Travel Journal

Le Vela de Coro

(Monday 30 December 2013) by Louisb
Woensdag 18 December 2013.
Cartagena - Soledad. 135 km. Totaal 3669 km.
Cartagena uit en gelijk door een natuurgebied met mangroves. Het stink er naar verrot hout en methaangas. Maar dat schijnt zo te horen. Al het vuilnis dat er langs de weg ligt hoort volgens mij niet in zo�n natuurgebied. De weg loopt daarna langs de kust. Zo nu en dan is de zee te zien. Tussen km 40 en 80 weer heuveltjes. Om 12 uur even een siesta gehouden, het is echt te warm met die zon. Toch komen er in de middag wat wolkenvelden overtrekken. Lekker, het sheelt gelijk een graad of 5. Via Puerto Colombia en Barranquilla kom ik in Soledad. Stop bij een hotel (het enige) Ze hebben een kamer vrij. Mijn duurste overnachting tot nu toe. Marktwerking heet dat.

Donderdag 19 December 2013.
Soledad - Santa Marta. 100 km. Totaal 3769 km.
Een prachtige route gefietst vandaag. Eerst over een soort van natuurlijke dam met links de Caraibische Zee en rechts een soort Wetlands. Hele grote delen met bloeiende struiken. En als er even geen autoos te zien en te horen zijn hoor je de golven breken op het strand. Toch even kijken op het strand. Echt wildernis en aangespoelde troep en veel hout. Na 70 km richting Santa Marta. Hier liggen wel hoge heuvels, maar de weg volgt gelukkig de kust. Dus af en toe een pittig klimmetje, meer niet. Ik blijf 2 dagen in Santa Marta. Even bijkleuren op de Playa.

Vrijdag 20 December 2013. Totaal 3769 km.
Rustdag. Bijgekleurd (rood) op de playa. Uitgebreid gegeten en gedronken. (geen alcohol)
Morgen weer verder.

Zaterdag 21 December 2013.
Sta Marta - Palomino. 95 km. Totaal 3864 Km.
De eerst kilometers 3 heuveltjes met een hoogte verschil van 300 meter. Een goede warming up dus. Gelukkig fiets ik vanmorgen in de schaduwvan dichte bossen. Die horen bij een groot nationaal park. Daarna wat lichtglooiend terrein met links regelmatig de zee te zien. Soms met een strandje, maar meestal met steile kliffen. Wel mooi om te zien en te horen. De temperaruur blijft vandaag steken op 36 graden. zit het toch nog mee. Ik wilde in Palomino zelf stoppen, maar het hotel daar heeft Hilton prijzen, dat laat mijn fiets budget niet toe. In een winkeltje in het dorpje vertelde men dat er 10 km verderop een camping was bij een restaurant. Dus bij dat restaurant bij wat huisjes kun je aan de rivier kamperen. Geen douche maar een schone en koele rivier. Heerlijk. Daarna in het restaurant wat gegeten. Vissoep en vis rijst.

Zondag 22 December 2013.
Palomino - Riohacha. 90 km. Totaal 3954 Km.
De hele afstand wind tegen. Ook nog een paar licht hellingen en 35 graden. Maar de omgeving maakt veel goed. Veel lichte jungle waar allerlei geluiden uit komen. Ook heel veel hutjes langs de kant van de weg. Het is opvallend rustig vandaag. Onderweg ook nog enkele politie en Militaire controleposten. Bij 1 van de posten bij een winkeltje gerust. Waren ze net een bus aan het strippen. De bus die uit Venezuela kwam bleek heel veel Drank en cigaretten te vervoeren. Smokkelen dus. Alle passagiers stonden buiten in de zon te wachten tot ook hun bagage werd gecontroleerd.Na deze leuke onderbreking verder met het gevecht tegen de wind. Gestopt in Riohacha. Douchen, eten, rusten.

