Travel Journal

Puerte Montt en eindelijk WiFi

(Wednesday 18 January 2012) by Louisb
Hallo allemaal, eindelijk een goede internet verbinding, om in ieder geval iedereen van de informatie te voorzien, over wat ik heb meegemaakt.
Vrijdag 6 januari Santiago - El Manzano 136 km. Totaal 136 km.
Om 9 uur alles op de fiets gepakt, de volgende 60 km tot Melipilla redelijk vlak, het is warm 34 graden. Veel fruitstalletjes langs de weg en wat je kunt schillen kan geen kwaad, tenminste voor je maag/darmsysteem. Er is wel veel autoverkeer. Na 60 km afdraaien en wind tegen daarnaast ook nog enkele vervelende klimmetjes. Er zitten behoorlijk wat gaten in de weg. Maar je kunt er omheen laveren.Na Melipilla wordt het rustig op de weg, de fruitstalletjes blijven. Aan het eind van de middag gestopt bij een camping aan het Lago Rapel. Vlak aan het water en wat een rust, heerlijk. Alleen het sanitair is niet al te up Date. Gelukkig wel schoon. De fietsdag is niet tegen gevallen, alleen mijn onderarmen een beetje verbrand.

Zaterdag 7 januari El Manzano - Molina 150 km Totaal 286 km.
Lekker weer bij het opstarten, 18 gr. Een beetje bewolkt. Door allerlei kleine plaatsjes gereden. Richting de Pan Americana. Dat is de snelweg nr 5 van Alaska tot in Zuid Chili. Maar eerst langs heel veel wijngaarden. Dit deel is bekend om zijn goede chileense wijn.Daarnaast ook veel sinasappels, meloenen en aardbeien.En er zijn nog staads heel veel kraampjes waar je voor een habbekrats vers fruit kunt kopen. Lekker. De snelweg 5 is volgens de borden verboden voor fietsers, maar iedereen maakt er gebruik van. Je ziet naast uiteraard het snelverkeer, fietsers, voetgangers, paard en wagen en ook grote landbouwmachines. Dus niet wat je zou noemen snel verkeer. De autobaan is zoals de snelweg Varseveld Arnhem, een normale snelweg dus. Op de vluchtstrook is overigens goed te fietsen
En politie rijdt er ook voldoende rond. Gelukkig loopt er regelmatig een weg parallel aan de baan. Even relaxen dan. In de late namiddag fiet ik in het dorpje Molina, Daar pak ik een Hospedaje.

Zondag 8 januari Molina - San Carlos 179 km Totaal 465 km
Snelweg nr5 Pan Americana en veel parallelwegen.
Niet veel te melden dus.
Smorgens om 10 uur 30 graden, Middag 38.
Maandag 9 Januari San Carlos - Mulchen 147 km. Totaal 612 km.
Bewolkte hemel, het trok nog even open. max temp 38 graden. Na de middag regenbuien. Vals plat op en af. temperatuur zakt tot 17 graden. Wederom de hele dag ruta 5. Nog 1 dag en dan ga ik richting merengebied.

Dinsdag 10 Januari Mulchen - Victoria. 110 km. Totaal 722 km.
Vannacht regende het behoorlijk. Met een natte tent in de bagage wederom de Pan Am op. Toch nog 31 graden, maar wel licht bewolkt. De gehele dag dalen en klimmen, niet al te hoog, gelukkig. Wat me een beetje zorgen geeft is dat er olie uit mijn Rohloff naaf komt, niet veel, maar ja.Morgen maar even aankijken. Door de regen ruiken de Eucalyptusbomen overheerlijk. Het is net of je boven een stoombadje hangt. Geen last van verkoudheid dus. Bij Victoria neb ik de PanAm afgegaan om richting de vulkaan Llaima te gaan. Terwijl ik dit zit te schrijven trekt het helemaal dicht. Ik hoop toch niet d�t.....

Woensdag 11 Januari Victoria - Curacautin 75 km. Totaal 797 km.
Het is vannacht drooggebleven. Vandaag verder richting Oost, dus de bergen in. het was heet vandaag, tot 35 grsden. Veel drinken dus. De Naaf lekt weer olie. Onderweg prachtige vergezichten, foto,s maken dus. Op deze weg is het erg rustig. af en toe een auto. Aan het eind van de middag aangekomen bij camping Suizidina. eigenaars een chileens Zwitsers echtpaar. Erg aardig. Even nog over de lekkage gehad, de man zei dat er in Chili niks te krijgen was van Rohloff. Nou dat weten we dus weer.
Om een lang verhaal kort te maken, ik had al een doemscenario in mijn hoofd met betrekking tot wachten op spullen uit de Rohloff fabriek. maar gelukkig was dat niet nodig.
Na ruggespraak met Fabian, die 1 en ander voor mij heeft uitgezocht heb ik besloten door te fietsen, dit blijkt mogelijk te zijn. Later als ik terug ben in Santiago ligt er een pakketje met olie enz. De naaf maakt alleen maar wat lawaai , maar er zit nog voldoende olie in voor de smering. Een pak van mijn hart. Fabian bedankt voor je research.

