Travel Journal

In San Fernando de Apure.

(Wednesday 8 January 2014) by Louisb
Maandag 30 December 2013.
La Vela - Yaracal. 135 km. totaal 4574 km.
Na het ontbijt op de fiets. Ja, wat anders. Gelijk weer hobbels en de wind tegen. Bij toeval kom ik langs het ferry complex. Het wordt nu gebruikt door de Venezolaanse Marine. De gehele dag op en af, maar de temperatuur is gelukkig maar 31 graden. Na 115 km kom ik in een plaatsje waar een Hospedaje is. Volgeboekt. En in de volgende dorpjes is helemaal niks. Dus doorfietsen tot ik een leuk plekje zie om te kamperen. Net voor de schemer staat de tent. Effe pasta maken en rusten. rond 2 uur in de nacht begint het te regenen. De hele nacht buien van 10 a 15 minuten en dan weer even droog. In de ochtend is het droog, tot ik de tent afbreek, dan giet het weer. Gedurende de ochtend af en toe een buitje maar de temperatuur loopt al snel op naar 32 graden. Dus ik ben zo weer droog. Geen regenjas aangehad.

Dinsdag 31 December 2013.
Yaracal - Moron. 115 km. Totaal 4689 km.
Tot 12 uur buien en ook veel hobbels in de weg. Dan komt het zonnetje en binnen no time is het 32 graden. De wind tegen is ook sterk in kracht afgenomen en het laatste stukje heb ik hem zelfs schuin achter. Heerlijk. Ik ben al vroeg in de middag in Moron. Boek een Hotelbed en wacht op wat er gaat gebeuren vannacht. Nou hier smijten ze ook behoorlijk wat vuurwerk op straat. Ik blijf wel in de buurt van het hotel. Want er lopen nogal veel lui rond met een behoorlijk stuk in de kraag. Om een uur of 1 in mijn bedje. Morgen richting Caracas.

Woensdag 01 Januari 2014.
Moron - Maracay 100 km. Totaal 4789 km.
Vannacht weinig geslapen. Niet door geknal, maar door een mega geluidsinstallatie die in de straat stond. Geluid op maximum. Om 5 uur was het stil. dus toch nog even geslapen. Om 9 uur vertrokken uit Moron, na het nuttigen van een kop koffie en enkele empanadas. De eerste 10 km warming up en dan van 0 naar 600 meter hoogte. Gelukkig weinig wind. temp 30 graden. Na de klim even pauze met een colaatje en vervolgens via vals plat, op en af richting Maracay. In de stad is het doodstil. Alle winkels dicht, ook geen eettentjes open. En bijna geen verkeer in de straten. Ik kom langs een hotelletje, stap binnen en blijf er slapen.

Donderdag 02 Januari 2014.
Maracay - Caracas 128 km. Totaal 4917 km.
Wat een rust. Heerlijk geslapen, dat had ik wel nodig na de afgelopen nacht. Na het eten de fiets opladen en gaan. Ik wil via de oude weg naar caracas. Maar na 30 km ben ik deze verschrikkelijk slechte weg zo zat, dat ik besluit om toch maar over de vluchtstrook van de 4 baans autoweg fiets. En het is er gelukkig helemaal niet druk. Caracas ligt op een stel heuvels met hoogtes van 800 tot 1300 meter. Eerst dus klimmen tot ongeveer 1300 meter. En dan zoef,zoef, 300 meter omlaag tot in Caracas. Ik heb geen plattegrond van Caracas, maar na een km of 10 zie ik een Hotel en boek daar voor 2 nachten. Jammer genoeg geen WIFI in dit hotel. Hoogste punt vandaag 1301 meter. Morgen Caracas bekijken.

Vrijdag 03 Januari 2014.
Caracas.
Rustdag.
Tot een uur of 11 regelmatig een buitje regen. Dus maar even wachten met naar het centrum gaan. De Metro brengt mij naar het oude centrum. Zoals in veel Zuid Amerikaanse steden waar ik de afgelopen fietstocht ben geweest is Caracas niet anders. Heel veel Plazas en oude gebouwen uit de koloniale tijd. Veel eetgelegenheden en winkels. Toch ook weer veel bouwval en achterstallig onderhoud aan monumentale gebouwen. Jammer . Ver in de namiddag teru in het hotel. Eten rusten.