Maandag 23 December 2013.
Riohacha - Paraguaipoa. 112 km. Totaal 4066 km.
Wederom wind tegen. Het is warm en zonnig. Dat gaat hier trouwens vaak samen. Langs de kant veel cactussen en bomen en struiken met lange doornen. Ondanks de kleine riviertjes is alles kurkdroog. Geen schaduw om even in te rusten. Af en toe een korte drinkstop. pas na 77 km kom ik in de grensstad Maicao. Het is nog vroeg en ik besluit om de grens met Venezuela over te gaan. Bij de Colombiaanse post binnen 2 minuten weer buiten met een uitreisstempel in mijn paspoort. Aan de Venezolaanse kant een ander verhaal. 5 kwartier wachten op een inreisstempel. Hier geldt een ander tempo blijkbaar. Vervolgens verder. het eerstvolgende dorp had 1 hotelletje. maar vol. Dus verder. Het volgende dorp met die mooie lange naam(zie boven) heeft geen hotel oid. Het ging al schemeren, dus aan wat mensen gevraagd of ik op het schoolsportterrein kon kamperen. Blijkt 1 van die mannen een soort concierge van die school te zijn. Hij zei loop maar mee dan doe ik de poort open en kun je op het beschermde schoolterrein gaan staan. Zo gezegd en gedaan. Muchas gracias. Alleen geen douche of rivier. Maar ach, je kunt niet alles hebben.

Dinsdag 24 December 2013.
Paraguaipoa - Maracaibo 101 km. Totaal 4167 Km.
Suizend over de weg. Wind schuin achter. Alleen veel vleigjes, dit komt natuurlijk door de lagunes waar ik langs fiets. Even het brilletje opzetten dus. Binnen No-time sta ik in Maracaibo, waar ik al snel een hotelletje vind. Ik blijf her 2 nachtenivm Kerst. Opvallend in Venezuela, vele heel erg oude Amerikaanse autoos en bussen. Veel afval, vooral plastic langs de wegen. En natuurlijk weer ander geld. 8 Bolivianas voor een Euro. Op de zwarte markt 50 tot 60 voor een USA Dollar. Dus ga je voor een korte vakantie naar Venezuela. Neem wat dollars mee en wissel ze aan de grens oid.

Woensdag 25 December2013.
1e Kerstdag in Maracaibo. Totaal 4167 Km.
Geen WIFI. Geen TV. Dan maar en beetje lezen. Vanmiddag de stad ingeweest. Het is er totaal uitgestorven. Kerst is hier dus een thuis en Familiefeest. in de avond begint het druk te worden. De kleine eetkraampjes zijn er weer , dus lekker kleine hapjes eten en een colaatje erbij.Verder op zoek geweest naar de plek waar morgen de veerboot vertrekt. Over de baai ligt namelijk een brug. maar die is verboden voor fietsers. Daarom vaart er een veerbootje , alleen weet bijna niemand of hij uberhaupt vaart. We zullen zien.

Donderdag 26 December 2013.
Maracaibo - Dabajuro. 123 km. Totaal 4290 Km.
Om half 8 sta ik in de haven waar de Ferry om 8 uur zal afvaren. Ongeveer 15 mensen stonden er te wachten. Om 8 uur, geen Ferry. Dan zal er om 10 uur wel 1 komen werd er gezegd. Ook om 10 uur, geen ferry. De meeste mensen geven de hoop op en vertrekken. Om half 11 vertrek ik ook. Ik gok erop dat er bij de brug misschien iemand stopt om mij mee te nemen. Dat was bij Medellin, bij de tunnel toch ook gelukt. Dus richting brug. Na 13 km bij de tolpoort. De politie dwingt mij te stoppen en overleg volgt. Er komt een oude bus aan, ze vragen de chauffeur om mij en de fiets mee te nemen naar de overkant. Ik moet wel gewoon een kaartje betalen. 1 voor mijzelf en 1 voor de fiets met al die losse tassen. Okee. 15 minuten later sta ik aan de andere kant. Mijn fiets weer volgehangen en gaan met die banaan. in Dabajuro in een Hospedaje geslapen.Prima onderkomen.

