Travel Journal

Ziek in Sucre.

(Thursday 29 March 2012) by Louisb
Vrijdag 23 Maart 2012. Uyuni - Yura 100 km. Totaal 5424 km.
Vanuit Uyuni via Rippio naar boven tot 4400 meter hoogte. Dan na 20 km een prachtige asfaltweg. Maar omdat ze hier ook met de weg bezig zijn moet ik regelmatig het asfalt af om weer een kilometertje op slecht rippio te fietsen. Maar verder gaat het lekker. Het is alleen een beetje druk op de weg. Op het asfalt niet erg, maar verder stuift het behoorlijk. De gehele dag gaat het omhoog en omlaag. Gelukkig maar enkele honderden meters. Maar toch erg vemoeiend. Onderweg een paar dorpjes om bij te tanken en natuurlijk om iets fris te drinken. De omgeving is hier prachtig. Naast natuurlijk de Andes kleine riviertjes en natte delen, waar veel dieren hun dorst laven. Lekker genieten van de omgeving natuurlijk. Na Yura ga ik mijn tentje opzetten op een plek die je van de weg af niet ziet. Heerlijk rustig. Er morgen alleen aan denken dat ik de goede kant op rijdt.

Zaterdag 24 Maart 2012. Yura - Potossi 80 km. Totaal 5504 km.
Vannacht slecht in orde. Koortsachtig, rillerig en last van maag en darmen. De kou die ik heb opgelopen in Salta de Uyuni, de vermoeidheid en de weersomstandigheden hebben ertoe geleid dat mijn algemene toestand, om het maar simpel uit te drukken, niet best is. Met het opstarten voel ik me zo slap als de bekende vaatdoek. Dat wordt me het dagje wel vandaag. Onderweg weinig genoten, ik ben meer bezig met mijn lijf. water dat ik drink blijft nog geen 2 minuten binnen. En eten, daar moet ik helemaal niet aan denken. Toch wel maar even 2 Loperamide ,s uit mijn apotheek naar binnen gewerkt. Gelijk maar even pauze gehouden. Na verloop van tijd ging het iets beter. Eraan blijven geloven he!! Ver in de middag kom ik in Potossi aan. Een stadje dat sinds eeuwen bestaat van de opbrengst uit de zilvermijnen. Mijnen waar de mijnwerkers onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moeten doen. Normaal wilde ik zo,n mijn bezoeken. Maar dat zal ik in mijn tooestand wel laten. Anders krijgen die lui ook nog te maken met methaangas. Letterlijk en figuurlijk leeggelopen kom ik in het Hostel aan. Toch ook nog even wat foto,s kunnen maken van een happening op de Plaza. In het Hostel Douchen enz. Daarna weer Loperamide en afwachtten. Ook nog even wat foto,s op het blog gezet. Eindelijk WiFi. En dan slapen.

Zondag 25 Maart 2012. Pottosi - Sucre. Totaal 5504 km.
Vanmorgen een broodje gegeten met thee. En het blijft binnen. Hoera. En verder nagenoeg geen maag of darm pijn. Lekker rusten is het motto nu. Af en toe wat drinken gaat prima. In de middag neem ik het besluit om met de bus naar Sucre te gaan. Reden is dat Sucre een wat milder klimaat heeft. Het ligt ook 1000 meter lager dan Potosssi. Zo gezegd zo gedaan. Gelukkig geen problemen in de bus vwb wc bezoek enz.
Alleen het begin van de rit meegemaakt. De rets lag ik uitgeteld te slapen. Bij aankomst in Sucre de fiets volpakken en even met 2 jonge vrouwen kletsen. Ik hoorde ze namelijk praten over ene Jorgen en Maria. Dus ik vroeg, waar hebben jullie die ontmoet. Nou in Potossi zeiden ze. Ze komen vermoedelijk vandaag ook richting Sucre. Een van de 2 was Hollandse, Fien. Jammer genoeg elkaar niet gezien, maar het kan nog. Later op de avond zag ik dat Jorgen een berichtje had achtergelaten op mijn blog. Via fabian , Jorgens 06 nummer gekregen, maar daar antwoord alleen een Spaans sprekende mevrouw, dat het nummer incorrect is. Dus Jorgen, bel mij even!!!!
Toch in de avond nog wat pasta gegeten en het gaat allemaal goed. En natuurlijk regelmatig drinken. Mijn OSR heb ik ook maar aangesproken. Dan gaat het zeker sneller beter.

