Travel Journal

In Paracas.

(Saturday 12 May 2012) by Louisb
Donderdag 3 Mei 2012 Cusco - Limatambo 100 km. Totaal 6885 km.
Na het ontbijt de fiets volgepakt en weer op de weg. Eerst de berg oprichting Poroy. Dat is van 3350 naar 3700 meter. Foei, dat valt vies tegen na 10 dagen wandelen. Na Poroy bergaf tot 3200 meter en door een groene vallei. Dan komt er een bergpas van 3750 meter hoogte. Gelukkig niet al te steil. Maar bij 25 graden best wel pittig. En dan weer bergaf. Tot aan de Rio santo Tomas op 2200 meter. Halverwege de afzink nog even gerust en eten en drinken ingeslagen in Limatambo. En ja, de rivier is het laagste punt. Het ging daarna weer omhoog. En best pittig omhoog. Na 100 km stop ik op een mooie pleken zet mijn tent op. Op dat moment zit ik op 2700 meter. Pasta koken en slapen. Morgen wordt het weer een zware dag.
Vrijdag 4 Mei 2012. Limatambo - Abancay 90 km. Totaal 6975 km.
Vroeg op, ontbijtje en gaan. Na 2 km klimmen loopt mijn achterband leeg. Balen. Alle spullen weer van de fiets en band wisselen. Buitenband goed controleren en gaan.Als ik10 km verderop het dorp Curahuasi binnenrijdt weer de achterband lek.Hetzelfde ritueel, daarna eerst wat eten en drinken.Vervolgens weer klimmen richting bergpas Abra Sorllaca. Op exact 4000 meter sta ik op het hoogste punt van de pas. Een lange pauze om zodoende goed uitgerust aan de afdaling te beginnen. Van 4000 naar 2350 meter, want op die hoogte ligt Abancay. Maar voordat ik helemaal beneden ben, krijg ik de 3e lekke band van de dag. En weer achter. Ik weet in ieder geval wat ik vanavond moet doen. 3 banden plakken. In Abancay een Hostal gevondenen eerst lekker warm gedouched. Daarna banden plakken. Gegeten in een restaurantje. Daarna heerlijk slapen.
Zaterdag 5 Mei 2012. Abancay - Chalhuanca 140 km. Totaal 7115 km.
In de ochtend fris en een beetje mistig. Het zicht is toch voldoende om te vertrekken. Eerst een stukje naar beneden, een vallei in. Ik daal tot ongeveer 1800 meter. In de vallei aangekomen zie ik dat de rivier tegen mijn fietsrichting instroomt. Dat betekent in ieder geval dat het omhoog zal gaan. De volgende 100 km waren dan ook , soms, pittig vals plat omhoog. In Chalhuanca stop ik op zo,n 3000 meter hoogte. Vandaag weer een lekke band gehad. Balen. Slapen in een Hospedage. Lekker douchen en eten. Morgen verder.
Zondag 6 Mei 2012. Chalhuanca --- Nazca 20 km. Totaal 7125 km.
Als ik op de fiets stap, merk ik dat het vandaag niet vanzelf zal gaan. Mijn benen voelen zwaar. Na een 20 km bergop blokkeer ik compleet. Even verderop ligt een dorpje. met veel moeite kom ik daar. Na wat gedronken te hebben besluit ik met de bus verder te gaan. Alleen de bus gaat pas in de namiddag. Nou daar geef ik dus geen fl..... om. Ik wacht wel. Om half 6 komt de bus, het is al bijna donker. Onderweg niets te zien. Wel gaat het erg langzaam. Duidelijk omhoog en omlaag. De bus komt om middernacht aan in Nazca. Gelukkig vind ik snel een Hospedage. Warm douchen en lekker slapen.Hopenlijk gaat het morgen beter.
Maandag 7 Mei 2012. Nazca --- Palpa 60 km. Totaal 7185 km..
Nazca ligt op 600 meter hoogte. De invloeden van de Pacific Ocean zijn duidelijk merkbaar. Zon en warmte. Gisteravond eerst op 4300 meter 2 bergpassen over met de bus, vervolgens afdalen naar 600 meter. Blij dat ik met de bus ben gegaan. Vandaag rustig opstarten met een ontbijt. Daarna op de fiets richting Palpa. Nazca is bekend om zijn Nazca Lines. 300 geometrische figuren in het zand en op de rotsen. Niemand weet wie ze gemaakt heeft en waarom. Totaal oppervlakte waar de figuren zijn te vinden is 500 vierkante kilometer. Vooral veel dieren en planten figuren zijn er te zien. Eigenlijk is het alleen maar te zien vanuit de lucht. Per vliegtuig dus. Maar, er is ook een uitkijktorentje tussen Nazca en Palpa, waar je enkele kleinere figuren kunt zien. Laat ik daar nou net langs fietsen. Dus enkele Soles betaald om de toren op te mogen en inderdaad. Enkele figuren zijn duidelijk te zien. Dus bewijsmateriaal, foto,s maken. Leuk om te zien. Daar bij de toren even een korte drinkpauze gehouden. Was het eerst vooral zand en stenen, links en rechts van de weg. Een paar kilometer na de uitkijktoren stroomt de Rio Grande. En direct wordt het weer groen langs de weg. Eerst normale landbouwgrond. Maar hoe dichter bij Palpa de meer boomgaarden er komen. En dan met sinasappelbomen. Palpa staat bekend om zijn grote produktie van sinasappels. Zelfs in enkele straten staan deze bomen. En je kunt de sinasappels nu plukken. Ze smaken heerlijk.. Gedurende de fietsdag was het 35 gradenmet een lichte wind tegen. Alleen bij wat korte klimmetjes werd het wat moeilijk. In Palpa een Hospedage gevonden. Douchen, eten en nog even op de Plaza een colaatje gedronken.