Vrijdag 27 December 2013.
Dabajuro - Santa Rita. 101 km. Totaal 4391 KM.
Na het ontbijt op de fiets. Wind pal tegen en het is ook nog warm. En lange stukken vals plat. Bij de stukken naar beneden moet ik zelfs behoorlijk bijtrappen om de vaart erin te houden. Veel rustpauzes genomen. het liep niet zo lekker vandaag. In Santa Rita bij een restaurantje gestopt en wat gegeten. Aan de overkant ligt een honkbalveld en ik vraag aan de eigenaar. Zou ik daar kunnen kamperen. Natuurlijk zegt de eigenaar. Ivm vakanties ligt alles toch stil. Ik dus naar de overkant en mijn tent opgezet achter wat gebouwtjes. Goed uit het zicht. Ook de buurman had al van me gehoord en kwam nog even kijken. Heerlijk geslapen. Alleen geen water.

Zaterdag 28 December 2103.
Santa Rita - Le Vela de Coro. 48 km. Totaal 4439 km.
Over het algemeen de afgelopen dagen veel tegenwind gehad. Temperaturen die soms over de 40 graden gingen. Wat zie je onderweg. Krakkemikkige USA barrels en bussen. Knetterende mototaxies. En soms wel heel mooie huisjes langs de weg. Maar het merendeel toch wel houten kotjes. Maar wel overal een schotel antenne.En natuurlijk heel veel kleine restaurantjes en winkeltjes.
De natuur. Veel Cactussen en boompjes en struiken met doornen. Verder veel kleine riviertjes, maar geen water. In le Vela de Coro ben ik gestopt omdat hier een veerboot naar Curacao zou varen. Maar dat is al weer 10 jaar geleden. Er vaart dus geen Veerboot. Jammer.Via een volgeboekt hotelletje kom ik bij een pension. Gerund door een kunstenares. Een bijzonder en aardig mens. Ze heeft internet, dus.

Zondag 29 December 2013.
Rustdag Le vela de Coro. Totaal 4439 km.
Vandaag toch nog even rondgevraagd mbt de veerboot. Nou die bestaat inderdaad niet meer. Volgens sommige mensen was die Ferry aan corruptie ten onder gegaan. En veel mensen in dit dorpje zijn er nog steeds boos over. Het brengt natuurlijk veel werkgelegenheid en handeltjes op. Jammer, maar het is niet anders. Vanmiddag met de hospita meegetroond naar een gezin waarvan de man films en documentaires maakt. Hij had allerlei fragmenten van het bezoek van onze koning en koningin aan Curacao. Hij vond het prachtig om dit allemaal te laten zien. Natuurlijk wordt je dan uitgenodigd om een hapje mee te eten en iets te drinken. Omdat de man van Cubaanse oorsprong is werd dat natuurlijk een rummetje. Wat een gastvrijheid van deze familie aan iemand die je helemaal vreemd is. Geweldig om dit zo te ervaren.
Morgen weer verder richting Caracas.

Ik wens vanuit Venezuela iedereen een Goed, Gezond en Gelukkig 2014 toe. En maak er wat van.;-)

 • gelukkig nieuw jaar by fabian, esther, julian,laurens
 • afzien by Henk Te Kronnie
 • fijne dagen! by Jorgen
 • Gratis by Je zusje
 • super by Cor Maatkamp
 • Op naar 2014 by Leo en Nienke
 • veel geluk..... by Rinus en Ineke
 • 2014 by Leo en Nienke
 • Nieuwjaar by Je zusje
 • Geen Curacao ? by Silvio
 • Nieuwjaar! by André Betting
 • 2013/2014 by lia
 • De beste wensen voor 2014 by Lydie
 • Gelukkig en gezond 2014 by Ad Kleiberg


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active