Travel Journal

In Puerto Natales.

(Wednesday 15 February 2012) by Louisb
Zondag 12 februari 2012. El Calafate / Estancia El Tero 137 km. Totaal 2893 km.

Na het ontbijt, fiets beladen, uitchecken en op weg. De eerste 80 km met de wind schuin achter. Lekker tempo maken. Tot op 60 km een bult van 900 meter hoogte opduikt. Pedalen vastklikken en na 1 1/2 uur klimmen was ik op de top. Hier rechts aanhouden, Dat betekent de wind schuin tegen, Pfff. Na 100 km weer recht aanhouden, nu de wind pal tegen. hebik dat. Ook nog slecht rippio, dat schiet dus niet op. Om 7 uur zet ik er een punt achter en zet mijn tent naast de weg op een beschermd plekje. Vandaag de Argentijnse Pampa gezien. Onwijs weidse uitzichten. Veel schapen, roofvogels, enkele vossen een condor en veel chileense struisvogels gezien. En natuurlijk dat heerlijke rippio.

Maandag 13 Februari 2012. Estancia El Tero / Cerro Castillo 110 km. Totaal 3003 km.

Tent opbreken, opladen en weer het rippio op. De wind heeft vandaag meer kracht en is nog steeds tegen. Na 35 km kom ik bij, bij een tankstation, gelukkig weer asfaltweg. 55 km met tegenwind en heuveltjes. Ik wordt enkele keren van d fiets geblazen door rukwinden. In de avond toch wat last van mijn rechterknie. Verder niks aan de hand. Rechtsaf richting Cancha Carrera, her rippio weer op. Na 10 km kom ik bij de Argentijnse Douane, stemp[el in mijn paspoort, ik ben weer bijna in Chile.
10 km richting Cerro Castillo en daar wedrom papiertjes getekent om Chile in te mogen. Weer een nieuwe stempel en ik mag weer 90 dagen in Chile blijven. Kamperen doe ik achter het busstationetje, volgens een gemeente ambtenaar mag dat. Uit de wind door een groot houten windscherm.

Dinsdag 14 Februari 2012. Cerro Castillo / Puerto Natales 65 km. Totaal 3068 km.

Wat een wind vannacht, zelfs het scherm hield niet alles tegen. Gelukkig had ik mijn tent bij voorbaat al voorzien van enkele extra spanlijnen en haringen. Ook hier kun je weer zien dat een kwaliteitsproduct een goede investering is. MSR tent. De ochtend opgestart bij 7 graden. De lange broek en hemd lange mouwen aan. Muts op. Eerst een heel stuk tegen de wind in. Maar toen ik eenmaal uit het dal was, kreeg ik de wind vol van achter. Laat ie fijn zijn. Wederom prachtige vergezichten. Over enkele bergpassen gekomen die gelukkig maar 400 meter hoog waren. Gelukkig bleef de wind mij gunstig gezint. Dan bergaf richting Puerto Natales. Na de afgelopen dagen gun ik mezelf een rustdag. Zit 2 nachten in een Hostel. Lekkere douche en een bed.
Jammer genoeg heb ik nog niet de mogelijkheid om foto,s te uploaden, misschien morgen.

  • WIND! by Rinus en Ineke
  • Bikkel by Leo en Nienke
  • mijlpaal by je zusje
  • Ha fietsmaat by Hans Hoytink


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active