Travel Journal

Miraflores, Lima

(Wednesday 30 May 2012) by Louisb
Dinsdag 15 Mei 2012. Paracas - Pisco 25 km. Totaal 7410 km.
Om 10 uur na een stevig ontbijt, vertrokken uit Paracas. Onder een licht bewolkte hemel, temperatuur 26 graden fiets ik met een lichte tegenwind naar het Noorden, richting Pisco. Onderweg een paar grote vismeelfabrieken. dat was duidelijk te ruiken ook. Pisco is bekend om enkele dingen. Er is een Brandy die hier in de omstreken wordt gebrand die de naam Pisco draagt. In geheel zuid America wordt deze Pisco gedronken. In deze streek woonden rond 700 BC tot 400AD het Paracas Volk. Een hoog ontwikkeld Inka volk. volgens zeggen. En als laatste, Pisco is op 15 augustus 2007 getroffen door een aardbeving met een 8 op de schaal van Richter. Deze beving is gevolgd door een Tsunami. Meer dan 500 doden zijn er gevallen en vele tientallen duizenden gewonden. Heel veel koloniale gebouwen zijn verwoest. Nog steeds zijn er vele huizen niet hebouwd. Vooral de haven en de boulevard met strand is 1 grote gribbusbende. Vele duizenden mensen leven nog steeds in noodbehuizing. zeg maar gerust heel bouwvallig. De verhalen over corruptie en bureaucratie gaan hand in hand met verhalen dat de Internationale hulp, geldsteun dus, niet bij diegenen is terechtgekomen die het, het hardst nodig hebben.
Woensdag 16 Mei 2012. Pisco Totaal 7410.
Vandaag enkele uren over het strand gelopen. Heerlijk rustgevend. Er is bijna niemand te zien. Toch is het er troosteloos. geen gebouwen en weinig bomen ed. We heel veel watervogels. In de middag in de stad iets gegeten. Veel toeristen blijken hier niet (meer ) te komen. Nou dat is niet raar hoor. Alles weer gereed voor vertrek gemaakt. morgen verder naar het noorden.
Donderdag 17 mei 2012. Pisco - Chincha 41 km. Totaal 7451 km.
Hemelvaartdag. Wel een stukje trappen, maar niet al te vroeg op de weg. Een lekker zonnetje en 26 graden. Mooi fietsweer toch? Eerst veel zand, links en rechts van de weg. na een km of 15 wordt alles weer groen. Ik zie veel irrigatie kanalen. Daardoor hebben ze een groot landbouwgebied gecreeerd. Veel sinasappelen appel boomgaarden. Maar ook veel zoete mais en gigantische katoenvelden. In chincha eo leven 190000 mensen. In de stad zelf is niet veel bijzonders te zien. Volgens zeggen ligt er zo,n 15 km Oostelijk een klein dorpje , El Carmen dat wel heel mooi is. En het is bekend om zijn Afro- Peruaanse muziek. 95% van de bevolking stamt direct af van de Afrikaanse slaven die in de katoen moesten werken. Morgen maar eens kijken.
Vrijdag 18 mei 2012. Chincha. Totaal 7451 km.
Het is fris de gehele dag. Niet warmer dan 22 graden. En het is zwaar bewolkt. Af en toe een beetje motregen. Eerst met de local bus naar Tambo de Mora gereden. Dat is een vissersdorp direct aan de Pacific. Het dorp is zwaar getroffen door de Tsunami van 2007. Veel huisjes zijn nog steeds niet herbouwd. En het strand ligt vol met puin en afval. Ik begrijp dat andere dingen prioriteit hebben. Maar alles op het strand kiepen en dan 5 jaar laten liggen???Ik heb weinig zin om hier langer te blijven en stap daarom na enkele minuten wachten weer op een local busje richting El Carmen. Dat dorpje ligt middeen tussen de katoenvelden. En je kunt op de Plaza d,Armas een kanon afschieten zonder iemand te raken. Ik denk dat het te koud is. Wel even wat gegeten, daarna snel terug naar de Hospedaje. Hopenlijk is het morgen beter weer.
Zaterdag 19 Mei 2012. Chincha - Vicente de Caneta 55 km. Totaal 7506 km.