Maandag 26 Maart 2012. Sucre.. Totaal 5504 km.
Heerlijk de nacht doorgeslapen, zonder problemen dan. Voel me al een stuk beter dan 2 dagen terug. Rustig opgestart met een broodje kaas en thee. Daarna even afwachtten. Later op de ochten met het microbusje naar het centrum. De Plaza de 25 Mayo. met rondom geweldig mooie gebouwen uit de Spaanse tijd. En het ziet er goed verzorgd uit. Dat moet ook wel, want Sucre centum staat op de Unesco lijst van uitzonderlijke steden. Sucre is bekend omdat hier de onafhgankelijkheid van sopanje afgekondigd werd. En omdat het eerste parlement van Bolivia zitting had in Sucre. Ik heb de grote Kathedraal van Sucre van binnen en buiten bekeken. verder rustig an. Terug in het hostel was ik foch wel behhorlijk afgepijgert. Weer een goede pasta maaltijd naar binnen gewerkt. Zonder veel problemen lekker slapen. het was een enerverende dag vandaag.

Dinsdag 27 Maart 2012. Sucre.
Vannacht en vanmorgen regen. dat is wel een tijdje geleden voor mij. Regenjas nmaar aan vandaag.
Eerst een goed ontbijt gehad. In de morgen een beetje gelezen in het hostel. Na de middag een 2 tal Musea bezocht. Eerst het Frinciskaner museum. Natuurlijk een kerk, maar daarnaast ook een school, biblio enz. Allemaal ten gunste van de kinderen. Best interessant om te zien wat deze orde gedaan heeft en nog doet voor de arme gemeenschap hier. Het 2 e museum was het Museum Casa de Libertad. Over het ontstaan van het huidige Bolivia en de strijdt die dat kostte. Een grote held (nu wel weer) is natuurlijk Simon Bolivar. Maar ze vergeten wel in hun geschiedenis te vertellen dat hij jaren voor zijn dood een verschoppeling was. Er is zelfs een aanslag op zijn leven gepleegd in Colombia. Het land waar later een medestrijder van hem Generaal Sucre, wel is vermoord. Erg interessant is ook dat Chili nog steeds door Bolivia wordt beschuldigd van Landje Pik. Ter hoogte van Antofagasta tot aan de Peruviaanse grens is Boliviaans grondgebied geweest. Bolivia claimt dit nog steeds. Ze willen hun Havens weer terug. Hoe het zal eindigen? Vanavond ouderwets gebakken aardappels met wortels en ui gegeten. Toetje vers fruit. En het gaat erin als koek.

Woensdag 28 Maart 2012. Sucre.
Na het ontbijt over de markt geslenterd. Ik dacht dat ze in Uyuni een Albert Cuyp hadden. Nou deze is zeker 5 maal zo groot. En van alles te kopen en natuurlijk te eten. Dat heb ik nu nog maar even niet gedaan. Na enkele ueren terug naar het Hostel om een broodje te eten. Na de middag nog even naar de Plaza om mensen te bekijken. Bij tyerugkomst in het Hostel even wat pasta eten en dan het webblog bijwerken.. Ik heb besloten om morgen nog 1 etappe met de bus te doen. Naar Cochabamba, daar blijf ik 2 dagen en zet vervolgens mijn fietstocht weer voort. Richting La Paz gaat het dan.

  • beter by je zusje
  • beterschap! by Rinus en Ineke
  • gemist by Jörgen.


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active