Travel Journal

Cusco the final Day.

(Thursday 3 May 2012) by Louisb
Zondag 29 April 2012. Cusco.
Lekker lang uitgeslapen en laat ontbijt in het Hostal. Daarna door Cusco gewandeld en diverse musea bezocht. Dat kan met het woensdag gekochte combinatie-ticket. En op de Plaza is er weer een cultureel feestje. Wederom klederdracht, muziek en dans. En onder het genot van een colaatje is het best gezellig om erbij te zijn. En het is 24 graden, dus niet verkeerd om op een bankje te zitten.Verder helemaal niets gedaan.

Maandag 30 april 2012. Cusco.
Na het ontbijt nog even wat gelezen in Lonely Planet Peru. Toch even kijken en lezen waar ik straks( als ik weer op de fiets stap) langskom. De route die ik ga volgen is niet erg gemakkelijk, zo te zien. Veel bergpassen, maar gelukkig ook veel te bekijken. Daarna een bakje koffie gedronken in een door nederlanders gerund cafe, eetcafe. Ze hadden de zaak natuurlijk in het oranje gehuld. Ook hier word door de Nl gemeenschap koninginnedag gevierd. Daarna naar het NoordOosten van Cusco gewandeld. Daar ligt op een heuvel de Inka site Saqsaywaman. Tussen 1431 en 1508 gebouwd onder leiding van 2 hoofdmannen van de Inka,s. Na enkele hevige gevechten met de Spanjaarden hebben deze het grootste deel van het Inka fort en andere gebouwen gesloopt. De bouwmaterialen hebben ze gebruikt om in het huidige Cusco een kathedraal, huizen enz, enz te bouwen. Alleen de hele grote stenen hebben ze laten staan cq niet afgevoerd. De grootste steen weegt ongeveer 70 ton. Ook hier heb ik met een goede gids meegelopen. Hierdoor krijg je als leek toch wel een beter beeld, over wat er zich die periode heeft afgespeeld in deze contreien. Daarna nog naar een plaatselijk museum geweest. s,Avonds in het Hostal gegeten en daarna slapen.
Dinsdag 1 Mei 2012. Cusco- Ollantaytambo.
Op de dag van de arbeid ben ik met een lokale bus richting Ollantaytambo gereisd. Dit dorp ligt ongeveer 80 km van Cusco. Het is een in Inka tijd gebouwd dorp, met nog (van buiten dan) originele huizen. De straten zijn van het originele bouwmateriaal. Keien. en er zijn vele smalle straatjes met daarin een aangelegde waterloop. Het is allemaal heel compact gebouwd en de straatjes zijn erg smal. De deuren in de huizen zijn erg laag. Inka,s waren blijkbaar behoorlijk klein. Vergeleken met nu dan. Het dorp ligt op een strategische plek en beheerst de gehele vallei. Het dorp was in Inka tijd een militaire, religieuse, administrative maar ook met veel landbouw. Toch weer enkele uren doorgebracht op veel historische plekken. Veel gelopen en berg op gewandeld. Om ongeveer 4 uur terug in Cusco. Even eten kopen en naar het hostal. Ik ben kapot.
Woensdag 2 mei 2012. Cusco.
Vandaag staat in het teken van , kleding laten wassen, fiets in orde maken. Was terug en de fietstassen inpakken. De ruimte in de tassen wordt minder door de enkele souveniers. Verder de hele dag luieren en natuurlijk de laatste foto,s op het webblog. Morgen fijn weer fietsen. Eerst de heuvel op vanuit Cusco, daarna naar het Noord Oosten. En na 2 dagen richting Zuid. Naar de Pacific Ocean.
Maar dat duurt nog even voor ik daar ben. Hopenlijk heb ik voor die tijd nog gelegenheid om een berichtje te geven.

  • in de bus... by Rinus en Ineke
  • KLEIN by je zusje
  • Feest! by Karen
    • 10 Juni EK familiefeest. by Louis


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active