Travel Journal

In Villa O�Higgins

(Saturday 4 February 2012) by Louisb
Vrijdag 27 januari 2012. Rustdag Totaal 1969 km.
Beetje door het stadje gewandeld, natuurlijk koffie + gehad. Een nieuwe binnenband en een flesje olie gekocht. s, Avonds nog even eten ingekocht voor de zaterdag en vroeg het bedje in.

Zaterdag 28 januari 2012. Coyhaique - Villa Cerro Castillo. 102 km. Totaal 2071 km.
Na het ontbijt alles opgeladen en wer op weg. Nog staads asfalt, maar tegen de middag op beton. Maar ook niet verkeerd. Het was eerst fris, 18 graden, in de loop van de middag24 graden. Wederom het mooie omgeving, alleen begon het in de middag een beetje te betrekken. ook weer heuvel op heuvel af. Tot aan Vista Hermoza, daar moest ik naar 1100 meter, de eerste bergpas van vandaag. En ja, boven motregenen koud, 10 gr. Vervolgens op en af tot de volgende bergpas van 1350 m temp 8 graden. Toch maar even mijn beenstukken aangedaan, de afdaling ging terug tot 550 meter, kkkkoud dus. Precies op het einde van de betonverharding ligt het plaatsje Villa Cerro castillo.(Villa Kasteelberg)
De camping waar ik sta ligt net aan het Rippio. dat wordt morgen dus weer genieten.
Net nadat ik aankwam vond er een historische optocht plaatsOssenwagens,gaauchos enz enz. Erg leuk om te zien hoe mensen hier vroeger, maar ook tegenwoordig nog, spullen vervoeren. het hele dorp was uitgelopen om dit alles te bekijken. Na de optocht douchen en eten.

Zondag 29 januari 2012. Villa Cerro Castillo - Puerto Murta. 101 km. Totaal 2172 km.
Vannacht regende het bij vlagen erg hard. Vanochtend motregen en frisjes, 10 graden. Het Rippio was redelijk tot slecht te berijden. vooral veel wasbord. Eerst klimmen tot aan de bergpas van 850 meter. En toen begon het echt te regenen, temp 7 graden. Regenpak aan en gewoon door blijven fietsen, dan blijf je warm. Van de omgeving weinig gezien, vanwege de mist en regen. Alleen aan het eind van de middag trok het open. Vlakbij Puerte Murta heb ik een Hospedaje genomen, lekker binnen en warm. Volgens de eigenaars blijft het weer voorlopig zo.
Maandag 30 Januari 2012. Puerto Murta - Puerto Bertrand. 84 km. Totaal 2256 km.
Vannacht weer veel regen. Vanmorgen bij de start was het 0 graden. gelukkig geen regen. Dyus alleen het regenjack met een lange winterbroek. de hele dag op en af, maar wel langs het Lago General Carrera. Voor de pauze was het nog redelijk bewolkt, in Rio tranqquillo pauze met eten en drinken. daar ook mijn korte broek weer aan. In de middag zou het toch nog 25 graden worden. De vergezichten werden al maar mooier metde zon. Alleen het laatste fietsuur reed ik niet langs het meer. Na toch nog een mooie fietsdag over redelijk Rippio, kom ik aan in Puerto Bertrand. Hier weer in een Hospedage. weersvoorspelling vannacht regen morgen zon. We zullen zien.

Dinsdag 31 Januari 2012. Puerto Bertrand - Cochrane. 46 km. Totaal 2302 km.
Gisteravond nog enkele regenbuien, maar vandaag lekker. 23 graden. Weer een mooie fietsdag. Over bergen met redelijk steile hellingen. af en toe weer mijn fiets duwen,. Vooral met losse keien in de overhaakse bochten is er niet te fietsen. Bijna de gehele afstand langs de Rio baker gereden, dan weer op gelijke hoogte, dan weer 200 meter erboven. Maar wel met prachtige uitzichten. Ook weer langs de route hoge bergen met een sneeuw bedekte top. Zo koud is het dus geweest. Vandaag wweer met een lange broek aan gefietst en een muts op het hoofd. De temperatuur in het zonnetje is wel lekker, maar er staat een koude wind, die je vooral in de schaduw goed voelt. In Cochrane een camping opgezocht, inkopen gedaan, mijn voorrad kookbenzine aangevuld, want er is de komende 300 km moeilijk aan benzine te komen.

