Travel Journal

Castro op het eiland Chiloe

(Saturday 21 January 2012) by Louisb
Woensdag 18 Januari 2012.
Puerte Montt Rustdag. Totaal 1331 km.
Vandaag lekker uitslapen. Uitgebreid ontbijt en Puerte Montt doorwandelen. Ook moet ik nog een ticket kopen voor de Ferry van Castro naar Chaiten. Na dat als eerste geregeld te hebbennog even naar een bank om Aegentijnse Pesos te wisselen. Ik ga namelijk , maar dat is pas over enkele weken de groene grens over. En volgens allerlei reisverhalen zijn er geen geldautomaten in elk dorp. Verder de hele middag gewandeld, gegeten en gezeten. Het barst hier van de markttentjes waar vooral veel homemade spullen te koop zijn. Aan wollen spullen heb ik geen interesse, maar de Apfelstrudel, zonder slagroom, laat ik me wel smaken. Dat Duitse eten hebben ze van de vele Duitse kolonisten die hier sinds 1852 naar toe zijn gekomen. De hoofdmoot is schapenboer geworden, ook al omdat ze van de chileense regering een best stuk land, gratis kregen. Dat moesten ze natuurlijk wel ontginnen. Ze zijn hoofdzakelijk in het zuiden neergestreken. De hele story zal wel te Googhelen zijn. Tegen de avond in het Hostel pasta gemaakt. Ook zat er in het hostel een jong stel uit Dordrecht. Die blijven ongeveer 8 maanden hier en reizen met een auto. Ze gaan ook naar het zuiden, misschien zie ik ze nog. Daarna nog even foto,s op het blog gezet, dat duurde langlanglang.
Donderdag 19 Januari 2012.
Puerte Montt - Ancud. 94 km
Totaal 1425 km.
Na het ontbijt spullen op de fiets geladen en na de koffie vertrokken. Over de Ruta 5 richting veerboot in Parqua. Onderweg licht heuvelachtig, maar het ergste was dat ze dit laatste stuk 2 baans van de ruta 4 baans aan het maken zijn. 60 km over een bouwplaats fietsen, leuk. Maar de natuur maakt veel goed. Aangekomen bij de veerboot, kon ik langs al de auto,s en vrachtwagens fietsen om direct de veerboot op te fietsen. Lachen. Daarna al de autos erop en varen maar. Door het Canal de Chacao naar , ja echt het dorp Chacao op het eiland Chiloe. Na 3 kwartier stond ik op het eiland.
Dat is zo,n 225 bij 75 km, best groot dus. Het eiland bestaat uit veel natuurparken en meren. Net voor Ancud ben ik bij een camping gestopt. Het was een rustige fietsdag, temp 31 graden. Wind uit het Zuiden, tegen dus.
Vrijdag 20 Januarie 2012.
Ancud - Castro 85 km.Totaal 1510 km.
Vandaag de laatste etappe tot de nachtveerboot naar Chaiten. Een mooie fiettocht met veel kleine pittige klimmetjes. Stijgingen tot 10%. Maar op dit wegdek goed te doen. Het eerste stuk was betonbetonbeton platen, net zoals vroeger in Duitsland. Maar dat zijn ze eruit aan het halen om te asfalteren. Weer een bouwplaats . Het 2e deel was al gereed. Lekker lopend asfalt. Rond 4 uur in de Hospedaje, lekker douchen en Castro verkennen. Redelijk veel (chileense) toeristen, maar ja hier hebben ze zomervakantie.
Er staat bij het Plaza d,Armas, in elk dorp,stad aanwezig, een prachtige houten kerk. Natuurlijk ook van binnen bekeken, heel erg mooi afgewerkt met hout uit de buurt. Temperatuur vandaag 31 graden, lekker weer dus. Wind nog steeds uit het zuiden. Morgen een rustdag. Zaterdagnacht vertrekt de veerboot naar Chaiten. De vaart duurt ongeveer 9 a 10 uur. Eerst maar even goed kijken waar de zwemvesten hangen. O, ja. Aangezien ze hier geen WiFi signaal hebben kan ik geen foto,s uploaden. En op de huis computer zit geen mogelijkheid.
Ik heb geen flauw idee hoe lang het gaat duren voordat ik weer een bericht op het blog kan zetten.
Maar blijf proberen.8-O

  • VERDER by je zusje
  • cafe aleman by cafe aleman
  • Castro by Silvio
  • Genieten by 3Leo en Nienke
  • zoef by Ad Kleiberg


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active