende week wat van meenemen. Na de middag 255 meter bergop gewandeld. geen hoogte meters, maar afstand. Bovenop staat een kerk met een geweldig uitzicht over de stad. Maar ja, dan moet het wel helder blijven en niet bewolkt worden. Nou, dan maar terugwandelen. heenweg 1 uur, terugweg 45 minuten. Het was af en toe behoorlijk steil.
Vrijdeag naar het Noorden in de stad gewandeld en daar het Nationaal Museum bezocht. het bijzondere aan dit museum is dat het in een oude gevangenis is gevestigd. Daarna nog een uurtje of 2 in een mooi park gezeten en wat gedronken. Gelukkig bleef het lekker weer.
Zaterdag naar het grootste Park in bogota gewandeld. Het Simon Bolivar Park. Gigantisch groot met een roeivijver diverse zitje en restaurants en veel sport accomodaties.Daarna naar de hoogste flat van Bogota met 280 meter.Een paar leuke foto,s gemaakt. Nog even wat eten en drinken en terug naar het Hostel.
Zondag zijn enkele straten in Bogota autovrij. Hierdoor zie je veel fietsers door de straten gaan. En er is een grote rommelmarkt. Wat een hoop oude zooi. Vroeg terug in het Hostel om te koken.
De rest van de dagen in Bogota eigenlijk op dezelfde manier doorgebracht. Veel Musea bezocht en veel gewandeld.
Nadelen van Bogota zijn , de lage temperatuur en de regelmatige regenbuitjes.
Dinsdag 11 Februari 2014.
Bogota.
de dag waarop ales in gereedheid wordt gebracht voor de vlucht naar Panama City. Nog even een hapje eten in de stad en om 10 uur s, avonds met de taxi naar het vliegveld.
Daar gewacht tot woensdag ochtend 2 uur en dan inchecken en voor de fiets betalen. Dat hebben ze nog niet veel gedaan. Totaal 45 minuten beziggeweest. Nou ja, ik heb nog wel even de tijd.
Woensdag 12 februari 2014.
Panama airport - Panama City. 25 km. Totaal 6895 km.
Om 6.30 uur plaatselijke tijd geland op het vliegveld bij Panama City. Alles achter de douane uitpakken en in de fietstassen pakken. In het Hostel zie ik wel veder. Dan de fiets in elkaar. dan zie ik dat het kabeltje van de fietscomputer op 3 plaatsen is gebroken. Die doet het dus niet meer. Alleen de temperatuurmeter werk nog.Als ik buiten kom is het al 28 graden. Een groot verschil met de 16- 18 graden in Bogota. Lekker weer dus nu. Naar het Hostel gefietst, dat in het oude deel van de satd ligt. Een bijzonder oud gebouw, maar een perfecte plek om de stad te ekijken. tegen de avond nog een stukje gewandeld en gelijk gegeten. O ja, ze betalen hier met US Dollars. Even bij nadenken.
Donderdag 13 februari 2014.
Panama City. Totaal 6895 Km.
Vandaag door de oude en een stuk door de nieuwe stad gewandeld. Veel koloniale gebouwen in het oude deel, maar ook veel bouwval en achterstallig onderhoud. Naar de nieuwe stad over een prachtige boulevard. Met speeltuintjes voor de kinderen. Maar ook voorzien van een prachtig fietspad. De boulevard is zeker 4 km lang. Prachtig.
En het is heerlijk warm. Beter kan het eigenlijk niet. Geen lange broek, zoals de afgelopen 2 weken.
Eten maken in het Hostel, straks lekker slapen en morgen richting Colon. Dat ligt aan de caraibische kant.

  • Vervolg traject by Je zusje
  • jammer..... by Rinus en Ineke
  • Mooi weer by Jorgen
  • Meelezer by Ilona


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active