Woensdag 1 februari 2012. Cochrane - Rio Baker. 96 km. Totaal 2398 km.
Vanochtend rustig opgestart, eerst de tent laten drogen, want vermoedelijk vannacht wild kamperen. Om half 11 vertrokken, lekker fietsweer, 23 graden. Langs Lago,s en rivieren met af en toe heel slecht wegdek naar het zuiden. Wel weer veel korte felle beklimmingen, dat voel je in je benen. Om 7 uur s, avonds gestopt, ik kampeer in het bos, vlakbij de rievier op een schitterende plek. Pasta koken, eten en slapen.

Donderdag 2 februari 2012. Rio baker - Caleta Tortel 33 km. Totaal 2431 km.
Heerlijk geslapen, wat een rust, alleen de vogels in de ochten. en natuurlijk het geluid van de rivier. Op tijd op de fiets. Daardoor was ik al om 11 uur in caleta Tortel. Sommige stukken van de weg waren echt slecht. Tortel ligt aan een baai. de huisjes zijn tegen de berghelling gebouwd. Omdat er geen wegen of paden zijn bestaat de verbinding uit steigers en trapjes. Gewldig mooi om te zien. Er is een soort hoofdader die bestaat uit een steiger. Daarop afwegen(steiger,trapjes) naar de huizen. Ontzettend zwaar voor de mensen, want alles moet wel naar huis gesjouwd worden. De Hospedaje waar ik slaap ligt aan het eind van de weg. op een pleintje. Van daaruit beginnen de steigers en trapjes.

Vrijdag 3 Februari 2012. Caleta Tortel - Villa O´Higgins. 60 km. Totaal 2491 km.
Wat een regen vannacht en vandaag. Gestart in mijn regenpak. De hele weg van Tortel tot Puerto Yungay, waar de ferry vertrekt bleef het regenen. Het voordeel van het pak is dat je niet koud wordt. Op de veerstoep staat een tentje waar je wat simpels kunt eten en drinken. Dus lekkere warme chocomelk met een warm broodje gegeten. het pak uit en laten drogen. Na de middag kwam het zonnetje erdoor en werd het zelfs 23 graden. Ik moest 5 uur op de Ferry wachten. Hij ging pas om 1800 uur. In de tussentijd raakte ik aan de praat met wat mensen. 2 jongeren die met een grote truck aan het rondrijden waren en een vader en zoon, die elk met een motor 3 weken aan het toeren warenZe gingen ook met de Ferry naar de overkant. Daarna nog 94 km naar Villa O´Higgins,
De jongens boden me aan om mijn fiets in de truck te gooien en met hen mee te rijden Naar VOH.
In Villa O´Higgins heb ik een Hostel geboekt tot Maandag. Maandan gaat pas de volgende Ferry naar de grens Chili- Argentinie. Maar eerst maak ik nog een boottocht naar 3 grote gletsjers. Alleen als het weer goed is gaat dit door. Niet te veel wind dus. Daarna brengt de boot mij naar Candelario Mancilla, waar ik ga kamperen, om dan de volgende dag, het volgens verhalen moeilijkste stuk van deze tocht te doen. Ik schrijf extra doen, want volgens overlevering zal het meest duwen en trekken worden. Het blijkt een heel smal uitgesleten pad te zijn waar je niet met je tassen aan de fiets overheen kunt. Nou ik heb nog een paar dagen om mij er geestelijk op voor te bereiden.

Zaterdag 4 Februari 2012 Villa O´Higgins.
Rustdag. Totaal 2491 km.

De was gedaan eten ingekocht en de tickets voor de gletsjerstrip en de Ferry gekocht. Verder mijn computer opgestart om foto,s te uploaden. En vervolgen op het net proberen te komen. En dat lukt aardig.

 • hier is het kouder... by fabian, esther en julian
  • Koudhe by louis
 • verwend ook nog by je zusje
 • 40 graden verschil! by Leo en Nienke
 • sneeuw en koud by Rinus en Ineke
  • je wilt het niet geloven by louis
   • dorpsgenootje by Rinus en Ineke
 • Zilvold by Guustaaf


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active