Travel Journal

The end of the world, Ushuaia, Argentina

(Thursday 23 February 2012) by Louisb
Zaterdag 18 Februari 2012. Punta Arenas - San Sebastian 156 km. Totaal 3474 km.
Vroeg ontbijt en half 8 op de fiets. Na 7 km kom ik bij de Ferry aan. Ticket kopen en de boot op. In de passagiersruimte een bakje koffie gekocht en wachten op het vertrek. ) uur vertrek en aankomst Porvenir om half 12. Ik ben nu aanbeland op Tierra del Fuego (Vuurland). 5 km van de veerstoep ligt het dorpje porvenir. daar even wat gedronken en extra brood gekocht. Volgens verhalen(en die klopten achteraf niet) is er tot Rio Grande, 250 km verder, geen winkeltje waar je iets kunt kopen. Na Porvenir het rippio weer op. Dit maal matig tot goede kwaliteit. Alleen met heel veel korte klimmetjes. maar het uitzicht maakt ook hier weer een hoop goed. Regelmatig langs het water en plekken met een mooi uitzicht, als rustpunt genoeg. Alleen de temperatuur komt niet boven de 15 graden. De wind is gelukkig schuin achter. Na 156 km rippio kom ik aan bij de Chileense grenspost. Even uitstempelen en tot mijn verbazing kan ik hier een bakje koffie kopen. zonder gebak, maar ja, je kunt niet alles hebben. In het Niemandsland mijn tent opgezet, een veilig idee. Pasta koken en lekker slapen.

Zondag 19 februari 2012. San Sebastian - Rio Grande. 90 km. Tottal 3564 km.
Weer vroeg op en snel op de fiets, het is koud. Na 14 km kom ik bij de Argentijnse grens. Formuliertje invullen, stempel in het Paspoort en ik mag weer 90 dagen blijven. Na de grenspost word de weg weer asfalt. Heerlijk. Het is behoorlijk druk op deze weg. Zondag he. 76 km alleen maar estancia,s (boerderijen) ver van de weg. Alleen af en toe lama,s gezien. Verder niets spannends.Wel de wind schuin voor,maar gelukkig niet zo krachtig als de laatste dagen. Half 2 kom ik al aan in Rio Grande. Blijkt het hostel waar ik wilde blijven te zijn opgedoekt. Ongeveer een half uur gezocht naar een onderkomen. 1 nacht geboekt, gedouched en uit eten geweest. Wederom geen WiFi . wel telefoonsignaal. Toch even mijn foto,s overzetten van de camera,s naar de computer. Verder lekker uitrusten, buiten regent het dus binnen blijven is het beste.

Maandag 20 Februari 2012. Rio Grande - Tolhuin. 119 km. Totaal 3683 km.
Koud is het, 2 graden. Maar door de wind is de gevoelstemperatuur vele graden lager. Gelukkig het eerste stuk wind achter. Op de lagere school heb ik vroeger geleerd dat de zeevaarders dit deel van de wereld Vuurland noemden omdat ze overal vuren zagen van de plaatselijke bewoners/indianen. In mijn verbeelding moest het land dan wel heel vlak zijn. Natuurlijk wist ik van de voorbereiding dat er hier heelm veel en redelijk hoge bergen zijn. En die kom ik ook vandaag weer tegen. Na 60 km ga ik rechtsomen direct voel je het, wind tegen. bah. Onderweg veel lam,s gezien. Ze grazen dan wel in afgezette weidedelen, maar ze springen over die hekken en lopen daardoor gewoon op de weg. In de loop van de middag word het 15 graden. Maar nog geen uur later zakt het plotseling naar 5 graden. Het begint te sneeuwen. gelukkig niet erg veel, maar de kou is niet leuk. Na een half uurtje was het weer 15 graden en het zonnetje scheen zelfs. Raar weer. Na 110 km kom ik aan in Tolhuin, een dorpje van niks. Maar hier is 1 heel bijzonder iets.Een hele grote brood en banketbakker. Elke fietser onderweg heeft het erover, niet vergeten langs te gaan. Goede koffie en veel gebak enz.
en zefs op maandaghangen ze er met de benen uit. Wat een drukte. En ze hebben goede koffie, natuurlijk ook heel veel zoetigheid. Nou dat gaat erin als ....... En het was erg lekker. Na al dat lekkers nog 9 km doorgereden naar een camping. Nou ja camping. Geen warm water en de sanitaire voorzieningen zijn niet om over naar huis te schrijven. Morgen is het hopenlijk beter.

Dinsdag 21 februari 2012. Tolhuin - The End of the World USHUAIA.Argentina. 100 km. Totaal 3783 km.
Heuvels, wind en ijsregen onderweg. De laatste rit naar het uiterste Zuiden van de wereld is geen gemakkelijke. De temperatuur komt vandaag niet hoger dan 10 graden. het dichte wolkendek is er ook al debet aan dat de foto, niet al te mooi worden. Jammer genoeg, want de omgeving is prachtig. Vooral op de bergpassen zijn de vergezichten onwaarschijnlijk mooi. Na 40m km kom ik langs een restaurantje. Ik hoor hrt aggregaat lopen, dus er is stroom en vermoedelijk ook koffie. Aan iets warms ben ik wel toe. Bij een grote houtkachel opwarmen met een cafe con leche en tortas, heerlijk. Een half uurtje later verder door de kou. Tot aan het eind van de tocht blijft het klimmen en dalen. Ushuaia ligt tussen de bergen tegen het Beagle Canal aan. Als het helder is moet het een prachtig gezicht zijn. Hopenlijk maak ik het nog mee. Van hieruit vertrekken vele toeristen met een cruiseschip richting Antarctica. Om 4 uur zoek ik een hostel op. Ik weet nog niet hoelang ik blijf. Dat hangt allemaal af van de terugreis naar Santiago.
Het eerste deel van mijn fietsreis zit er op. Na 3783 km ben ik op het Zuidelijkste punt ooit aangekomen. En wel met mijn fiets. Ik voel mij trots. Daarnaast ben ik dankbaar dat ik dit alles nog in goede gezondheid kan doen. Amen.

  • top! by Garderen
  • Prestatie by Henk te Kronnie
  • Hoi by Eric van Ooijen
  • Trots zijn mag! by Leo en Nienke
  • Topprestatie by Bert Slotboom
  • SUPER! by Rinus en Ineke
  • SUPER by je zusje


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active