Donderdag 12 Januari Curacautin. Totaal 797 km.

RUSTDAG. Vanmorgen een stukje gewandeld, eerst naar het dorpje Malalcahuelo, wie kent het niet.
Het stelt niet veel voor, maar er is wel een klein winkeltje met een redelijk assortiment op 25 m.
Om een uur of 2 terug op de camping. het was ondertussen 35 graden. in de schaduw altijd nog 29. De rest van de dag rustig aangedaan. Warm eten bij het restaurant op de camping.

Vrijdag 13 Januari. Curacautin - Conquillo National Park. 63 km. Totaal 860 km.
De nachten zijn risjes op 100 meter hoogte, dus met lange fietsbroek en shirt lange mouw in de slaapzak. Als de zon een maal op is dan duurt het niet lang voordat de dauw is opgedroogd. Vandaag echt afgezien, het eerst een stuk over de verharde weg richting vulkaan Llaima, dan het onverharde op. Onverhard hier is veel keien,gaten enz enz Ze noemen het Rippio. Daarbij gaat het ook nog a en toe stijl naar boven, meer dan 10%. dat betekent veel duwen. Want met bagage is er niet omhoog te komen.De temperatuur liep in de middag op tot 46 graden. Ook al geen pretje. Aan het eind van de fiets loop tocht was al mijn water, 4 liter op.Wel een prachtige omgeving. tussen de 1000 en 1500 meter rondom de vulkaan. Boven staat een huisje van de Parkopzichter, daar betaal je dus entree en kun je vereder het Park in Nog even klimmen en dan sta je bij een prachtig meer . Dat maakt alle afzien goed. genieten. Snel de tent opzetten, douchen en genieten. Over 63 km heb ik 11 uur gedaan, hoezo kapot.

Zaterdag 14 Januari . Conquilo Park - Villarrica. 130 km . Totaal 990 km.
Vroeg vertrokken, want het word weer erg warm. Het eeerst deel weer rippio, maar gelukkig berg af. Toch redelijk goed uitkijken met al die keien.Na 15 km fiets ik over de lavavelden van de vulkaan. Prachtig. ook dit duurt zo,n 15 km. Prachtig fietsen. na 40 km kom ik in Melipueco. Het is ondertussen 36 gr. Eerst een grote rustpauze, dan via Cunco en Les Laureles wederom het rippio op. Alleen dit keer weer veel omhoog, veel duwen dus. Over 19 kmheb ik 4 uur gedaan, bij het asfalt heb ik eerst een half uur voor pampus gelegen. Dit is nog erger dan werken.Na 12 km Villaricca bereikt. Even door het dorp gelopen en dan naar het Hostel, of was het nou andersom?
Zondag 15 Januari. Villaricca - Panquipillo. 62 km. Totaal 1052 km.
Vanmorgen genoten van een heerlijk ontbijt. Na nog even wat geld uit de muur hebben gehaald, dat kan hier echt niet in elk dorp, mijn fiets volgepakt. Nog even een bakje koffie en gaan. Ik volg nog steeds de route langs de meren, niet van die kleintjes trouwens. Er zij ook nogal wat hoogteverschillen, dus dat wordt weer vermoeiend. Onderweg is er veel natuurschoon. Daarnaast is er veel Veeteelt hier.Zwart en Roodbont. In Licanray een korte pitstop gemaakt om even bij te tanken. dan weer via allerlei Lago,s naar Panquipulli. Ik sta op een camping tegen een heuvel aan met uitzicht over het meer. De afgelopen dagen veel fietsers gezien, Fransen, Canadezen en Brazilianen.Vandaag de 1000 km grens gepasseerd.

Maandag 16 Januari . Panquipulli - Osorno 175 km. Totaal 1227 km.
Vroeg op en fietsen. Vandaag wil ik zo lang mogelijk, zoveel mogelijk kms maken.Bij een temperatuur van 18 graden is het eerst lekker. maar gedurende de dag zal dat warm worden. Eerst via de merenroute terug richtin Ruta 5. Langs de weg weer veel Eucalyptusbomen en bossen. Het ruikt heerlijk. Ook redelijk veel veebedrijven en zelfs een enkel paardenfok berdrijf. Verder alleen heuvels. Tot aan de Ruta 5 dan.
Op de vluchtstrook fietsen is niet leuk , maar ja er is geen (fiets) alternatief. Dus maar gewoon doorstoempen. Tegen de avond bereik ik een camping bij Osorno. Douchen, eten slapen. Morgen nog een dag Ruta 5.

Dinsdag 17 januari. Osorno - Puerte Montt. 104 km. Totaal 1331 km.
104 km PanAmericana. Een dag om snel te vergeten. Zit in een Hostel in Puerte Montt. Blijf hier 2 dagen om oa een ticket te kopen voor de Ferry Castro - Chaiten. En natuurlijk lekker eten en uitrusten.

  • lekker gemiddelde... by fabian en fam
  • tsjoeke tsjoeke tsjoeke by Henk te Kronnie
  • Genieten! by Ilona
  • Kilometer-vreter by Leo en Nienke
    • Vakantie. by Louisb
  • MOOI by je zusje


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2017 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active