Travel Journal

In Yopal.

(Thursday 16 January 2014) by Louisb
Zondag 12 januari 2014.
Arauca - Panama 100km. Totaal 5904 km.

Rustig met een ontbijtje opgestart. Het is benauwd warm. Een klein beetje wind, door de slingerende wind dan weer mee, dan weer tegen. ook weer veel rundvee bedrijven langs de weg, toch veranderd het. veel meer bossen. Halverwege bij een wegrestaurantje (het is NIET zoiets als in NL) kom ik in gesprek met de eigenaar over het eten ter plaatse. Vooral veel vlees. En het wordt bereid op de Crioolse manier. Open vuurtje en het vlees op spiezen rondom. Nu weet ik weer waarom ik geen vleeseter ben. Deze man maakt ook allerlei hand arbeid dingetjes. Vooral veel rammelaars. haha. Sambaballen dus. En verder veel houtsnijwerkjes. Leuk om te zien.Na een uurtje slap ouwehoeren, het is nu iets minder warm, besluit ik te vertrekken. voor ik ga MOET ik een cadeautje van hem aannemen. Ja , een setje sambaballe. Leuk toch. Maar wel hardstikke breekbaar. Vanavond maar even iets bedenken mbt verpakking. Na 100 km kom ik in een dorpje van niks, het heet Panama . Er is zelfs een hotelletje. En ik was de enige gast. Nog even wat eten en drinken en rusten.

Maandag 13 Januari 2014.
Panama - Tame 97 km. Totaal 6001 Km.

Voor het vertrek even wat broodjesnaar binnen gewerkt, anders lukt het vandaag niet. Gedurende de dag een licht windje achter. Maar er komt ook vals plat. Onderweg een stuk of 4 militaire controleposten gepasseerd. Verder een rustige fietsdag gehad.In Tame een redelijk grote plaats een plek om te slapen geregeld. En door de directeur van de bank gehgolpen bij de pinautomaat, die maar geen geld wilde uitbetalen. Uiteindelijk kreeg hij er wel wat uit. Zou een directeur van een bank in NL mij ook hebben geholpen??
Verder nog even rondgewandeld en op de plaza enkele sapjes gedronken.

Dinsdag 14 Januari 2014.
Tame - Paz de Ariporo 133 km. Totaal 6134 Km.

Cruisantje en thee bij het ontbijt. het moet niet gekker worden. Vandaag weer warm en enkele heuveltjes. Niet hoog, maar wel vermoeiend. Gelukkig veel mogelijkheden om onderweg goed te rusten. Drinken is meestal koud water of frisdrank. Mijn favoriet is een soort mierzoete gazeuze. Net zoiets als,voor de ouderen onder ons, Exota. Onderweg weer enkele militaire controles gehad. Verder is het rustig op de weg. Na 90 km, kom ik langs een Hospedaje. Maar het is nog een beetje te vroeg, even een stukje verder. Wel een lange pauze gehouden. Goed uitgerust verder. De brug over de rivier de Ariporo passeer ik om 3 uur. 20 minuten latersta ik in het centrum van Paz de Ariporo.Hotelbed geboekt en ja, we hebben WIFI, alleen het werkt niet. Dus na het douchen maar even op de Plaza kijken.

Woensdag 15 Januari 2014.
Paz de Ariporo - Yopal 94 km. Totaal 6228 Km.

Wat warm, 42 graden. en heuveltjes. Maar wat een prachtige omgeving. Uitzicht naar en op de hoge Andes Bergen. veel groenom mij heen en het is niet al te druk op de weg.
Na de middagpauze valt de wind helemaalweg. Pfff. Vandaag is het mijn topdag vwb drinken. Totaal 5 liter vocht ingenomen. En daarvan geen druppel met alcohol.Vlak voor Yopal nog een venijnig klimmetje van 5%, dan een brug over en dan sta ik al aan de buitenkant van het stadje. Even een rondje maken langs wat hotelletjes, uiteindelijk geboekt met WIFI. Mijn Email accout van Telfort en KPN kan ik nog steeds niet openen. Voor de rest doet de computer het gewoon. Ook mijn telefoon werkt weer.

Donderdag 16 Januari 2014
Yopal Totaal 6228 km.

De vuile wasgoed naar de Lavanderia. Het was veel. Fiets schoon maken. De tassen helemaal leegmaken en ook schoonmaken.daarna zelf douchen.
Verder even wat zaken op een rijtje zetten voor de komende dagen.Vooral wat betreft verder fietsen naar Bogota en het tijdschema. Maar dat kunnen jullie hopenlijk lezen in mijn volgende blog.
In de middag nog even een rondje gemaakt. Koffie plus. Vanavond wordt het vermoedelijk weer kip met rijst. En natuurlijk voldoende drinken.

  • Vrienden maken by Je zusje
  • Exota by Leo en Nienke
  • Fantastisch! by Jorgen
  • fiets manneke by Cor Maatkamp
  • fiets manneke by Cor Maatkamp
  • klm vreter by lia
  • Foto's by Leo en Nienke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active