Zaterdag 4 januari 2014.
Caracas - Cua 70 km. Totaal 4987 km.
Goed uitgerust en de warming up is 300 meter omhoog, uit het dal waar het hotel staat. Het gaat lekker bij een temperatuur van 25 a 30 graden. Eenmaal afgebogen naar het Zuiden beginnen de heuvels weer. Niet al te hoog, maar her ritme is er even niet. In mijn planning zit Cua als overnachtingspunt. Daar ben ik al vroeg in de middag. Ik passeer een hotel en draai gelijk om. Lijkt me goed. Douchen, daarna eten voor de noodvoorraad kopen en ontbijt voor morgen.

Zondag 5 Januari 2014.
Cua - San juan de los Morros 80 km. Totaal 5067 km.
De eerste 20 km naar 800 meter hoogte. Is goed te doen, egaal naar boven zonder steile stukken. En de temperatuur is ook prettig met 26 graden. Daarna over een heuvelrug. Niet al te veel op en neer. De omgeving is prachtig. Heuvels natuurlijk, maar veel bos en kleurige struiken en boompjes langs de weg. In San Juan de los Morros zet ik er een punt achter.

Maandag 6 Januari 2014.
San Juan - Calabozo 135 km. Totaal 5202 km.
Eerst wat kleine heuveltjes, maar goed te doen. Dan naar beneden tot op 200 meter. De laatste 30 km vlak en de wind achter. Temperatuur 37 graden, lekker. Onderweg vooral veel grasland en veeteelt. Allemaal van die Argentijnse runderen. De laatste 15 km over een dijk, langs een groot meer. Het water is een beetje lichtgroen, komt vooral door het zonnetje. Aangekomen in Calabozo eerst iets gegeten. Daarna op zoek naar een bedja. Die vind ikm in Hospedaje Galicia. Na het douchen even het stadje in. Nog een klein hapje en drankje en ontbijt voor morgen. Het is opvallend benauwd vandaag, of komt dat omdat de invloed van de oceanen hier minder wordt. meer landklimaat dus.

Dinsdag 7 Januari 2014.
Calabozo - San Fernando de Apure 135 km. Totaal 5337 Km.
Vandaag een echte vlakke etappe. Geen heuveltje of vals plat in het parcours. Alleen de wind. Eerst op mijn linker schouder en waar ik al bang voor was, een paar kronkels in de weg en de wind voor tegen de schouder, bah. Maar toch gaat het wel lekker zo. Onderweg toch wel veel rustpauzes gehouden. Het is namelijk 37 graden. Verder onderweg veel te zien en te horen. De eerste kms was het behoorlijk droog grasland links en rechtes van de weg. Daarna grote irrigatiekanalen. Natuurlijk wordt dan alles gelijk mooi groen. veel rijstvelden, mais en groene weiden. En veel kleine meertjes vlak aan de weg. In die meertjes allerlei vogels en hier en daar een schildpad en kleine krokodillen.
Ook voor het eerst apen waargenomen. Gelijk proberen op de foto te zetten. En dat is gelukt. San Fernando is een redelijk grote stad, aan het einde van de grote weg naar het zuiden. Richting amazone gaat nog een smalle asfaltweg en daarna word dat zand. Morgen ga ik naar het Westen. Dat is volgens mijn kaart een goede asfaltweg. We zullen zien. O ja, vandaag mijn eerste lekke band. Net voor het eind moet ik over een brug en daar ligt zoveel glas, dat ik niet meer kan ontwijken. achter plat.

  • Alweer de 5000 km. gepasserd! by Leo en Nienke
  • Afzien by Je zusje
  • wilde beesten... by Fabian, Esther, Julian, Laurens
  • succes.... by Rinus en Ineke
  • succes.... by Rinus en Ineke


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active