Travel Journal

Cumbaya.

(Friday 29 November 2013) by Louisb
Donderdag 14 november 2013.
Lima - De Lachay 108 km. Totaal 108 km.
Met temperaturen van rond de 32 graden viel de eerste dag fietsen vies tegen. Heuveltjes van rond de 350 meter op en af, dat valt tegen. Via Ancon en Changay ben ik net voor donker aangekomen bij het Nationale Park De Lachay. Daar ligt boven op een heuveltje, aan een onverhard pad het kampeerterrein. Dat is dus de eerste keer deze vakantie van de fiets af en duwen.

Vrijdag 15 november 2013 .
De Lachay - Pativilca 110 km Totaal 218 km.
Ochtendmist, brrr koud. Tot de middag geen zon gezien. Toch wrod het in de middag nog 32 graden. Rolling Hills over de Panamericana. Steeds 150 meter omhoog, maar gelukkig ook weer omlaag. Onderweg een paar keer gesopt voor een pauze, eten en drinken. Ook nog een Oostenrijkse fietser tegengekomen. Hij vliegt over enkele dagen weer naar de heimat. De weg werd na zo een 30 km 2 baans. Een stuk drukker. Toch nog een redelijke vluchstrook om op te fietsen. Het spiegeltje komt weer goed van pas. In Pativilca een Hostal gevonden. Ziet er goed uit.

Zaterdag 16 November 2013.
Pativilca - Culubras. 142 km. Totaal 360 km.
Heerlijk geslapen. Om 8 uur was het al 20 graden en gedurende de dag zou het 34 graden worden. Onderweg weer korte klimmetjes. De Panamericana blijft gedurende het grootste deel van de dag 2 baans. toch zijn ze over een groot deel 2 extra banen aan het bouwen. Op die manier heb ik dus 80 km een privee fietspad van 15 meter breed met nieuw asfalt. Bij de wegenbouwers mocht ik diverse keren mijn flessen vulle met vers, koud water. Gestopt bij een restaurantje. Even vragen of ik mijn tent aan de overkant mocht neerzette. Tent opgezet en daarna eten in het restaurantje.

Zondag 17 November 2013.
Culubras - Santa. 90 km. Totaal 450 km.
Vanmorgen een beetje stram en stijf. De spieren moeten nog even aan dit werk wennen. Vandaag 32 graden en de wind dwars links. Soms mee, soms tegen. Het ergste is het fijne zand van de droge woestenij. Verder is het behoorlijk druk op de weg. Zelfs veel vrachtverkeer. Af en toe een bultje in de weg. Verder weinig aan de hand. Net voor Chimbote, de hoofdstad van dit district, slaap ik in een Hostal in het dorpje Santa. Douchen, eten, rusten, slapen.

Maandag 18 november 2013.
Santa - Trujillo. 126 km. Totaal 576 km.
Heet, 37 graden en heuveltjes. Onderweg ook veel droge Pampa. Af en toe grote oppervlaktes met groente, Mais en suikerriet. Allemaal door een gigantisch irrigatie systeem. Wat water al met zulke droge grond kan doen. Maar het zal geen pretje zijn om onder deze temperaturen op het land te werken. Het is bijna erger dan er rond te fietsen. Gestopt in Trujillo, een redelijk grotr stad. Het nadeel is dat er bijna geen richtinboord staat. Ridere keer dus vragen naar de Panamericana Northe. Voorbij het centrum in een Hostal. Douchen en eten (kip met friet). Dat gaat er wel in.

Dinsdag 19 November 2013.
Trujillo - Guadalupe. 128 km. Totaal 704 km.
Draaien en keren. soms de wind tegen maar gelukkig het meest schuin achter. Net als gisteren veel Pampa afgewisselt met grote groene stukken. Hier verbouwen ze zelfs rijst. De hoofdweg is erbarmelijk slecht. 2 Baans met vaak geen vlucht (fiets) strook. Veel in het spiegeltje kijken dus.
En als het moet maar even aan de kant gaan staan. Een simpel onderkomen gevonden in Guadalupe. Even op de Plaza nog een colaatje drinken en een tortilla eten. kan mijn maag een beetje wennen aan het locale eten.
Woensdag 20 November 2013.
Guadalupe - Morrope. 104 km. Totaal 808 km.
Een fietsdag om kort over te zijn. Slecht wegdek, wind tegen. Max temp 28 graden. Na 104 km kapot. Luxe hospedaje met voor de eerste keer deze week. Warm douch water, hoera.

Donderdag 21 November 2013.
Morrope - Piura. 177 km. Tottal 985 km.
Vandaag een lange rit door de Desierto de Sechura. Onderweg geen dorp oid. wel enkele punten waar je in een huisje wat te drinken kunt kopen. Tot 11 uur bewolkt en 26 graden. daarna gaat het tot 42 graden. Echt een desierto temperatuurtje. Het fietsen ging steeds moeilijker. Op het laatst veel korte rustpauzes. Maar geen schaduw, dus afkoelen doe je hier ook alniet. Uitgewoond vind ik in de stad Piaru een Hospedaje. Douchen (koud), eten slapen.

Vrijdag 22 november 2013.
Piura - El Alto. 159 km. Totaal 1144 km.
Vandaag weer een dag door de desert. Rond de 30 graden met verschillende heuveltjes. Onderweg veel Ja-knikkers. Er wordt hier veel olie opgepompt. Ook bouwen ze hier een windmolenpark, 700 hetares groot. Bij de enigeHospedaje in El Alto krijg ik een bedje.

