Travel Journal

In Arauca, Colombia.

(Saturday 11 January 2014) by Louisb
Woensdag 8 Januari 2014.
San Fernando - Achaguas 95 km. Totaal 5432 km.
Voor vertrek nog even de banden op druk brengen. De hele afstand over vlak terrein. Middagtemperatuur 41 graden. Net even te. Maar gelukkig een beetje wind in de rug. aan beide zijden van de weg veel rundvee bedrijven. En gelukkig is het niet al te druk op de weg. Aangekomen in Achuaguas eerst voor een overnachtingsplek zorgen. Dat is direct voorin het dorp. Hoef ik morgen niet al te ver terug te fietsen nar de hoofdweg. Na het douchen even het dorp in voor inkopen en een Cafe con Leche. Natuurlijk met iets erbij. Verder even naar de kapper geweest. Kosten 1 euro. Ook nog even anti muskietenspray gekocht, anders wordt ik morgen lek geprikt.

Donderdag 9 Januari 2014.
Achaguas - Mantecal 135 km. Totaal 5567 Km.
Gemiddelde vandaag 22,7 km per uur.
Warme wind recht in de rug.
Hoogste temperatuur 42 graden.
Geklommen hoogte 150 meter.
Onderweg 2 dorpjes en 1 Tankstation als rust/ Drinkpunt, en schaduw.
Weer veel veebedrijven waar ik langsfiets.

Vrijdag 10 jnuari 2014.
Montecal - Caracal 130 km. Totaal 5697 km.
Wind in de rug en vlak terrein. Maar weer warm, 40 graden. Onderweg nog steeds veel vee. Maar ik zie ook waterbuffels. Doordat er veel meertjes zijn kunnen die genieten van het water. Vandaar natuurlijk de naam!!! En veel vogels, van allerlei pluimage. En met diverse kleuren. En krokodillen, of kaaimannen, ik denk de laatsten. Op de weg die overigens uitermate slecht is, liggen ook diverse aangereden dieren. Onderweg ook nog Kapibaraas gezien. De mensen hier eten die heel graag. Ik stop net voorbij Caracal, een militair controle punt. Heb ik bewaking dichtbij mijn kampeerplek.

Zaterdag 11 Januari 2014.
Caracal - Arauca 107 km. Totaal 5804 km.
Nog altijd de wind in de rug. De weg blijft erg slecht. Sommige stukken zijn alleen stenen en andere stukken zijn geschaafd. Daardoor veel scherpe punten en richels. uitkijken dus. En vooral rustig aan. Bij de grens Venezuela, Colombia, aangekomen blijken de Venezolanen net weg te zijn om te eten. Ruim 1,5 uur gewacht. Daarna binnen 2 minuten een uitreisstempel. aan de Colombiaanse kant was het Paspoort afgeven, een inreisstempel erin en klaar. Net voor Arauca, mijn restant Venezolaans geld omgewisseld. Wederom Colombiaanse Pesos. In Arauca een hotelletje geboekt, met WIFI. Hoera.
Alleen heb ik nu een probleem met mijn telefoon. Ik kan geen SMS berichten meer ontvangen of verzenden. Ook doet mijn Telfort-Email account het niet. Even afwachten maar.

  • Fietsen en nog eens fietsen. by Leo en Nienke
  • hitte pffff by lia
  • Te warm by Je zusje
  • Bijgelezen by Frits
  • Hiep hiep hoera!!! by Jan en Bertha van Middendorp


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active