Travel Journal

In Cartagena des Indias

(Wednesday 18 December 2013) by Louisb
Woensdag 11 December 2013.
Medellin - Tascon 106 km. Totaal 2915 km.

Vroeg op pad, want het gaat weer omhoog vandaag. Net opgewarmd, na 400 meter hooger klimmen sta ik voor een politiepost. Ik mag niet verder, want de tunnel van 4 km lengte mag niet door fietsers gebruikt worden. Maar de politie is wel zo vriendelijk om een kleine truck aan te houden. Deze trucker wil mij wel meenemen voor 10000 peso. 5 euro dus. Dus samen met de politie de fiets in de truck getilt en rijden maar. De chauffeur vertelde hele verhalen. wat ik er uit op kon maken kon hij me wel iets verder dan het tunneleind meenemen. Hij woonde zo�n 30 km verderop. Nou prima toch.Na het uitstappen was het makkelijk opstarten. Berg af en daarna wer op tot 1800 meter hoogte. We zwaar, maar dat kwam hoofdzakelijk door de slechte weg. nog erger dan de caretera Austral.Daarna weer Rolling hills, maar elke keer eenstukje lager. Om 5 uur gestopt net voor het dorpje Tascon. Goed uit het zicht mijn tent opgezet.

Donderdag 12 december 2013.
Tascon - Turbo. 135 km. Totaal 3050 km.

Heerlijk geslapen vannacht. Eerst het dorpje ingefietst en iets te eten en drinken gekocht. De eerste 80 km tot chigorodo Rolling hills, daarna 50 km bijna vlak naar Turbo. Het is warm, 35 graden. Ik merk nu dat ik in Caraibisch gebied zit. Ook weer veel bananen plantages, maar ook af en toe velden rijst. Vaak gestopt onderweg om wat te drinken. Turbo een klein vissersdorpje aan een inham van de Caraibische Zee oogt niet al te proper. Ik vind een hotelletje dat er redelijk uitziet. Het is er benauwd warm binnen. Maar gelukkig heeft mijn kamer een grote ventilator, die heel veel (warme) lucht verplaatst. maar ook veel lawaai maakt. Eerst maar eens douchen en wat eten.

vrijdag 13 december 2013.
Turbo - Arboletes. 120 km. Totaal 3170 km.
Eerst naar Necocli vanmorgen. Een goed te berijden weg. Langs de weg steeds meer grasland met rundvee en paarden. Na het dorp nog enkele kilometers asfalt. En dan weer ouderwets Rippio. En niet zo maar een kort stukje. Overal zijn ze bezig om een nieuwe onderlaag te leggen. Veel stenen, kuilen enz. Maar ook stukken waar ze een behoorlijke tijd aan het walsen zijn geweest. redelijk hard dus. Maar ook weer enkele heuveltjes in de weg. vermoeiend. Pas na 100 km weer asfalt. Maar het is al laat. Een eind voor het dorpje San Juan, Heb ik een mooi kampeerplekje gevonden in de Jungle. Van de weg af niet te zien.Brood en yoghurt uit de noodvoorraad gegeten en lekker slapen.

Zaterdag 14 December 2013.
Arboletes - Cerete. 103 km. Totaal 3273 Km.
Vroeg eruit, alles ingepakt en bij het eerste winkeltje langs de kant van de weg iets gegeten en gedronken. Een plastic zak met 2,5 liter drinkwatergekocht en mijn flessen weer gevuld. Zo, ik kan er weer even tegen. Langs de weg weer heel veel veeteelt en rijstvelden. Verder veel vals plat, naar boven en naar beneden. En af en toe een korte klim van 5 a 6 %. Erg vermoeiend bij een temperatuur van 35 graden. Na het stadje Monteria sla ik rechtsaf. Naar het Noorden. 18 km later sta ik in het centrum van Cerete, waar ik een hotelletje zie en er een nachtje ga slapen. Na douchen en Handwasje doen, nog even wat warms eten. Daarna rusten en slapen.

Zondag 15 december 2013.
Cerete - Toluviejo 107 km. Totaal 3380 km.
Om 8 uur is het al 30 graden. In de loop van de dag zal de temperatuur stijgen tot 38 graden. Drinken, drinken. De eerste 50 km bijna vlakke weg. Alleen bij het stadje San Antone wat hobbels te nemen. Daarna een heel stuk langs de beach gefietst. Nou ja. Hier noemen ze het Playa,s.Natuurlijk nog een lange rust gepakt en lekker genieten. Tot aan Tolu, veel playa,s. niet altij goed te zien vanaf de weg. Van Tolu naar Toluviejo de wind in de rug en ik zie heuvels voor mij. Net voor het eerste bultje staat een hotelletje en ze hebben nog een bed voor mij vrij.Inchecken, douchen, eten.

Maandag 16 December 2013.
Toluviejo - Turbaco. 134 km. Totaal 3514 km.
De eerste 40 km Rolling Hills. Gelukkig niet erg hoog. Denk maar aan het Montferland en aan Peeskesbult in het bijzonder. Vervolgens stukken vlak en weer enkele bultjes. Wederom door de temperatuur (35) erg vermoeiend. In Turbaco heb ik een lange rustpauze en zie iets verder een hotelletje. Gelijk een bedje besteld. Douchen, eten en nog even de benen strekken.

Dinsdag 17 december 2013.<
Turbaco - Cartagena des Indias. 20 km. Totaal 3534 km.
Om 8 uur op de fiets. en het gaat 10 km vals plat naar beneden. En toen zat ik al in de voorsteden van Cartagena. Dus nog eens 10 km vlakke weg. Maar het is me een partij druk hier. Rustig aan dus en een beetje uit de buurt blijven van die zwartkwalmende bussen. Half 10 stap in in de oude stad een hostel binnen. En ja ze hebben nog wel een plekje voor mij. Maar nog even wachten, want de kamers zijn nog niet gereed. Ik mocht wel even douchen. Lekker.Daarna mijn was ingeleverd, kunne ze gelijk aan het werk.Na de middag cartagena in, nou ja, meer rond. De oude stad ligt op een schiereiland en is omgeven door een grote muur waar je bovenop kunt lopen. Soms maar een meter breed, maar ook stukken zo groot als een plein. Er staat een groot spaans Fort en de muur heeft ook nog enkele grote versterkingen. 44 jaar geleden (we worden oud) heb ik al eens in mijn Marine tijd met enkele maten de muur rondom gelopen. Nu dus weer. Alleen vind ik de reparaties die ze hier aan dit UNESCO monument hebben uitgevoerd, niet passen bij zo een monument. Beton inplaats van de oorsronkelijke materialen zoals baksteen en natuursteen. Het ziet er niet uit, maar ook al dat beton is gescheurt en aan het afbrokkelen.
Zelfs na zoveel jaren, waren er toch nog wel enkele herkenbare punten onderweg. Het is natuurlijk wel een heel speciaal bouwwerk. Na een uurtje of 4 rondstappen, wat gegeten en gedronken. Vervolgens de computer aanzwengelen om dit verhaal op het blog te zetten. En gelukt.

 • Mooi! by Ilona
 • wat een reis...... by Rinus en Ineke
 • lekker by Esther, Fabian, Julian & Laurens
  • Kerst by louis
 • Prachtig by Je zusje
 • Prachtig by Je zusje
 • prachtig by Henk Te Kronnie
 • fijne kerstdagen by Lydie
 • Fijne kerstdagen by Jan en Bertha
 • Wilma by Wilma en Ge
 • warme kerst by Lia
 • Zalig...... by Silvio
 • winterswijk by Cor Maatkamp


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active