Grijze luchten en maar 22 graden. Na zo,n 5 km langs de Pacific gefietst te hebben met aan de rechterkant erg hoge zandduinen, ging de weg ongeveer 220 meter omhoog. Toen was het gelijk links en rechts zandwoestijn. met af en toe een heuveltje. 20 km voor Canete loopt een rivier. Direct goed te zien, het word gelijk groener. Geeindigd in Vicente de Canete, 37000 inwoners. Een Hospedaje in het centrum gevonden. Rondje gewandeld na het douchen. Daarna finale Europacup gekeken. Morgen beter weer?????
Zondag 20 mei 2012. Vicente de Canete - Mala. 62 km. Totaal 7568 km.
Wederom een grijze dag vandaag. Maar voor mij voelt het als een zwarte dag. Gisteren via Sjaak en Fabian gehoord van de dood van zwager Herman. De hele nacht spookten er van allerlei gedachten door mijn hoofd. Vooral het, Hoezo en waarom!!!!
Maar ook het gesprek dat we hadden vlak voor mijn vertrek naar Zuid-Amerika.Zo positief over de uitbreiding van het melkveebedrijf. Over dat zoon Rudy in de nabije toekomst in het bedrijf komt.
En natuurlijk over de Vrouw, dochters, schoonzonen en kleinkinderen. Dat het allemaal zo goed ging met iedereen. Ook met hemzelf. dat hij het met zijn nieuwe heup allemaal wat beter kon. Moar veurlopig blief ik nog wal boeren!! Hoor ik hem nog zo zeggen. De Klap is groot.
Volgens mij begrijpt niemand dit echt. Vanuit Peru wil ik Cristien, Rudy, Monique en Rob, Nienke en Jan en de kleinkinderen heel veel sterkte wensen met de verwerking van dit grote verlies. Ook de Broers, zussen, zwagers en schoonzusters te Selle en broer, zussen en zwagers van de te Strake kant heel veel sterkte.
Maandag 21 Mei 2012. Mala - Lurin 60 km. Totaal 7628 km.
De dag begon weer mistig en het bleef de hele dag bewolkt. Toch met een temperatuur van 24 graden lekker fietsweer. Het grootste deel heb ik weer op de Pan americana gefiets. Alleen het laatste stuk van 25 km over een weg langs de playas. Af en toe een surfer gezien. Het is geen weer om op het strand te liggen. die zijn dus ook leeg. Op het punt waar ik de PanAm weer op moet ligt Lurin. Ik besluit om hier te stoppen en een slaapplek te zoeken. Morgen Lima.
Dinsdag 22 Mei 2012. Lurin - Mirafloris Lima 52 km. Totaal 7680 km.
Laat opgestart ivm de mist. na 20 km kom ik in de buitenwijken van Lima. En het word al maar drukker, ik besluit om de PanAm maar te verlaten, het is mij te gevaarlijk. Alleen is dan de weg vinden wel iets moeilijker. Ik probeer via allerlei weggettjes die parallel lopen aan de PanAm deze te blijven volgen. Met het gevolg dat ik veel te ver NoordOostelijk terecht kom. dan maar naar het Westen richting Pacific. van daaruit is het met de kaart die ik bezit, makkelijker om terug op de route naar het hostal te komen. Aan het eind van de middag kom ik aan in het centrum van de wijk Miraflores. Hier heb ik voor 3 nachten een hostal geboekt. Heb ik rustig de tijd om iets anders te zoeken, mocht het niet bevallen.Nog even eten ingeslagen, douchen,eten en slapen.
Woensdag 23 mei 2012. Mirafloris, Lima.
Beetje door de wijk gewandeld en gekeken naar een ander onderkomen. Nog niets beters gevonden. Verder eigenlijk weinig gedaan. Gegeten heb ik een puntzak Belgische frieten met een frikandel. Ik liep door een smal straatje en ik zie een bord boven een restaurantje. Echte belgische frieten. Heerlijk. Daarna langs de Pacific gelopen. Op een klif van zo,n 60 meter hoogte loopt een wandelboulevard. Jammer dat het zo nevelig is. Bij terugkomst in het hostal zie ik 2 trekkingfietsen staan. Het is het USA stel uit Alabama, die ik al in Bolivia heb ontmoet en later in Santa Rosa Peru.(20 april) Natuurlijk gekletst over de afgelopen weken. Nog wat pasta gegeten, douchen en slapen.