Zaterdag 23 November 2013.
El Alto - Bocapan. 102 km. Totaal 1246 km.
Na het ontbijt alles weer opladen en rond 8 uur op de fiets. Bewolkte hemel met een temperatuur van 25 graden. De eertse uren verschillende bultjes in de weg. Na 50 km langs de beaches van Cancas en Canoas. Tot aan het eindpunt in Bocapan heerlijk langs de Pacific gefietst. Net voorbij het dorpje zie ik een Hostel International. Het lijkt er verlaten, het seizoen begint hier pas eind december en duurt tot april. Er is wel een slapplek voor mij . in een huisje vlakbij de Pacific. Doen dus. Na het eten even over het strand gelopen. En zo waar, rond 5 uur komt het zonnetje ook nog even door de wolken.

Zondag 24 November 2013.
Bocapan Peru - Santa Rosa Ecuador. 104 km. Totaal 1350 km.
Onder een bewolkte hemel langs de beaches. Na 30 km weer rijstvelden en akkertjes. De grensovergang naar Ecuador ging soepeltjes. De grens wordt gevormd door de rivier Zacumilla. Gigantische bananen plantages links en rechts van de weg. En het is er een stuk groener dan in Peru. Komt natuurlijk omdat er verschillende kleinere riviertjes stromen. Na een stu zeer slechte weg( de weg is gefreest) kom ik aan in Santa Rosa. Daar in het Hostal een bedje besproken. Centrum Santa Rosa.

Maandag 25 November 2013.
Santa Rosa -Naranjal. 114 km . Totaal 1464 km.
De hele dag zwaar bewolkt.26 graden. Langs de hele route bananen plantages. Met af en toe een cacao plantage. Onderweg veel kleine dorpje, goed om even te rusten en te eten en drinken. Rond 4 uur in Naranjal aangekomen en een Hostal gevonden. Na het douchen even het stadje in om wat te eten en om eten in te slaan voor morgenvroeg.

Dinsdag 26 November 2013.
Naranjal - Pallatanga. 138 km. Totaal 1602 km.
Vandaag vroeg gestart omdat ik aan het eind van deze dag een stuk de berg op wilde fietsen. En het is me gelukt. Eerst weer een groot deel langs bananen en cacao plantages. Hier en daar ook wat percelen tabak. Na ongeveer 60 km begon het vals plat op te lopen. dat duurde ongeveer 35 km, op dat moment zat ik op 400 meter hoogte. Na het dorpje Bucay ging het serieus omhoog. De volgende 45 km brachten me op 2400 meter hoogte. In het dorpje een bed gevonden en slapen.

Woensdag 27 November 2013.
Pallatanga - Riobamba. 88 km. Totaal 1690 km.
Stevig afzien vandaag. Een beetje mistig, dus niet al te warm. Klimmen tot over de 2800 meter. Af en toe een paar honderd meter naar beneden en vervolgens weer omhoog. Veel rustpauzes gepakt. gelukkig zijn er veel kleine dorpjes onderwegom uit te puffen en iets te drinken. Na de afdaling tot in Riobamba zoek ik een Hostal aan de buitenkant van deze grote stad. Hoef ik morgen niet vanuit de stad datzelfde stuk omhoog. Lekker warm gedouched, iets gegeten en heerlijk geslapen.

Donderdag 27 November 2013.
Riobamba - San Miguel de Salcedo. 95 km. Totaal 1785 km.
Vanaf Riobamba omhoog tot 3486 meter. Ondanks de hoogte is de temperatuur lekker. Bij de start 16 graden en aan het einde 28. Maar toch was het behoorlijk afzien. Veel korte rustpauzes ingelast. En natuurlijk regelmatig stoppen om een fote te maken van het machtige uitzicht. Voordat er een onweer losbarst kom ik in San Miguel en vind ik een leuk hotel+etje op de Plaza.

Vrijdag 28 November 2013.
San Miguel - Cumbaya. 118 km . Totaal 1903 km.
De eerste kms een paar stukken omhoog en weer omlaag. Na 40 km weer een echte klim tot ruim 3400 meter hoogte. Net als gisteren is de weg voor het grootste deel een 6 baans autoweg met een brede vluchtstrook van perfect asfalt. Links en rechts van de weg hoge vulkanendie in een groot nationaal Park liggen. Een machtig gezicht. Dan lekker dalen tot 2800 meter. En vervolgens weer omhoog naar 3100. Ik fiets Quito in. Quito is een mega grote stad en ligt op verschillende heuvels. Sommige delen liggen wel 400 meter hoger of lager, ligt eraan hoe je het bekijkt. Op een gegeven moment moet ik een heel steil stu naar beneden. Mijn route gaat namelijk via de oude stad. Even foto,s maken op de Plaza Grande. Daarna weer door naar Cumbaya, waar ik een Hostal vind.
Een mooie maar zware fietsdag. tegen dat ik in het Hostal zit begint het te regenen.

  • afzien by Henk Te Kronnie
  • Eindelijk by Leo en Nienke
  • Veel succes! by Rinus en Ineke
  • Respect by Je zusje
  • toppie! by fabian
  • knap by lia
  • FTC by frits nijenhuis


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active