Travel Journal

Miraflores, Lima, Peru.

(Monday 4 June 2012) by Louisb
woensdag 30 Mei 2012. miraflores, Lima.
Na de middag met de bus naar Lima centrum. daar het Park met de 13 fonteinen bekeken. De meeste fonteinen zijn geprogrammeerd met muziek. dat betekent dat het beeld van de fonteinen veranderd. Vorm en grootte. Leuk om te zien. Maar natuurlijk gewacht tot de duisternis inviel. Want volgens de folders is dit toch wel iets speciaals. Nou en dat is het zeker. Het is werkelijk prachtig om al de gekleurde schijnwerpers in de fonteinen te zien. Soms misschien wel een beetje te. Maar het is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik had dit nog nergens anders gezien. Daarna met de bus terug naar het Hostel.
Donderdag 31 Mei 2012. Miraflores, Lima.
Vandaag de laatste kleding naar de laundry gebracht. Verder de fietstassen uitgepakt en kleding die versleten en of kapot is weggegooid. De rest in de plunjezak gepakt. Er is nog een beetje plaats. maar dat wordt opgevuld met enkele souveniers. Verder een beetje door de stad gewandeld en daar gegeten.
Vrijdag 01 Juni 2012. Miraflores, Lima.
Ontbijt in het HI. Lekker rustig aan. Daarna rond 11 uur koffie in de stad en vervolgens met de bus naar Lima Centrum. Daar de san Franciscus kerk bezocht. Daaraan vast zit een geweldig groot klooster van de Franciscaner Orde. Het is werkelijk prachtig om al deze bijzondere zaken te bekijken. Vooral heel veel houtsnijwerk, wanden met tegels uit 1620 en heel veel beelden en schilderijen.
Het meest bijzondere vond ik de catacomben. Vele eeuwen gebruikt als begraafplaats voor de beter bedeelden en de monniken zelf. Eigenlijk een beetje bizar. Werkelijk vele plekken met schedels en botten. Sommige delen goed afgedekt met glazen platen, maar ook open en bloot. Natuurlijk mocht je er geen foto,s maken. Gelukkig heeft mijn camera een stand waarbij je ook in het donker, wel met een beetje licht van kleine lampjes, foto,s kunt maken zonder flitslicht. Aan het eind van de toer was het natuurlijk`don,t fotget the guide`. Werkelijk een bijzondere gewaarwording.
Weer buiten in de frisse lucht eerst maar even wat drinken. Daarna wat souveniers gekocht. Vervolgens wilde ik nog enkele andere kerken bezoeken, maar alles was op slot. Dan maar terug met de bus naar het HI. douchen , eten en slapen.
Zaterdag 02 Juni. Miraflores, Lima.
RUSTDAG.
Zondag 03 Juni. Mirafloris, Lima.
RUSTDAG.
Maandag 04 Juni 2012, Mirafloris , Lima. Totaal 7680 km.
Alles uit de kamer gesjouwd en in de tijdelijke berging van het hostel gezet. Ik ga straks nog even de stad in om iets te eten, daarna terug naar het hostel en wachten op de taxi die mij naar het vliegveld brengt.

  • thuis? by jorgen


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active