Dinsdag 8 Mei 2012. Palpa --- Huacachina 100 km. Totaal 7285 km.
Vanuit Palpa een 100 tal meters omhoog. Het groene dal wordt eerst stenen en dan een echte zandwoestijn. Na 8 km een bergpas. 6 km klimmen tot 750 meter. Dat is gemiddeld 5%. En dat bij een temperatuur van nu al 35 graden.Eenmaal op de top 200 meter licht naar beneden, heerlijk. De eerstvolgende 50 km blijft het zo. Alleen de temperatuur loopt op tot 39 graden. Gelukkig af en toe een dorpje onderweg, om wat te drinken. Bij Acucaje stroomt de Rio Ica. Gelijk wordt alles weer groen. Zelfs grote wijngaarden zijn er te zien. Tot aan de stad Ica blijft het groen. In Ica ga ik linksaf richting Huacachina. Het is een oase dorp. In het midden van het dorp ligt dan ook een zoetwatermeertje. Rondom het dorp liggen hele hoge zandduinen. Vanuit het dorp kun je met buggy,s door de duinen crossen. Ook zijn er Sandboarden te huur. In plaats van Snow, Sandboarden. Nou, niets voor mij. Volgens mij is zand behoorlijk scherp, bij een val. Slapaen in een Hostal.
Woensdag 9 Mei 2012. Huacachina --- Paracas. 80 km. Totaal 7355 km.
Warm vandaag, 38 graden en een stevige bries tegen. Het eerste stuk weer links en rechts wijngaarden en sinasappels. Toch ook weer kilometers woestijn, waar dus helemaal niets groeit. Onderweg in een gehuchtje een uur in de schaduw gelegen. Het was gewoon te zwaar. De wind en de hitte, pff. Om half 3 weer op de fiets, maar het viel vies tegen. Helemaal uitgewoond kom ik aan in het dorpje Paracas. Het is nog steeds 38 graden. Ik heb eerst een half uurtje zitten uitblazen bij het bureau voor toerisme. Daar gaven ze me een adres van de Hospedage waar ik nu zit. Ik blijf hier een week. Lekker genieten van de Zon en de Beach. Een paar uitstapjes maken naar Nationale Parken. Genieten dus.
DonderdaG 10 Mei 2012. Paracas.
Mijn hofditem was vandaag, een geldautomaat vinden. Die is er dus in dit dorp niet. 20 km met de locale bus ligt Pisco. Een redelijk grote plaats. Daar geld uit de muur getrokken en terug met de bus naar Paracas.In de namiddag nog even op de Playa gelegen. Niet al te lang, want een groot deel van mijn lichaam is deze zonnewarmte niet gewend. Eten koken in de Hospedage. Mijn vakantie is begonnen.
Vrijdag 11 Mei 2012. Paracas --- Paracas National Park.VV 30 km. Totaal 7385 km.
Vanmorgen op de fiets door het Paracas National Park gefietst. Veel zand. Maar ook enekele prachtige baaien. Aan 1 van die baaien ligt een gehucht Lagunillas, 1 visrestaurant en 5 vissershuisjes. Het was wederom 35 graden. Dus de fiets neergezet en heerlijk over de beaches gelopen. Genieten van Zon, Zee en de rust. In de namiddag terug in Paracas. Mijn velletje begint al iets te kleuren.
Zaterdag 12 Mei 2012. Paracas. Totaal 7385 km.
Zwaar bewolkt, zo begon de dag. Om half negen met een snelle motorboot richting Islas Ballestas. Bij de 3 grootste eilandjes van de 22 hebben we bijna 1 1/2 uur , tot zeer dicht op de rotsen, allerlei vogels, zeeleeuwen en Humboldt Pinguins kunnen bekijken.Er zitten werkelijk duizenden vogels op deze eilandjes. Ze produceren een behoorlijke hoeveelheid stront. Vroeger werd dit vooral geexporteerd naar Europa. Het is een bijzonder goede meststof. Met de uitvinding van kunstmest, is de markt in elkaar gezakt. Alleen bij heel bijzondere en vooral fure planten wordt deze meststof nog gebruikt. Volgens de gids ligt de kiloprijs bij 1 euro. Vanaf hier dus. In Europa zal het ietsje meer zijn.
Het was zeker de moeite waard om deze bootreis te maken. Rond 11 uur terug in het haventje van Paracas. Nog steeds bewolkt maar gelukkig wel 26 graden. Rond een uur of 2 komt het zonnetje erdoor en binnen een half uur zijn de wolken weggebrand. Toch nog even genieten van de zon.
Zondag 13 Mei 2012 Moederdag.
Maandag 14 Mei 2012 Paracas. Totaal 7358 km.
Vandaag de fiets gepoetst, tassen ingepakt en een lange strandwandeling gemaakt. Later ook nog even van de zon genoten. Verder helemaal niets gedaan. Morgen verder naar het Noorden, richting Lima.

  • strandpret. by Henk te Kronnie
  • even bijtanken.... by Rinus en Ineke
  • faktor 30 by je zusje
  • CHAPEAU! by Leo en Nienke
  • Hoi by Eric van Ooijen
  • Kaart..... by Rinus en Ineke
  • bedankt by Henk & Gea
  • bofkont by Silvio


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active