Donderdag 24 Mei 2012. Mirafloris, Lima.

Toen ik vanmorgen wakker werd bedacht ik me dat mijn zwager Herman naar zijn laatste rustplaats in Winterswijk was gebracht. Rust zacht Herman.

Ben wat door de buurt gaan wandelen en heb een tempel van de Lima cultuur bezocht. Deze grote tempel is gebouwd rond 500AD. Het was erg vervallen en is pas in 1981 als nationaal Monument aangewezen. Zodoende kwam er geld om onderzoek te doen naar het hoe en wat van de tempel. En natuurlijk opgravingen . Ondertussen zijn grote delen van de gebouwen weer blootgelegd. Ook is men bezig met het reconstrueren van de gebouwenBijzonder is dat het bouwmateriaal bestaat uit in de zon gedroogde kleistenen. Gemaakt op dezelfde wijze als in het jaar 500. Een heel goede uitleg van de gids, helpt dan wel bij de beelvorming. Don,t forget the guide.
Aan het eind van de middag terug in het hostal. Maar eerst nog naar een fietsenzaak, om een transportdoos te regelen. Volgende week weerkomen en dan komt het allemaal voor elkaar, word mij verzekerd.
Vrijdag 25 Mei 2012. Mirafloris , Lima.
Vanmorgen wederom dicht bewolkt en mistig. Volgens mensen die hier wonen heel normaal voor de tijd van het jaar. Ik het kan gerust nog een aantal dagen aanhouden. Nou ja, je kunt niet alles hebben. Vanmorgen met de bus naar Lima centrum geweest. Puur om even te kijken hoe dat met het vervoer in elkaar steekt. 45 minuten duurde de reis. Het is maar 16 km, maar de local bus stopt op bijna elk kruispunt om mensen in of uit te laten stappen. Een kaartje kost wel even 40 eurocent. Ja, voor een enkeltje he. Natuurlijk ook nog even op de Plaza d,armas geweest en wat verder door de bin nenstad gewandeld. Even iets gegeten in China Town. Daarna verder met het rondje. Het enige dat ik nu moet kopen is een goede plattegrond van Lima.
De komende 10 dagen zal ik wel vaker naar het centrum gaan. In de namiddag terug in Mirafloris.
Zaterdag 26 Mei 2012. Mirafloris, Lima.
de dag begint wederom mistig. Maar rond een uur of 11 komt het zonnetje er toch doorheen en word het 25 graden. Een deel van de ochtend en middag door de wijken Barranco en Chorillos gewandeld. Vergeleken met Mirafloris is het hier een beetje gewoner. Niet die grote woontorens en grote auto,s. Hier wonen duidelijk de werkers. Maar wel prachtige kolonoale gebouwen in allerlei kleuren. vooral met het zonnetje komt dat goed uit de verf.
Prachtig om te zien. Maar ook hier gebouwen met heel veel achterstallig onderhoud. Ik moest even aan mijn bovenverdieping denken. In de namiddag terug in Miraflora. Mijn was opgehaald bij de laundry. het ruikt weer lekker fris.
Zondag 27 Mei 2012. Mirafloris, Lima.
Vanochtend lekker uitgeslapen. Of eigenlijk in bed TV liggen kijken, Formule 1 en voetbal.
Ontbijten en luieren. Tegen de middag koffie plus in de stad en verder nog langs de Pacific gewandeld. het was druk met surfers. Hoewel het 24 graden was en het zonnetje er niet echt door kwam, was het toch rustig op het strand. Er stond dan ook een fris windje. In de middag mijn fiets helemaal schoongemaakt. Dat werkt wat gemakkelijker met uit elkaar draaien en in de transportdoos pakken. Morgen weer richting Lima centrum.
Maandag 28 Mei 2012. Mirafloris, Lima.
Vanmorgen met de bus richting Lima centrum. Daar heb ik een bijzonder Park bezocht. Het is een park met 12 fonteinen, die in de avond allemaal verlicht zijn. Alleen werken deze fonteinen alleen van woensdag tot Zondag. us als ik ze in werking wil zien moet ik nog een keer terug. Vervolgens even rond het National Stadion gelopen. Blijkt er komend weekend een interland te zijn Peru tegen Colombia. Ik kon nog een kaartje kopen voor 50 Euro. Nou dat ga ik dus niet doen. Daarna nog door het Centrum gewandeld. Doordat het zonnetje scheen zag alles er veel beter uit. Ook het veelkleurige komt veel beter tot zijn recht. Om half 6 terug in Mirafloris.
Dinsdag 29 mei 2012. Mirafloris, Lima.
Vandaag de fiets weer beladen. Om 11 uur vertrokken om 5 km vererop naar het Hostel international te verhuizen. Daar aangekomen mijn spulletjes weer uitgepakt. Na de lunch met de fiets naar de fietsenzaakgereden. Daar mijn fiets uit elkaar gehaald en met wat aanverwante artikelen in de transportdoos gepakt en de doos dicht getaped. Tegen een kleine vergoeding kan ik de fiets hier laten staan. haal ik hem Maandag as weer op om dan direct door te rijden naar het vliegveld. Dat scheelt in ieder gevel veel heen en weer gesleep. Daarna terug naar het HI gelopen. Na het eten de computer gestart om mijn webblog bij te werken. De foto,s doe ik morgen.

  • moeilijk.... by Rinus en Ineke
  • Toch nog meer tranen. by Leo en Nienke
    • sterkte by Gea
  • uitgefietst by je zusje


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active